Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
I... prvi utisci?
Ja imam tu garnituricu vec dugo (ako se dobro secam, kupio sam je zajedno sa glodalicom, jos neke 2001-2002), ali posto sam malo "tehnicki freak", bas me interesuje kako se cini nekom drugom.
malkice skupa ali veoma korisna pomoć :hurra:
P.S.:koliki je razmak između centra rupa? ja sam pravio šablon na 36mm, a na nekim starim ormanima sam izmerio 34mm. da li postoji neki standard za to?
Pa covjek lijepo napisao da je razmak 32mm i to je standard! Sve masine su prilagodjene tome! A i cio sistem okova za namjestaj i sl. pocev od sarki pa dalje.
Valjda si primijetio kad postavljas rucice da se taj razmak povecava za 32mm, tj. ide 32,64,96,128,160,...
Da, a i za ubodnu pilu. Na sebi ima gumu koja je potrošni materijal i služi protiv kidanja (cufanja) kod primjene cilkulara. Postoje i vodilice bez rupa i nešto su povoljnije.
Last edited by ST STOLAR on 24 Feb 2013 17:17, edited 1 time in total.
Sistem 32/37. Opste usvojeni standard u Evropi vec decenijama (ameri ovde kasne). Pisali smo vec vise puta o njemu do u detalje.
Maltene svaki komad okova koji mozes da kupis se uklapa u njega. Sarke, klizaci, nosaci polica, zicani elementi za kuhinje...
Rad s ovom šablonom je jednostavno fenomenalan kvaliteta+jednostavnost+brzina rada... ne znam samo što mi je trebalo tako dugo da si to kupim i vrijedi svakog eurića!