Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Ja sam jednom popravljao slican ormar sa takvim ogledalima i pravio mu jos jedan takav ali bez ogledala. Ta krila su strava teska, pa je moguce da vremenom i te sarke popuste, mora se biti oprezan. Ormar sa tolikim ogledalima nebih voleo da imam, nekako me strah da se to ne razbije i nekog povredi, ne izgleda mi mnogo sigurno.
Pezzo wrote:Ja sam jednom popravljao slican ormar sa takvim ogledalima i pravio mu jos jedan takav ali bez ogledala. Ta krila su strava teska, pa je moguce da vremenom i te sarke popuste, mora se biti oprezan. Ormar sa tolikim ogledalima nebih voleo da imam, nekako me strah da se to ne razbije i nekog povredi, ne izgleda mi mnogo sigurno.
Zato se danas za ovu namjenu koriste ogledala koja sa stražnje strane imaju zaštitnu foliju koja ne dopušta da se staklo rasprši. Kad god je moguće za takva krila koristim MDF ili iveral debljine 16 mm i ogledalo debljine 3 mm, ipak je krilo tada nešto lakše.
Last edited by BILJEŽNIK on 17 Dec 2012 07:33, edited 1 time in total.
Nece to da se razleti jer Radenko nije improvizator i on je to sigurno dobro zalepio. Problemi su velika tezina i prevelika visina vrata.
Radenko, jel to bila tvoja ideja ili su drugi izvoljevali ?
Jos nisi u zimskom snu ?
Ja ne lakiram na ovako niskim temperaturama, tj. izbegavam.
Pa evo ovako, moje zamerke sa estetske strane su malo jace zaobljene ivice i uglovi na tabli stola, ja bih to manje zaobljavao jer mi nekako i noge zbog toga malo odudaraju. I obojio bih ga, ali sve zavisi gde ide... Ostalo mi izgleda sasvim lepo.
Pezzo nisam u zimskom snu? :skool: Sto se tice zaobljeni ivica i nogu tako je musterija htela i da ostane u prirodnoj boji ( radjeno po nacrtu musterije) nisam se mesao sto se toga tice!