Koju kombinirku odabrati?
Sve to ovisi pezzo , ja znam tri stolara iz mog susjedstva koji su radili sa Mio standardom , i to radili svjetski :tummenupp: , a slažem se sa tobom da ta mašina ne vrijedi .
Jedan stolar je radio bačve za vino , druga dvojica su radili vrata i prozore . Znam da su sva trojica kupili strojeve nove i bogme nisu se žalili na njih
Jedan stolar je radio bačve za vino , druga dvojica su radili vrata i prozore . Znam da su sva trojica kupili strojeve nove i bogme nisu se žalili na njih
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
E hvala svima, nisam ni pretpostavljao da jedan banalan upit može pokrenuti ovoliku raspravu... :tummenupp::tummenupp::tummenupp:Sasa wrote:Pitaj ovog covjeka apetrac@gmail.com jeli prodao njegovu kombinirku. Ja sam kod njega gledao neku drugu masinu i vidio da ima i kombinirku na prodaju, ostalo mu od oca, a on nije stolar pa prodaje. Ja sam je vidio prije godinu dana ne sjecam se detalja, ali znam da je industriska livena masina, ostalo neznam!
Posto je njegov otac u radionici imao samo nju i slajfericu predpostavljam da je sa 5 operacija (abrihter, diht, cirkular, frezer, busilica).
I sto je tebi najbitnije covjek je tvoj zemljak!
Malo me nije bilo, kraj godine, zaključenje projekata, budžeta i ostale gluposti, oprostite mi što sam bio nekativan.
U svakom slučaju, namjera mi je sa strojem raditi namještaj sebi za po doma, a i ako netko naruči, zašto ne unovčiti hobi, kako je rekao ropee... Stolari su ovdje preskupi, a osobito ako treba nešto od drveta, onda te najprije pola sata odgovara, kao "ma drvo ti je bezveze, napast će ga crv, škripi i ostalo, uzmi ti ivericu ili mediapan". Onda ode u MaxMorrisa, odnese nacrt, oni ispilaju, on ti sastavi sobu ili kuhinju i uzme još 10 000 za ruke. E pa za te ću pare radije kupiti stroj, a drvo ionako obožavam...
I onda zašto mi treba, prvo za dva ormara doma, pa policu za knjige, pa stol i klupe za konobu... Skupilo se toga. Ubrzo ću krenut s gradnjom kuće, pa će trebati još... sve.
Ovaj Sicar mi se čini solidna opcija, gledao sam po jutubu i guglu. Predrezače je netko spominjao, to mi ionako ne treba, kombinirku ću koristit samo za drvo. O compi, a ni o ostalim strojevima ove namjene, praktično ne znam ništa, samo mi se učinila best buy, a i blizu mi je za nabaviti.
Last edited by Montezuma on 28 Dec 2012 13:20, edited 1 time in total.
Pezzo - compa je stara talijanska firma koja se bavi proizvodnjom strojeva za stolariju .
Jasno da ne možeš uspoređivati Compu - Mini kompaktu sa onim Sicarom , ali zato možeš drugi model Compe koji ima iste ili bolje karakteristike , naravno novi puno više košta ali polovni bi trebao biti tu negdje .
Samo opet je pitanje za normalne - koliko zapravo košta sicar ili drugi stroj masivni kojeg u Italiji , Austriji kupiš za 1500 € -- ispod 2500€- 3000€ ne računaj . Uvoz , dovoz ukrcaj , iskrcaj , ..... to je neusporedivo .
I sa druge ili treće strane kupiti stroj ( sa davanjima ) za oko 3000 € da bi zadovoljio neki svoj hir - imao hobi je van svake pameti .
A i tako osim samog stroja treba kupiti i dodatne rezervne noževe za blanju , rezervni list cirkulara , .... a to je sve jeftinije za jeftiniji model - vjerojatno manji list cirkulara , noževi blanje itd .
Jasno da ne možeš uspoređivati Compu - Mini kompaktu sa onim Sicarom , ali zato možeš drugi model Compe koji ima iste ili bolje karakteristike , naravno novi puno više košta ali polovni bi trebao biti tu negdje .
Samo opet je pitanje za normalne - koliko zapravo košta sicar ili drugi stroj masivni kojeg u Italiji , Austriji kupiš za 1500 € -- ispod 2500€- 3000€ ne računaj . Uvoz , dovoz ukrcaj , iskrcaj , ..... to je neusporedivo .
I sa druge ili treće strane kupiti stroj ( sa davanjima ) za oko 3000 € da bi zadovoljio neki svoj hir - imao hobi je van svake pameti .
A i tako osim samog stroja treba kupiti i dodatne rezervne noževe za blanju , rezervni list cirkulara , .... a to je sve jeftinije za jeftiniji model - vjerojatno manji list cirkulara , noževi blanje itd .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
Ja imam respekta prema svima i strpljenja sa svima ALI ljepo sam zamolio u nekoliko navrata da se držite teme i da nešarate u svakoj ibogoj temi.
Ja osobno nemam ništa protiv da otvorite temu i o carini i o špediterima i cijenama prijevoza ali imam protiv da svaka druga tema postane rasprava u prazno,krenemo sa muhom pa dođemo do mamuta i to nevodi ničemu.
Ja osobno nemam ništa protiv da otvorite temu i o carini i o špediterima i cijenama prijevoza ali imam protiv da svaka druga tema postane rasprava u prazno,krenemo sa muhom pa dođemo do mamuta i to nevodi ničemu.
Čovijek sniva a Bog realizira!

bit mog posta je da nisu usporedive cijene kod nas i inozemstvo , ne može se računati na kupnju stroja sa istim novcem kod nas i vani , a isto tako hobby ili profi varijanta - sve zavisi od iskorištavanja stroja .
Hobi varijanta uopće ne mora biti loša , a ja bih te Montezuma savjetovao da odeš u tu firmu u okolici Splita i da uživo pogledaš strojeve , izvedbu , kvalitet , jer kao što si primjetio o ovakvim stvarimaćeš samo dobiti još više sumnji i odluka će ti biti sve teža i teža
@Å trkić: "Ja osobno nemam ništa protiv da otvorite temu i o carini i o špediterima i cijenama prijevoza ali imam protiv da svaka druga tema postane rasprava u prazno"
------
Zar ne primecujes da upravo ti skreces teme ? Zasto bi zbog pominjanja cene transporta masine otvarali novu temu ?
@Ropee: "i da uživo pogledaš strojeve , izvedbu , kvalitet ..."
--------
Kad bi kvalitet mogao tako da se vidi, nebi mu trebala ni tudja misljenja. Nedostatke i probleme ce videti tek kada bude na njoj radio. Ne mogu hobi naprave tipa 'einhel' da se porede sa Felderom, SCM i slicnim profesionalnim masinama.
------
Zar ne primecujes da upravo ti skreces teme ? Zasto bi zbog pominjanja cene transporta masine otvarali novu temu ?
@Ropee: "i da uživo pogledaš strojeve , izvedbu , kvalitet ..."
--------
Kad bi kvalitet mogao tako da se vidi, nebi mu trebala ni tudja misljenja. Nedostatke i probleme ce videti tek kada bude na njoj radio. Ne mogu hobi naprave tipa 'einhel' da se porede sa Felderom, SCM i slicnim profesionalnim masinama.
pezzo - ja te ne kužim , čovjek se hoće baviti stolarijom iz hobija a ti ga nagovaraš za profi varijantu stroja koju neće još godinu dvije si moć priuštiti , dok sa hobi varijantom bi već do grla bio u prašini
, a sa druge strane kada je naš kamarad Dule pitao za keksericu Domino , njega odgovaraš od tog stroja jer je preskup, jer se ne isplati i ........ :forvonad: a čovjek radi i živi od stolarije i naravno da želi kupiti vrhunski stroj .
A drugo vidim da uspoređuješ sicara i compu sa autima , pa tako te ja pitam bi li ti rađe VW Passata iz 98 sa 450 000 km ili novu Dacio Sandero sa 0 km ( ako već uspoređuješ sa autima )
Polovni stroj ako nije puno radio neće biti tako jeftin , a ako nađeš neki jeftini stroj poput sicara ,scm-a treba se priupitati zašto toliko košta , vjerojatno treba uložiti još u generalnu reparaciju , izmjenu ležajeva , pitanje kakve su osovine , matice , navoji ? a reparacija isto košta i naravno isplativa je onom koji će koristiti svakodnevno barem 6-8 sati tu mašinu i profesionalno se baviti sa stolarijom .
Opet ću ponoviti da sam upoznao i radio sa par stolara koji su koristili MIO Standard kombinirku i odradili na njoj sve što je trebalo , tako da nije sve samo do strojeva .....

A drugo vidim da uspoređuješ sicara i compu sa autima , pa tako te ja pitam bi li ti rađe VW Passata iz 98 sa 450 000 km ili novu Dacio Sandero sa 0 km ( ako već uspoređuješ sa autima )
Polovni stroj ako nije puno radio neće biti tako jeftin , a ako nađeš neki jeftini stroj poput sicara ,scm-a treba se priupitati zašto toliko košta , vjerojatno treba uložiti još u generalnu reparaciju , izmjenu ležajeva , pitanje kakve su osovine , matice , navoji ? a reparacija isto košta i naravno isplativa je onom koji će koristiti svakodnevno barem 6-8 sati tu mašinu i profesionalno se baviti sa stolarijom .
Opet ću ponoviti da sam upoznao i radio sa par stolara koji su koristili MIO Standard kombinirku i odradili na njoj sve što je trebalo , tako da nije sve samo do strojeva .....
E moj Ropee, kada bi svi tako razmisljali, nebi trebali ni da izlazimo iz kuce da nam ne padne avion na glavu. Pa Splićo nije bas tako siromasan da mora da kupuje svako smeće, ima i prostora za masinu i ne misli da mu treba samo za hobi. To je sve on i napisao. Nije to kekserica od 50 evra pa i ako otkaze bas te briga, jednostavno kupis drugu u prvoj samousluzi i teraj dalje, svaka isto radi. I moraces da shvatis da danas nema dobre nove kombinirke za 1000 evra, za sada se tako nesto nije videlo na trzistu.Ta Compa beby jeste kod vas 1500, a cim predjes granicu je 1000. I ne spominji mi vise Mio Standard, to je pravljeno da bude i krunjac za kukuruz, masina za sve i svasta, radi sve i nista kako treba. Da je nisam imao, mozda bih ti i poverovao da si u pravu 

Ropee, nešto si pisao u temi o svojim radovima da si kupio Herkules ravnjaču/debljaču.
Mene najviše zanima koliko je stroj precizan. Nije snaga ono što je presudno već preciznost. Å to mi vrijedi da je stroj jeftin i ne znam koliko jak kad ga ne mogu naštimati da izreže nešto pod pravim kutem (cirkular) ili npr. ravnjača ne može bez mog živciranja oblanjati dvije stranice pod pravim kutem.
Hajde daj par podataka o svom stroju
Mene najviše zanima koliko je stroj precizan. Nije snaga ono što je presudno već preciznost. Å to mi vrijedi da je stroj jeftin i ne znam koliko jak kad ga ne mogu naštimati da izreže nešto pod pravim kutem (cirkular) ili npr. ravnjača ne može bez mog živciranja oblanjati dvije stranice pod pravim kutem.
Hajde daj par podataka o svom stroju