Ovo je citat iz druge teme o lameliranom drvetu, a predpostavljam da bi ti ovi mogli odraditi drvenu plocu za sto!maricaiivica wrote:Na Vilinim Vodama, firma Paning (iz podvoznjaka desno pa 2. plac kada prodjes ulicu levo koja bi te odvela ka Tempu, na glavnoj ulici). Kod njih trazis odredjenu dimenziju i klasu a oni ti odrade za dan-dva od cega god hoces
potrebna ploca od drveta za trpezariski sto?
a da probaš da napraviš ploču od jedne euro palete (topola, bukva ...) ona je dimenzije 120 sa 80 ali ima razmake po širini strane koja je 80cm
uzmeš samo gornje daske , čak imaju obrađene uglove , paleta se sigurno može naći džabe ako imaš nekoga ko se bavi razvozom robe ili radi u proizvodnji ili trgovini
imaćeš rupe od eksera ali ako već radiš neko grebanje baš će biti cool
uzmeš samo gornje daske , čak imaju obrađene uglove , paleta se sigurno može naći džabe ako imaš nekoga ko se bavi razvozom robe ili radi u proizvodnji ili trgovini
imaćeš rupe od eksera ali ako već radiš neko grebanje baš će biti cool
sloboda je najveća tekovina civilizacije
Ако хоћеш да замениш постојећу плочу ида даље сто буде на расклапање , плоча коју набављаш мора да буде исте дебљине као досадашња плоча , односно као те плоче са којима проширујеш сто . Ако хоћеш да ставиш дрвену плочу , то може сваки столар(па и ја) да ти направи од дрвете које хоћеш , наравно и да ти површински обради пожељи или потреби . Увек постоји могућност иверице , медијапана , панела , ОСБ-а , радне плоче ...
Hvala svima.
Tihos-Prepostavio sam da je to isto,ali ajd da pitam:)
posto ste se slozili da nije neke cvrstine jela/smreka. Ako mozete da mi kazete koje drvo je ok za sto tj cvrst i jako?koja mogu da dodju u obzir?
Gledao sam klip o tim paletama i kako dodaju dasku izmedju:)i prefarbaju..to bi bila najjeftinija varijanta:)
videcu kod paninga i tihosa, koliko kosta da mi oni obrade a posle da vidim lakiranje..i koja drva su dobra za sto?
i hvala za cenu,verujem da je i u bg ista cena i da su kvalitetne..
Tihos-Prepostavio sam da je to isto,ali ajd da pitam:)
posto ste se slozili da nije neke cvrstine jela/smreka. Ako mozete da mi kazete koje drvo je ok za sto tj cvrst i jako?koja mogu da dodju u obzir?
Gledao sam klip o tim paletama i kako dodaju dasku izmedju:)i prefarbaju..to bi bila najjeftinija varijanta:)
Hvala na savetu da mora da bude iste debljine?zbog nogara?stolart wrote:Ако хоћеш да замениш постојећу плочу ида даље сто буде на расклапање , плоча коју набављаш мора да буде исте дебљине као досадашња плоча , односно као те плоче са којима проширујеш сто . Ако хоћеш да ставиш дрвену плочу , то може сваки столар(па и ја) да ти направи од дрвете које хоћеш , наравно и да ти површински обради пожељи или потреби . Увек постоји могућност иверице , медијапана , панела , ОСБ-а , радне плоче ...
videcu kod paninga i tihosa, koliko kosta da mi oni obrade a posle da vidim lakiranje..i koja drva su dobra za sto?
i hvala za cenu,verujem da je i u bg ista cena i da su kvalitetne..
Last edited by penevl on 09 Jun 2013 19:37, edited 1 time in total.
- dragisa dragisa
- Majstor
- maricaiivica
- Moderator
Hm, pa pogledaj kako je slozio plocu :forbannad:dragisa dragisa wrote:Прошле године купљена код Панинга храстова плоча за шанк.
"јскоритила" се најмање 3мм на 50 цм ширине. :groota: :groota: :groota:
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/618_dscf4286.jpg[/url]
Ti stolovi su pravljeni tako da kada ih razvuces, velika ploca upadne izmedju dva dela koji se izvlace. Da bi kad razvuces sto sve ploce bile u ravni, moraju sve tri da budu iste debljine. Ako nisu dobijes "stepenike" na prelazu sa velike na dve male ploce.penevl wrote:Hvala na savetu da mora da bude iste debljine?zbog nogara?
Takojde, letve koje se nalaze ispod kratkih ploca koje se izvlace su napravljene za neku debljinu ploce. Zakosene su tako da kad se male ploce izvuku i velika upadne izmedju njih, letve se oslone na zareze u suknjici stola i istovremeno tacno legnu na donju povrsinu velike ploce. Mogu da postoje male varijacije, to jest da se donekle doteraju, ali postoji ogranicenje koliko.
E sad, naravno ako neces da i dalje imas sto na razvlacenje, vec samo glavnu plocu, tada male ploce kompletno odbacujes, veliku povezes sa suknjicom i gotovo.
super izgleda i spojeno..dragisa dragisa wrote:Прошле године купљена код Панинга храстова плоча за шанк.
"јскоритила" се најмање 3мм на 50 цм ширине. :groota: :groota: :groota:
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/618_dscf4286.jpg[/url]
koliko je kostalo to zadovoljstvi:)?jel ti oni samo obradili i lakirali?
kad dodjem u bg moram da odem do njih...
Last edited by penevl on 10 Jun 2013 20:35, edited 1 time in total.
Pa mislio sam te letve da zavijem na tu novu plocu i na istim mestima...mbole wrote:Ti stolovi su pravljeni tako da kada ih razvuces, velika ploca upadne izmedju dva dela koji se izvlace. Da bi kad razvuces sto sve ploce bile u ravni, moraju sve tri da budu iste debljine. Ako nisu dobijes "stepenike" na prelazu sa velike na dve male ploce.penevl wrote:Hvala na savetu da mora da bude iste debljine?zbog nogara?
Takojde, letve koje se nalaze ispod kratkih ploca koje se izvlace su napravljene za neku debljinu ploce. Zakosene su tako da kad se male ploce izvuku i velika upadne izmedju njih, letve se oslone na zareze u suknjici stola i istovremeno tacno legnu na donju povrsinu velike ploce. Mogu da postoje male varijacije, to jest da se donekle doteraju, ali postoji ogranicenje koliko.
E sad, naravno ako neces da i dalje imas sto na razvlacenje, vec samo glavnu plocu, tada male ploce kompletno odbacujes, veliku povezes sa suknjicom i gotovo.
i koje sve drvo dolazi u obzir tj koje je tvrdo..cuo sam da je orah tvrd,ali i skuo..koje je jos dobro?o dolazi u obzir?
Last edited by penevl on 10 Jun 2013 20:34, edited 1 time in total.
Te letve uopste nisu zavijene za veliku plocu. One su povezane samo sa malim plocama koje se izvlace.
Ako nema malih ploca, letve su nepotrebne.
U principu, moze bilo koje tvrdo drvo: bukva, hrast, jasen, javor, orah... to ti je otprilike ono sto imas u ponudi. naravno mogu i egzote (mahagoni, tik, palisander...) onda domace vocke (kruska, sljiva, tresnja...) samo to dosta kosta i nije ih lako naci.
U principu, moze bilo koje tvrdo drvo: bukva, hrast, jasen, javor, orah... to ti je otprilike ono sto imas u ponudi. naravno mogu i egzote (mahagoni, tik, palisander...) onda domace vocke (kruska, sljiva, tresnja...) samo to dosta kosta i nije ih lako naci.
- dragisa dragisa
- Majstor
ima i za male ploce i za veliku, na velikoj je granicnik na ivicama kako bi ove dve male imali granicnik do kog mogu da udju unutra..mbole wrote:Te letve uopste nisu zavijene za veliku plocu. One su povezane samo sa malim plocama koje se izvlace.
hvala za spisak drveta:)