Da li je neko koristio lasere za uzimanje mera i kakva su mu iskustva?
Razumem da je u pitanju savrsena preciznost ali me zanima kako se recimo laser ponasa ako se uzimaju mere za kuhinju ili npr. ugradni plakar jer tesko da je i jedan zid idealno ravan jel da?
Da li to onda znaci da laser u stvari samo "nabudzeni metar" a mi cemo svakako da odbijemo koji cm od maksimalne sirine/visine?
Jednostavno je lakse nego razvlacenje metra. Za metar ti cesto zatreba i ispomoc (da neko pridrzi drugi kraj), nekada ume da bude bas zaguljeno provuci ga tamo gde treba da uzmes meru...
E sad, ima varijanti gde podatke mozes da memorises, pa da direktno prenosis u racunar... ali mislim da se to ne isplati za onih par mera koje stolari obicno uzimaju.
Ja koristim vec 5 god. Bosch, placen oko 500€
obavezno na mjerenje nosim njega i obicni metar
Dobar je kad sam mjeris, pogotovo za visine ugradbenih plakara koji idu do stropa
ali mislim da se to ne isplati za onih par mera koje stolari obicno uzimaju.
Ovih dana radili majstori fasadu i uzimali meru... Nakon njih sam prosao laserom i isplatio pola Boscha koga sam platio nesto preko 200 € pre 4-5 g.
Ima lepih funkcija, kao npr. "pomeraj dasku do odredjenog rastojanja", merenje nekih 3D dijagonala...
Imam i ja Bosch DLE70 i isplatio se na prvom poslu, tj nekom stepenistu koje je bilo krivo na sve moguce strane i trebalo je uzeti mjere na 1000 tacaka da bi se uklopilo. To mu je i jedini put da je koristen ne sto nije koristan nego sto vise volim klasicni metar!