sata pistolj

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Post Reply
ivan bk
Zarezivač olovaka

sata pistolj

Post by ivan bk »

dobio sam sata pistolj.na njemu pise sata jet ,dizna je 1,4 ima serijski broj i proizvodila ga je west germany.moze li mi neko nesto vise reci o ovom pistolju?hvala
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

SATA je firma koja pravi vrhunske pistolje za farbanje.
Mozda nije bas rols rojs ali je sigurno u klasi mercedes benca, kad bi pravili poredjenje sa automobilima.

Za bilo koju dalju informaciju bi bio neophodan konkretan model pistolja (sata jet se pravi u XX varijanti).

Ako na njemu nema nikakve oznake sem serijskog broja, daj neke slike (sto detaljnije), pa da neko pokusa da pogodi o kom konkretno modelu se radi.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Sve zavisi sta ces sa njim raditi. Za mene je ta dizna na primer mala jer radim i velike povrsine i najvise koristim 1.7 I ne samo za lakove da mi je mala, vec i za bajc, gde diznu najvise otvaram. Ali, diznu mozes i da promenis, ona se kao rezervni deo kupuje u kompletu sa iglom, tako da i nije mnogo bitna za kvalitet pistolja. Kvalitet vidis po finoci spreja koji izlazi i po mogucnosti podesavanja lepeze.
ivan bk
Zarezivač olovaka

Post by ivan bk »

Image
pistolj sam dobio od tece koji je bio autolakirer
Image
Last edited by ivan bk on 08 Jul 2013 12:43, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

klasican(konvencionalni)pistolj ,mozes ga koristiti za sve osim za vodenu bazu(premaze).

idealna dizna za stolariju je od 1.6-1.8 mada moze i sa ovom .(verujem da vec 1.5(od rada))

ako si pocetnik-dobar je :prs:

kad je tako prljav spolja-mogu misliti kakav je unutra :arg:
Last edited by singer on 08 Jul 2013 20:23, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Post Reply