Klub sto
*Prva, osnovna greska, je sto si sarg (okvir, suknjicu) lijepio za plocu stola i ako je pravac pruzanja godova pod 90 stepeni (govorim o uzoj strani stola) sto dovodi do pucanja ploce u 99% slucajeva. Razlog pucanja je sto se razlicito ponasaju pri skupljanju i sirenju!
*Druga, osnovna greska, je sto si plocu stola lakirao samo sa gornje strane sto dovodi do krivljenja ploce u 100% slucajeva! Nekad manje nekad vise zavisno od vlaznosti u okruzenju. Pri tom krajevi mogu teziti ka gore pri povecanoj vlaznosti, ili ka dolje u slucaju smanjene vlaznosti!
Sto se ispravljanja gresaka tice. Za drugu gresku obavezno odradi lakiranje sa donje strane, preporucuje se isti broj slojeva kao i sa gornje strane! A za prvu mozes samo da se molis Bogu da to kupac stavi u neku prostoriju sa odgovarajucim uslovima da drvo ostane u stanju mirovanja!
*Druga, osnovna greska, je sto si plocu stola lakirao samo sa gornje strane sto dovodi do krivljenja ploce u 100% slucajeva! Nekad manje nekad vise zavisno od vlaznosti u okruzenju. Pri tom krajevi mogu teziti ka gore pri povecanoj vlaznosti, ili ka dolje u slucaju smanjene vlaznosti!
Sto se ispravljanja gresaka tice. Za drugu gresku obavezno odradi lakiranje sa donje strane, preporucuje se isti broj slojeva kao i sa gornje strane! A za prvu mozes samo da se molis Bogu da to kupac stavi u neku prostoriju sa odgovarajucim uslovima da drvo ostane u stanju mirovanja!
Za prvu gresku znam,a za drugu nisam znao lakirao sam hiljadu klupa od masiva samo sa gornje strane i do sada nije me niko zvao da mi prijavi bilo kakvu reklamaciju,mozda sam imao srece 
U svakom slucaju hvala na savetu!!

U svakom slucaju hvala na savetu!!
Last edited by holzher on 17 Dec 2012 19:21, edited 1 time in total.