Iznesimo i razmjenimo svoja mišljenja i iskustva o glodalicama raznoraznih proizvodjača.
Pohvalimo se (ili požalimo) na glodalicu koju imamo.
Volio bih kada bi netko iskusniji tko je imao u ruci više oberfrezera, i radio sa više oberfrezera, da malo usporedi i pojasni razliku izmedju različitih modela u preciznosti, snazi, jednostavnosti upotrebe i sigurnosti.
Ja imam već nekih 5 godina frezer marke Pevec, koji je zapravo Einhel. Svojevremeno je jedan čovjek koji je bio kod mene u radioni rekao, kako imamo isti Iskrin model frezera.

Daleko je od toga, ali od svih kvarova koje sam imao na njemu jedini je bila promjena kabla.
Nije to neki stroj, zapinje kod ozbiljnijeg opterećenja, ali je do sada napravio dosta kilometara u tvrdom i mekom drvu i izbušio bezbroj rupa za pante u iveralu. Ništa posebno, nema mikrometarski vijak za precizno podešavanje dubine, nema elektroniku ali za sada radi.
Mnogo puta molim boga da rikne, pa da kupim nešto pošteno, ali opet sa druge strane htio bih da potraje barem još jedno vrijeme dok ne kupim profi stvarčicu. Razmišljam o festoolovoj glodalici, ali košta 1000 eurića, a to nije svota koju samo tako izvadiš iz džepa, pogotovo kad treba kupiti i pilu prije toga.