Dakle - danas sam bio vredan pa sam rasturio orman.
Sada samo trebam da ga sklopim

U spavaćoj sobi su ormani išli u G (ćirilicom), ali je došlo vreme da se dasa iz dečijeg krevetca prebaci u veći krevet. Veći krevet ne može da stane gde je trenutno krevetac, pa su ormani morali da pretrpe izmenu... (Krevetac ide na levi zid u odnosu na trenutne ormane (vidi se dušek na prvoj slici - stigao pre kreveta

Elem - U prvi mah smo napravili premetačinu i izbacili ispred stana jedan dvokrilni orman - vitrinu sa staklenim gornjim delom (od prilike 2/3) i klasičnim duplim vratancima dole, i i jedan jednokrilni (sa fiokama po sredini) privreneno ostavili na mestu gde treba da stane krevetac.

Ipak, pošto smo zaključili da nam fale još jedno 3-4 sobe i 5-6 američkih plakara za stvari, pala je odluka da se vrati vitrina, samo što ćemo je preraditi.
1. ide na jedino moguće mesto - desno od trenutnih ormana,

ispred radijatora.

2. pošto ide ispred radijatora, donjih 100-120cm se skroz izbacuje, sa sve lesonitom, tako da radijator može da greje. (samo ću sa zadnje strane da "povežem" letvicom od 10tak cm, da orman "ne napravi špagu":tummenupp:
3. dupla vratanca koja su bila na donjem delu se prebacuju na vrh, a ispod njih ide - majstorluk (koji još nisam siguran kako ću da izvedem :forvonad:):
4a. iz "jednokrilnog" dela ću "izvaditi - iseći ispod i iznad" deo sa fiokama (videti prvu sliku)
i namestiti ga ispod duplih vratanaca sa leve strane, a sa desne strane idu vratanca sa dna jednokrilnog dela.

Potencijalni problem: 18mm viška (jedna od stranica fioka. Mada bih mogao leve šine da premestim na levu stranicu ormana - vitrine - i iskoristim samo desnu isečenu koja će biti po sredini ormana.)
4a2. drugo rešenje da desna vratanca "suzim" za 18mm. Nisam siguran da sam dorastao tom zadatku, a da rezultat bude prihvatljiv sa estetske strane...
4b. ako mi zalogaj bude prevelik - umesto fioka sa leve strane idu gornja vratanca

- s' tim što se moraju skratiti po visini. (gornja su duža od donjih - meni to ne smeta, li bih morao da spavam u fotelji ako bi to mojoj dragoj zapalo za oči - a teško da 5-10cm razlike ne bi primetila... I još jedna stvar - nemamo fotelju :forvonad:
4c. (najverovatnija varijanta) - gore idu dupla vratanca, a dole idu do visine od 120cm - police

Javljam šta sam uradio. A da li će biti još slika. To ćemo tek videti... :rodna: