Velika Plana-Sm.Palanka: bukva i šper - gde naći?

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
slavne
Šegrt

Velika Plana-Sm.Palanka: bukva i šper - gde naći?

Post by slavne »

Zna li iko gde može da se kupi suva građa od jevtinijeg tvrdog drveta, recimo bukova ili bilo koja druga, neko normalno stovarište u okolini Velike Plane ili Smederevske Palanke? Meni za početak treba samo par talpi osmica (80mm) dužine 2 - 4 m recimo (širina koja bilo), i nekoliko dasaka pola cola sličnih dimenzija (širina bar 15cm).

Kao drugo, trebaće mi opet "za početak" par šper ploča recimo oko 12mm debljine.

Ubih se pretražujući po Internetu, zovući neke sumnjive telefone, svi drže uglavnom čamovu građu. Neka stovarišta ovde rade po narudžbini za velike kupce i baš ih briga za male kupce. Ja sam iz Beograda, a pokušavam da napravim svoju minijaturnu hobi radionicu u Velikoj Plani. :)

Pozdrav!
cvrle
Samostalni majstor

Post by cvrle »

Dobro dosao,
osmicu na tu duzinu ne znam da li ima po stovaristima,to ce znati kolege koji se bave vise stolarijom,ali mogu ti reci da talpu (dasku) vecu od petice mi koji rezemo radimo iskljucivo po narudzbini,zato stovarista traze velike kupce jer retko ko on nas (ali nije nemoguce) sa strugarom hoce da pusti pola kubika - kubik debele daske....to ide na vece kolicine.
Ali ako mozes nadji colovne daske i spojis tri komada i eto osmice ili jednu peticu i cilku i to je opet to,imaces malo vise posla oko spajanja ali mozda nije losa ideja.
slavne
Šegrt

Post by slavne »

cvrle wrote:Dobro dosao,
osmicu na tu duzinu ne znam da li ima po stovaristima,to ce znati kolege koji se bave vise stolarijom,ali mogu ti reci da talpu (dasku) vecu od petice mi koji rezemo radimo iskljucivo po narudzbini,zato stovarista traze velike kupce jer retko ko on nas (ali nije nemoguce) sa strugarom hoce da pusti pola kubika - kubik debele daske....to ide na vece kolicine.
Ali ako mozes nadji colovne daske i spojis tri komada i eto osmice ili jednu peticu i cilku i to je opet to,imaces malo vise posla oko spajanja ali mozda nije losa ideja.
Bolje te našao Cvrle, hvala na odzivu i ovim informacijama. Ako nema osmice, fosna-daska od 40-50 mm bi apsolutno odgovarala, spojiću dve i to je to. Pa dobro, kad bih našao pouzdan izvor tvrdog drveta ne bi mi verovatno bilo teško da laminiram i daske po debljini. Pitanje je međutim glavno gde naći taj izvor u okolini Vel. Plane ili Sm. Palanke?

Hvala svakako na odzivu.
cvrle
Samostalni majstor

Post by cvrle »

Ne mogu ti pomoci sto se tice te relacije.....za Leskovac bi se vec snasli ako nemam ja imaju drugari .... u svakom slucaju nadam se da sam malo pomogao.
Draggan
Precizni šegrt

Post by Draggan »

Ima jasen, ako ti odgovara javi se na PP.
slavne
Šegrt

Post by slavne »

Hvala na odgovorima. Za početak prvenstveno mi treba bukva.
bradilko
Šegrt

Post by bradilko »

Evo "komsija" da probam ja da pomognem, s obzirom da cesto i ja kupim po neki komadic rezane gradje na toj relaciji.
Sper ploce u Velikoj Plani nema, ima je u firmi Vinet u Smederevskoj Palanci, blizu bolnice, nabavi telefon(ima po internetu) pa pitaj prvo, ja sam zadnji put uzeo od 4mm sperplocu, da ti naglasim moje je iskustvo da ne prodaju manje od table, bukovu rezanu gradju si nekad imao u Jeli Markovac oni su bas imali svasta, sad ima u Palanci na Koloniji Stolarska radnja Proka vidi kod njih za bukvu. U slucaju da ti zatreba sirova bukva u V. Plani ti je neprevazidjen Boban Nikolic i njegova strugara kod Morave, on ima skoro uvek odlicnu bukvu i veoma sa cenom povoljno.
Nadam se da sam pomogao, smatram da nisam nikog izreklamirao, ovo sto napisah sve iz mog licnog iskustva.:troona:
slavne
Šegrt

Post by slavne »

Hvala najlepse Bradilko na detaljnom odgovoru! Prvom prilikom eto mene u Palanci da pronađem te adrese. Čudo jedno kako u sred Srbije neke od tako osnovnih stvari je baš teško naći.

Bradilko i ostali stvarno ste sjajni, definitivno hvala vam svima još jednom!
Post Reply