Koju kombinirku odabrati?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Pa Ropee, nisam politicar nego vise razmisljam na drugi nacin. Drugacija razmisljanja cesto dovode do boljih rezultata. On je i do sada ziveo bez te kombinirke, pa mu nista ne znaci jos 5-6 meseci, a toga ima sve vise na trzistu kao i svake druge robe i sve jeftinije, nece sigurno nestati ni poskupeti. Prema tome, racunica je prosta, a i u novcu i kvalitetu. Nije to sto se kupuje cesto, pa ako ne valja, bacice. To je makina od pola tone i ne cima se svaki dan. Ja sam vec na jednoj temi pomenuo da sam kupovao onu hobi-89, nije valjala ni kao nova i novu sam je i prodao, dzaba teglio, to je jedno smece. A vidim da je i danas cene po 500 evra po oglasima !? Svasta ljudi prodaju, ali ne znaci da svasta moras i da kupis. Mnoge od tih hobi masina nista ne valjaju, a to konstatujes tek kad si vecdao pare i vidis da si se z... Zato sam mu sve ovo iznad i napisao. Ne ljutim se ja sto drugi mozda imaju drugacija misljenja, forum i sluzi za to da ih razmenimo.

A u vezi ovog Sicar-300 nisam napisao, ali nije lose da dopisem, to je na zapadu omiljena masina kod hobi majstora i manjih zanatlija. Ima je u vise modela, starih i novih. Ima ih sa 3-faznim i monofaznim motorima. Nisam siguran, ali mislim da su sve bez predrezaca. Ima i primedbi na neke funkcije, ali mnogi kazu da je bitno sto je konstruktivno veoma dobro uradjena i da se nedostaci mogu otkloniti i mnogi kazu da su je podesili i da im odlicno sluzi. Ako vas interesuje, mogu da pisem na sta se zale, ako ne, onda da ne davim :)
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

pisi slobodno-cenimo tvoje(i tudje)misljenje :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

eee moj pezzo tebe je lako zapaliti :skratta:

ja sam i napisao da treba odlučiti što mu treba i kada .

Moja filozofija je da je to odmah ili sad , jer ako otegnem onda i zaboravim, mrsko mi , neda mi se :skratta: :skratta: .
Auto kupujem već dvije godine , nažalost jer sam se premišljao da li mi treba opet još jedan auto i koji .

I stojim iza toga da nikada sutra nije bolje , nažalost , a kako stvari kod nas stoje nigdje ti ni posao nije siguran , pa ako imaš alat lako unovčiš hobi , a ako nemaš :oskyldig: burza i bok .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

I stojim iza toga da nikada sutra nije bolje...
-------
Sve je relativno, tako da ne iskljucujem da je i ta tvoja logika ispravna. Uglavnom, mnogo toga izgleda lepo na slici i jeftino i svi volimo novo, a kad se zaletis i kupis, razocaras se na sta si bacio pare. Njegova stvar je sta ce uraditi, samo sam napisao da moze i uvesti dobru polovnu.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Daleko od toga Pezzo , stavio si link sa dobrim strojem , no kod nas bi taj stroj u konačnici došao ajajajaj ,
na procjenjenu vrijednost ili na fakturu obračunava se carina od 10% na taj iznos i iznos troška transporta se obračunava PDV od 25% .

Neka kalkulacija je 1500 + 150 + 500+ 537,50 - 2687,50 ( cijena stroja + carina + transport + PDV na sve )

Ulaskom u EU neće pojeftiniti strana roba , sigurno , samo se na EU proizvode neće platiti carina i to isključivo ako kupac ima dokaz da je to što kupuje proizvedeno u EU - dokazati se može fakturom , na kojoj piše da je roba proizvedena u EU - ne sastavljena nego proizvedena - znači mora imati više od 60,70 % komponenti proizvedeno u EU .

Ja se bavim uvozom i izvozom , generator proizveden u EU , pokretan sa japanskim motorom nije EU proizvod :forbannad:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Pa sve zavisi koje su njegove racunice i koliko namerava da se upusta u taj posao. Cene takve polovne makine u EU su oko 2000 eura, plus prevoz. Kad jednom pocnes, stalno ti treba jos nesto od alata, nikad kraja. Zato je dobro unapred se ograniciti, a ne racunati da ces raditi sve i svasta, pa u skladu sa namerom se i opremiti. Samo jedan komplet glodala za prozore moze biti skuplji od te masine. Tako da niko sem njega ne moze znati sta mu je najisplativije.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Montezuma wrote:Obje su mi prihvatljive cijenom, s tim da preko 1500 eura ne mogu ići.

Pozdrav i hvala svima!
Covjek lijepo napisao da ne moze platiti preko 1500 evra!?

Pitaj ovog covjeka apetrac@gmail.com jeli prodao njegovu kombinirku. Ja sam kod njega gledao neku drugu masinu i vidio da ima i kombinirku na prodaju, ostalo mu od oca, a on nije stolar pa prodaje. Ja sam je vidio prije godinu dana ne sjecam se detalja, ali znam da je industriska livena masina, ostalo neznam!
Posto je njegov otac u radionici imao samo nju i slajfericu predpostavljam da je sa 5 operacija (abrihter, diht, cirkular, frezer, busilica).

I sto je tebi najbitnije covjek je tvoj zemljak!
Riomareca
Šegrt

Post by Riomareca »

Pezzo wrote:A u vezi ovog Sicar-300 nisam napisao, ali nije lose da dopisem, to je na zapadu omiljena masina kod hobi majstora i manjih zanatlija. Ima je u vise modela, starih i novih. Ima ih sa 3-faznim i monofaznim motorima. Nisam siguran, ali mislim da su sve bez predrezaca. Ima i primedbi na neke funkcije, ali mnogi kazu da je bitno sto je konstruktivno veoma dobro uradjena i da se nedostaci mogu otkloniti i mnogi kazu da su je podesili i da im odlicno sluzi. Ako vas interesuje, mogu da pisem na sta se zale, ako ne, onda da ne davim :)
Ako ti nije problem slobodno napiši još koju reč o ovoj mašini ili mi pusti PP jer me dosta zanima kupovina nove ali ne bih da dam pare za nešto što možda nije kvalitetno kolio bih ja želeo. Trenutno sam bliži skupljanju para za neki Minimax ali bih vole da čujem šta zapadnjaci kažu o Sicar-u
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

A pod tim zapadnjaci , misliš zbog toga što je Pezzo iz Zemuna ??? :smejanje: :smejanje: :smejanje:

gugl tražilica je nešto predivno, utipkaš i da vidiš koliko podataka izbaci , prosto nevjerojatno :smejanje:

Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Da, pa ima po forumima, ko sto kaze Ropee. Svasta pisu, najvise im smeta sto su kolica malog hoda. Onaj malo skuplji model sicar 'bravissima' ima i veca kolica i mogu da se produze jos za metar i ta kolica pasuju i na model Furore, ali ih ne prodaju zasebno (i za scm su iste zamerke). A za Furore jos ima gundjanja da kocnica za frezer ne drzi najbolje, pa su kao neki to 'modifikovali'. Pa navodno da ima nekih problema za rezanje pod uglom od 45 pa cak i oko podesavanja abrihtera, a navodno i to se moze popraviti. I sad, sta je od toga tacno ne znam, nije mi za verovati da je sve bas tako. Najbolje je naci ko je ima kod nas i pitati coveka na licu mesta u vezi ovakvih primedbi i videti masinu, probati jemalo eventualno. Ima ih i vise modela, 300, 300i ... , a i scm ima vise modela, evo i koje su cene (dole na linku, cene su bez poreza 20%). Meni je upalo u oci da su stavljali po samo 2 bezine za frezer i uglavnom hod kolica oko 1,3m -1,5m. slucajno sam video jednu furore kod nas u oglasima pre neki dan, trazio je za polovnu 2650. One DM ciji sam link vec ranije postavio ovde su izgleda kineske. A kineske se mogu i derektno poruciti, ne moraju preko preprodavaca.
http://www.makxilia.biz/combinate-combi ... 32_34.html
http://www.number-1-mm.at/de/de_AT/komb ... en-13.html
http://www.macchine-legno.com/it/22-com ... inate.html
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

i evo je masina sa pocetka teme, u Splitu 1500 a u Italiji 1000 evra:
http://www.macchine-legno.com/it/2092bb ... nuova.html
I taj Bricosegio nije tamo jeftin, pa je diskutabilno kakav je to kvalitet za te pare. I ako bih kupovao kombinirku za sebe, sigurno bih pre kupio polovnu Sicar.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Je pezzo , ali Compa je stara kvalitetna firma , koja se godinama bavi proizvodnjom strojeva za stolare :einstein:

Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

pa ako kosta ko Einhel, onda mozes da pretpostavis i kakvog je kvaliteta. Za te pare mozes da kupis jedan bolji ger i to je to :)
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

a , nisam gledao karakteristike , ali imao sam jedan cirkular za piljenje pod kutem od Compe prije 15 godina , to je bio stroj , koštao je uhh ,ali se isplatio , napilio se lamperije, brodskog poda , letvica ,,, prodali smo ga po dobroj cijeni kada smo rasformirali radionu .

A vjerojatno sada imaju više kvaliteta , no da bih dao konačnu ocjenu trebao bi ga vidjeti uživo , ovako nemogu ništa loše ili dobro reći o toj kombinirci .

No ipak , ljudi prodaju polovne Mio standard kombinirke , koje kao i ova imaju cirkular, blanju/debljaču i borfuter , a cijene polovnih idu od 600 - 800 € kod nas .

Za onog tko gleda takav stroj , ova compa je mila majka :P

Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Ne znam sta da ti kazem, svako ima pravo da daje oglase sa nebuloznim cenama djubreta, niko to ne moze da im zabrani. Ja taj Mio standard nebih vise uzeo ni kao poklon. Meni je mnogo vise posla odradio rucni cirkular iz samousluge i za 12 godina jos nije crko :)
Post Reply