poz.svima.sajt je malo je reci perfektan.registrovao sam se pre nekoliko dana.stolarijom se bavim odavno.do mada nisam radio sa ovim cetvrtastim burgijama pa me interesuje moze li mi neko reci da li se mogu postaviti na obicnu busilicu koja je postavljena na obican drzac.
micun wrote:poz.svima.sajt je malo je reci perfektan.registrovao sam se pre nekoliko dana.stolarijom se bavim odavno.do mada nisam radio sa ovim cetvrtastim burgijama pa me interesuje moze li mi neko reci da li se mogu postaviti na obicnu busilicu koja je postavljena na obican drzac.
tesko mada ako napravis improvizaciju kao ovo onda moze da radi posao.
Ovo je odlicna alatka, ali zahteva neke preduslove.
U principu su namenske "busilice" za nju dosta robusnije konstrukcije, posto treba da trpe vece sile nego obicna stubna busilica.
Razlika je i u prenosnom odnosu na poluzi, posto sada ne treba samo gurati burgiju koja manje vise sama sebe vuce vec gurati i 4 dleta.
Ali to ne znaci da na obicnoj stubnoj busilici ne moze da radi. Malo ce biti teze nego sa namenskom masinom, ali ce rezultat biti sigurno bolji nego rukom i dletom. Pogotovu ako se radi sa meksim drvetom.
Da li bi moglo da se odradi sa obicnom busilicom na stalku? Verovatno, al zavisi i od stalka. Ako imas nesto lagano, dzaba, ali ako imas malo ozbiljniji stalak, onda moze. Naravno ne kao sa namenskom masinom, ali moze i i dalje ce rezultati biti bolji nego ako radis ruco dletom. Svaka cast vrhunskim majstorima, al 99% nas ce sigurno ovo bolje izvesti sa ovom alatkom nego rukom i dletom.
Pored toga male stubne kung-fu busilice nisu uopste skupe, a jako dobro vrse posao ne samo za ovo vec i za gomilu drugih stvari.
a jeli ovaj dodatni dio sto stoji pored ustvari na kutiji taj koji se montira na busilicu,ustvari on bi se trebo stavljati ondje gdje se busilica ucvrcuje(gdje ide rucka) ako sam to ja dobro skontao
:forbryllad: