Za sad (kao i sa svim drugim zemljama na pocetku), novac koji primite ne moze da se prebaci sa PP naloga na recimjo vas racun, ali moze da se koristi na PP. Naravno, mozete da placate, sto je verovatno najinteresantnije najvecem broju ljudi.
Ebay koristim vec nekoliko godina i tvrdim da izbor nije ni blizu Amazona. Takođe, na Amazonu se vrlo često pojavljju ozbiljni popusti. DX je ok, ali sve to ima i na Ebayu još jeftinije. Å to se slanja tiče, Amazon provereno šalje knjige i CD-ove. Ostalo piše da ne šalju, ali sam načuo da neke stvari ipak šalju (osim ovih navedenih). Moracu da probam.
Mozda im cene nisu najnize (mada ono sto sam trazio je tu negde kao i na amazonu i ebay), ali im je zato dostava besplatana. A u zavisinosti od toga sta i koliko se narucuje, dostava ume da bude jako znacajna stavka.
Z@P
Koliko znam nijedna banka ne naplacuje proviziju prilikom kupovine bilo kom karticom. Proviziju naplacuju samo za dizanje kesa na bankomatu.
moja ne uzima nista. aik banka... znam da sam se cudio kad sam otvarao racun kako oni bre uopste posluju kad je SVE dzabe?? ili sam ja samo naleteo u pravom trenutku pa dobio takvu ponudu?! mada skepticizam i dalje radi pa ocekujem da me rebnu negde, samo ne znam gde ce!
Proviziju uzimaju kada placas prenosom sa racuna (bilo papirno bilo elektronski), ili uplatom gotovine. I tu ima izuzetaka, ali generalno postoji provizija. Tako placas struju, telefon...
Kartice rade po sasvim drugoj tarifi.
Evo sad sam proverio, i kod Unicredit, Societe General, OTP, Hypo nema provizije za placanje karticom roba i usluga u inostranstvu.
Vidim da recimo Vojvodjanska ipak ima proviziju.
Dalje me mrzelo da pretrazujem