Sisteme za nanosenje tih tecnosti kao i cetke ti mogu dobaviti svi prodavci masina, od SCM-ovih pa do Homag-ovih, Biesse-ovih,... Sistem prakticno moze biti univerzalan. Cena je oko 1500 eura a ako se odlucis za nabavku, javi pa da pogodimo neku dobru cenu Zastupnik Riepe sistema, koji se fabricki ugradjuju u 95% masina za Srbiju je www.velvet.rs
Na ove cetke sam mislio http://www.riepe.eu/bildansicht.php?ele ... ei=70&s=en
One imaju ta abrazivna perca izmedju pamucnih koja bruse ivice i lepak i kostaju oko 40eura/kom (mogu ti proveriti sutra).
slavijov, postoje tzv "natur" i "transparentni" lepak u patronama (postoji i beli, braon, crni,...)
Natur je belicast i na tamnim i dezenima u intenzivnijim bojama vidljiv (nista strasno, ipak je to linijica) a transparentni je i dalje vidljiv ali kada se dobro zagledas, obicnom coveku nije.
Imaju ih skoro svi proizvodjaci a kod nas Jowat, Kleiberit, Dorus.
Znaci kolko sam shvatio moze "natur" varijanta od ova tri proizvodjaca Jowat,Kleiberit,Dorus,sve jedno je.?Da li mozes nekog prodavca da mi preporucis?Iz prethodnog teksta Rista 82 procitao sam da je lepak u granulama oko 2-2.5 eura po kilogramu,a negde sam nacuo da je lepak u patronama kutija 15-estak kilograma oko 90 evra.Nije valjda da je tri puta skuplji lepak u patronama?
Last edited by slavijov on 25 Jan 2013 00:55, edited 1 time in total.
slavijov wrote:Znaci kolko sam shvatio moze "natur" varijanta od ova tri proizvodjaca Jowat,Kleiberit,Dorus,sve jedno je.?Da li mozes nekog prodavca da mi preporucis?Iz prethodnog teksta Rista 82 procitao sam da je lepak u granulama oko 2-2.5 eura po kilogramu,a negde sam nacuo da je lepak u patronama kutija 15-estak kilograma oko 90 evra.Nije valjda da je tri puta skuplji lepak u patronama?
Ja bi koristio Jowat a ti budi mudar pa lepo svo troje pozoves, trazis po koju patronu za probu i odlucis se sam. Cena nije bas puta tri ali puta dva jeste a za tim i nema bas nekog posebnog razloga. Zato sistem sa patronom ima znatno manje problema u radu.
slavijov wrote:Znaci kolko sam shvatio moze "natur" varijanta od ova tri proizvodjaca Jowat,Kleiberit,Dorus,sve jedno je.?Da li mozes nekog prodavca da mi preporucis?Iz prethodnog teksta Rista 82 procitao sam da je lepak u granulama oko 2-2.5 eura po kilogramu,a negde sam nacuo da je lepak u patronama kutija 15-estak kilograma oko 90 evra.Nije valjda da je tri puta skuplji lepak u patronama?
Tamo gda ja kupujem u Uroševcu ima lepak u patronima i može da se kupi u na komad (jedna pa patrona) mislim da je svuda tako slučaj. Uzmi po jednu patronu pa probaj. Inače ja uglavnom uzimam materijal na dva mesta u Uroševcu ogromne firme ima od svih vrsta pločastih materijala od razne debljine, dimenzije do sve vrste boja, okova i drugih sitnica. Jedna firma ima Kronospan ivericu i turski medijapan a druga tursku ivericu i medijapan koja je malo veće dimenzije od kronospana 210x280 cm. i uglavnom uvek nadjem sve što mi je potrebno.
maricaiivica wrote:Sisteme za nanosenje tih tecnosti kao i cetke ti mogu dobaviti svi prodavci masina, od SCM-ovih pa do Homag-ovih, Biesse-ovih,... Sistem prakticno moze biti univerzalan. Cena je oko 1500 eura a ako se odlucis za nabavku, javi pa da pogodimo neku dobru cenu Zastupnik Riepe sistema, koji se fabricki ugradjuju u 95% masina za Srbiju je www.velvet.rs
Na ove cetke sam mislio http://www.riepe.eu/bildansicht.php?ele ... ei=70&s=en
One imaju ta abrazivna perca izmedju pamucnih koja bruse ivice i lepak i kostaju oko 40eura/kom (mogu ti proveriti sutra).
Važi kad budem odlučio dogovorićemo se. U subotu sam bio u Uroševcu i našao sam lepak po opisu koji si mi pokazao, platio sam 3 eura po KG da probam pa ti javljam.
Mislim da su moje četke baš takve kao što si mi pokazao. Mislio sam da ima neke druge jer sam negde video nešto poput šmirgle. Slikaću moje pa ču da ti pokažem. U Les Stroju su mi rekli da je u pitanju novi tip četke (kada sam pravio porudžbenicu)
"Uglavnom se priča samo za neke ručne alate ili neke stolare početnike."
------
Pa to i jeste forum, da svako moze da razmenjuje misljenja i dodje do informacija. Onoga ko radi sa velikim masinama vise interesuje broj komada u jedinici vremena, potraznja na trzistu i komercijala, pa su to više trgovačke teme
Rista82 wrote:Mislim da su moje četke baš takve kao što si mi pokazao. Mislio sam da ima neke druge jer sam negde video nešto poput šmirgle. Slikaću moje pa ču da ti pokažem. U Les Stroju su mi rekli da je u pitanju novi tip četke (kada sam pravio porudžbenicu) [url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/4084_robne_lepilke_scm.jpg[/url]
Evo baš ovakve.
Onda bi mogao da pogledas da li su podeseni uglovi
– approx. 3° inclined to the board (vertical)
– approx. 10° inclined to the support (if possible)
– approx. 1400 rpm motor speed (if possible)
– no oscillation
– rotational direction in synchronous run