Lasersko uzimanje mera

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Vinkl
Majstor početnik

Lasersko uzimanje mera

Post by Vinkl »

Da li je neko koristio lasere za uzimanje mera i kakva su mu iskustva?
Razumem da je u pitanju savrsena preciznost ali me zanima kako se recimo laser ponasa ako se uzimaju mere za kuhinju ili npr. ugradni plakar jer tesko da je i jedan zid idealno ravan jel da?

Da li to onda znaci da laser u stvari samo "nabudzeni metar" a mi cemo svakako da odbijemo koji cm od maksimalne sirine/visine?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Vinkl wrote:Da li to onda znaci da laser u stvari samo "nabudzeni metar" a mi cemo svakako da odbijemo koji cm od maksimalne sirine/visine?
otprilike :)

sluzi za to da ne razlacis metar po "kuću" :happy:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Vinkl
Majstor početnik

Post by Vinkl »

singer wrote:
Vinkl wrote:Da li to onda znaci da laser u stvari samo "nabudzeni metar" a mi cemo svakako da odbijemo koji cm od maksimalne sirine/visine?
otprilike :)

sluzi za to da ne razlacis metar po "kuću" :happy:
I da impresioniras musteriju predpostavljam? ;)

Postoji li, zapravo, neki prakticni benefit a da nisu "specijalni efekti"?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jednostavno je lakse nego razvlacenje metra. Za metar ti cesto zatreba i ispomoc (da neko pridrzi drugi kraj), nekada ume da bude bas zaguljeno provuci ga tamo gde treba da uzmes meru...

E sad, ima varijanti gde podatke mozes da memorises, pa da direktno prenosis u racunar... ali mislim da se to ne isplati za onih par mera koje stolari obicno uzimaju.
Oxymoron
Šegrt

Post by Oxymoron »

Ja koristim vec 5 god. Bosch, placen oko 500€
obavezno na mjerenje nosim njega i obicni metar
Dobar je kad sam mjeris, pogotovo za visine ugradbenih plakara koji idu do stropa
100put crtaj, jednom prodaj
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

ali mislim da se to ne isplati za onih par mera koje stolari obicno uzimaju.
Ovih dana radili majstori fasadu i uzimali meru... Nakon njih sam prosao laserom i isplatio pola Boscha koga sam platio nesto preko 200 € pre 4-5 g.
Ima lepih funkcija, kao npr. "pomeraj dasku do odredjenog rastojanja", merenje nekih 3D dijagonala...
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Imam i ja Bosch DLE70 i isplatio se na prvom poslu, tj nekom stepenistu koje je bilo krivo na sve moguce strane i trebalo je uzeti mjere na 1000 tacaka da bi se uklopilo. To mu je i jedini put da je koristen ne sto nije koristan nego sto vise volim klasicni metar!
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Vinkl wrote:Postoji li, zapravo, neki prakticni benefit a da nisu "specijalni efekti"?
Teleskopski metar i točan si u mm. a nitko ti ga ne mora držati s druge strane. Ja imam od 5met.dužine i ne pada mi na pamet kupovati laserski.
Post Reply