Dragi prijatelji,
Skoro sam kupio hobi ubodnu testeru: TESTERA UBODNA EJS 610-60 MATRIX preko Wobija online (brzom poštom).
http://www.wobyhaus.co.rs/proizvod_deta ... =130100060
Nemam neko iskustvo sa ubodnim testerama. Kada sam sekao lesonit od 5mm odgovarajucom testerom sve je OK.
Međutim, kada sam sekao fosnu od 50mm odgovarajućom testerom, prekidač za nagib u toku sečenja sam se prebacuje iz položaja 0 u položaj 1. Ja ga vratim u 0 i krenem da sečem, on opet posle 10ak sekundi predju u 1 i aparat pocne da jače drhti dok radi.
Da li je to normalno? Da li trebam da reklamiram uređaj?
pozzz
Milan
Da li je normalno da se nagib ubodne testere se menja u toku rezanja?
- milanbetter
- Majstor početnik
Naravno da nije normalno, i da treba da ga reklamiras.
Bilo koja komanda na alatu mora da stoji tamo gde si je ti postavio, bez obzira sta seces.
Matrix jeste kilav alat, ali to ne znaci da kad ga dobijes iz radnje sme da ne radi kako treba.
Pretpostavljam da se ustvari radi o prekidacu za njihanje testere a ne o nagibu ("otklon") kako pise u uputstvu). Usput, njegovo podesavanje ne zavisi od tvrdoce materijala kao sto je napisano u "uputstvu" (ako se onaj list papira moze tako nazvati), vec se koristi iskljucivo za prave rezove, i povecava brzinu rezanja na ustrb finoce reza.
Bilo koja komanda na alatu mora da stoji tamo gde si je ti postavio, bez obzira sta seces.
Matrix jeste kilav alat, ali to ne znaci da kad ga dobijes iz radnje sme da ne radi kako treba.
Pretpostavljam da se ustvari radi o prekidacu za njihanje testere a ne o nagibu ("otklon") kako pise u uputstvu). Usput, njegovo podesavanje ne zavisi od tvrdoce materijala kao sto je napisano u "uputstvu" (ako se onaj list papira moze tako nazvati), vec se koristi iskljucivo za prave rezove, i povecava brzinu rezanja na ustrb finoce reza.
- milanbetter
- Majstor početnik
Hvala na brzom odgovoru.mbole wrote:Naravno da nije normalno, i da treba da ga reklamiras.
Sutra ću kontaktirati Woby i videti kako ćemo da rešimo ovu nepravilnost. Inače testera nije radila ukupno 10ak minuta, a kupljena je 02.04.2013. godine.
Pozzz
- matematika011
- Šegrt
- milanbetter
- Majstor početnik
- milanbetter
- Majstor početnik