Pezzo wrote:Svako od nas ima svoj rezon i svako je sa neke strane u pravu. Kada se nadjem u takvim situacijama, polazim od toga da tehnickim stvarima pada cena i izlaze novi modeli, a drugo sto mi padne na pamet je da sam tolike godine ziveo i bez toga pa mogu jos koji mesec. Trece, vecsi pisao kako poznajes par njih koji koriste kombinirku Mio-Standard. Mogu da ti kazem da nema toga ko je nije prepravljao, pa je neko podesi malo bolje neko malo losije. To znaci da si stvarno kupio nesto da se igras, a ne da radis. Za servise i robu znamo kakvi su iz samousluge, po meni to je uzmi-vidi-baci. Kako misli da mu se vise isplati, tako ce i uraditi. Moje misljenje je da je najjeftinije od onoga sto valja bas taj Metabo, bar za sada. A znam i ja da ih ima i za 300 evra, pa i manje. I kad kupujes burgiju, pa ih imas da biras od 0,5 evra, 3 evra, 6 evra i 10 evra, a izgledaju sve isto.
Rezoni su rezoni a nužda je nužda.
U tri dana mi otkažu dve male brusilice.
Treba mi a nemam ni jednu. A i pare nisu na vidiku.
U Metrou kupim za 1400 din nešto kinesko - ni sada ne znam kojeg imena. Kupovina u kasne sate - servis kupaca ne radi i ne overim garanciju.
Sutradan je uključim i bez opterećenja za nepun minut glava sa zupčanicima vrela skoro usijana. Nasmejem se sebi što sam bacio 1400 din. Rešim da vidim šta se dešava - motor hladan a zupčanici vreli. Otvorim je a tamo nešto što najviše na balegu liči a glumi mast za podmazivanje. Operem i stavim kvalitetnu mast, zatvorim poklopac i ponovo proba. Sasvim drugi zvuk i hladna k'o špricer.
Posle skoro godinu dana u Metrou kupim još jednu istu - bila akcijska prodaja a cena =900 din. Srpska računica - za prvu nemam garanciju pa će ova druga da garantuje i za nju. Ista priča iako je i po godini proizvodnje razlika. I nju operem i podmažem i do sada rade obe kao prave.
Kupljene su 2008 i 2009 godine. Potrošile su do sada više od 20 reznih ploča i gomilicu brusnih. Samo vodim računa da čim osetim da je sva mast pobegla iz zupčanika otvorim kućište i ponovo ubacim mast u piksnu jer one nemaju ležaj na donjoj strano osovine, i da namažem veliki zupčanik.
I sa njima se može dosta posla uraditi samo ako je čovek strpljiv.