U nekom od postova sam planirao da se sa suprugom angažujem oko okupljanja pravih rukotvoraca i izgleda se taj dan približio. U toku su pregovori da se posvetimo organizaciji i izboru izlagača za hand made fair trenutno planiran za kraj februara, gde bi izlagali bez kotizacije, ali će uslov svakako biti da održe jednostavnu radionicu i prezentaciju svog rada. Neka se ne ljuti "decoupage" ekipa i njima slični, ali je ideja da se ovaj put prioritet ipak da onima koji imaju šta da pokažu.
Pretpostavljam da ovde na forumu ima mnogo njih koji bi imali šta da predstave posetiocima sajma, a trebalo bi da ih bude i iz inostanstva onoliko.
Pretpostavljam da ovaj post ne pripada ovde, pa neka mi admini ne zamere, ovo mi omiljena sekcija. Takođe, ako je moguće da se postuju konstruktivni komentari, da se diskusija ne pretvori u "nadmudrivanje" i prozivke.
Detalje o pokrovitelju i mestu izlaganja bih za sada zadržao kao malo iznenađenje, trenutno je bitno da se vidi koliko je stvarna želja i ozbiljnost ponude hand made-a.
Unapred hvala na konstruktivnim pitanjima i komentarima.
Hand made fair
Hand made fair
Bilo jednom, biće opet
bravo jolollo ,
mogu misliti koliko si truda uložio u angažiranje oko projekta hand made faira , ili ti sajma ručno izrađenih proizvoda.
Prije par godina živio sam u Puli i tamo se sajam Hand made održavao u holu jednog trgovačkog centra i to cca jednom mjesečno . Moram priznati da sam bio čest posjetioc :tummenupp:
mogu misliti koliko si truda uložio u angažiranje oko projekta hand made faira , ili ti sajma ručno izrađenih proizvoda.
Prije par godina živio sam u Puli i tamo se sajam Hand made održavao u holu jednog trgovačkog centra i to cca jednom mjesečno . Moram priznati da sam bio čest posjetioc :tummenupp:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Još uvek ima Hand Made fair u Puli, u 10. mesecu, prošle godine 10. put zaredom. Prilično popularna i posećena manifestacija.
Promovisanje ljudi koji posvećeno izrađuju svakodnevne upotrebne predmete je veliki izazov, a otpor birokratije i nadri poznavalaca problematike neopisiv. Sveopšta psihologija "što to praviš kad je jeftinije da uvezeš iz Chine" uzima svoj danak. Danas kupujemo uvoznu robu, sutra nam od tih novaca daju kredit da opstanemo i prave se dobrotvori.
Najveći problem je što su brzi trgovinski biznisi uzeli primat, jer želja za brzim sticanem je jača od želje za učenjem, očuvanjem, edukacijom, kreativom i sl. Deluje otrcano, ali sve što su "trgovci" radili je na kraju završilo u globalnoj recesiji, ostadoše zabrinuti menadžeri da pilje u poražavajuće grafikone.
Viva Hand made
Promovisanje ljudi koji posvećeno izrađuju svakodnevne upotrebne predmete je veliki izazov, a otpor birokratije i nadri poznavalaca problematike neopisiv. Sveopšta psihologija "što to praviš kad je jeftinije da uvezeš iz Chine" uzima svoj danak. Danas kupujemo uvoznu robu, sutra nam od tih novaca daju kredit da opstanemo i prave se dobrotvori.
Najveći problem je što su brzi trgovinski biznisi uzeli primat, jer želja za brzim sticanem je jača od želje za učenjem, očuvanjem, edukacijom, kreativom i sl. Deluje otrcano, ali sve što su "trgovci" radili je na kraju završilo u globalnoj recesiji, ostadoše zabrinuti menadžeri da pilje u poražavajuće grafikone.
Viva Hand made
Bilo jednom, biće opet
- diplmajstor
- Majstor
Svaka čast jolollo, konačno da neko ostvari pretnje i da ne ostane samo prazna priča.
Interesuje me kako si zamislio prijavljivanje-selekciju, da li će moći da izlažu svi koji po sopstvenom mišljenju imaju šta da pokažu (što ne mora uvek da bude opšte mišljenje
), ili će postojati neki kriterijumi, mislim za radove a ne za izlagače
. Ne znam za koju varijantu bi se ja opredelio jer ima smisla i jedno i drugo, pogotovu kad se stvar događa prvi put i teško je naći meru između masovnosti i kvaliteta.
U svakom slučaju podržavam.
Interesuje me kako si zamislio prijavljivanje-selekciju, da li će moći da izlažu svi koji po sopstvenom mišljenju imaju šta da pokažu (što ne mora uvek da bude opšte mišljenje

U svakom slučaju podržavam.
Kad naiđe oluja jedni grade zidove - drugi prave vetrenjače
Neki stav je da probamo da vršimo selekciju na osnovu prijavljenih radova. Ipak je prvi put kod nas i da bi krenulo redovno, moramo malo da postavimo "scenografiju". Pokrovitelj će pozivati prema svom kriterijumu (partijskoj dužnosti), a mi će mo sa naše strane pozvati one koje smatramo da stvarno trebaju da budu na takvoj manifestaciji. Cilj je da sa naše srane ponudimo WAU, pa nek se vidi "čija majka crnu vunu prede" Ja sam mišljenja da drvetu ipak treba dati značaj, ipak je to univerzalni materijal opšte primene.
Bilo jednom, biće opet