ma sta se sekiras ,ponesi samo malo vazelina (da ti se nadje) :smejanje::smejanje::smejanje:Pezzo wrote:da me uapsi ako to radim na crno, a meni se tamo ne ide :part:
izvinjavam se za :skoorpning: ali bilo je jace od mene :skool:
ma sta se sekiras ,ponesi samo malo vazelina (da ti se nadje) :smejanje::smejanje::smejanje:Pezzo wrote:da me uapsi ako to radim na crno, a meni se tamo ne ide :part:
Provizorno, znaci da neko samo pridrzava da su dva komada spojena, ili da ih stegnes privremeno za neku plocu dok ne izbusis rupe.Esteta wrote:Nego nije mi jasno ono sto je mbole rekao "provizorno spojiti" pa izbusiti rupu i staviti sraf kao stegu. Mi smo mislili da prvo zalepimo da uhvati pa da onda busimo rupu. Ne znam kako bismo busili rupu ako prvo nije zalepljeno, kako da to provizorno spajanje zastitimo od pomeranja.
Naravno da je svakome njegova muka najteža ali stvar je toga da svaki zanat traži određene vještine,znanje i naravno alate. Kad meni procuri pipa u stanu ne pada mi na pamet rastavljati ju i ići kupovati kojekakve gumice ili brtve te ju sam pokušavati popravljati nego nazovem vodoinstalatera (ne susjeda peru koji se kao u sve razumije) i posao obavljen u roku od dan dva. A vi ste tu potrošili hrpu vremena pokušavajući zalijepiti nogu,pokušavajući nači riješenje ovdje na forumu a očito je da nemate niti osnovnog znanja za dotično nego ste još kako ste sami napisali od silnog brušenja i prebrusili spojeve tako da niti to više nije to i na kraju još uvijek vam je najvjerovatnije stol nepopravljen. Nisam baš siguran da niste mogli nazvati nekog stolara da vam to dođe popraviti na obostrano zadovoljstvo.Esteta wrote:E ST STOLAR, svakome je njegova muka najteza :groota: .... nema potrebe za onim cekicem :rodna:
Evo svima koji su se trudili da pomognu jedno veliko :hjarta:
Slažem se sa vama da je u našim krajevima situacija sa majstorima i onima koji to stvarno jesu vrlo komplicirana. Sva što ja pišem je iz vlastitog iskustva jer sam puno puta tražen da dođem popravljati za kojekakvim amaterima koji su napravili više štete nego koristi pa je to na kraju ljude koštalo višestruko više nego da su odmah to prepustili profesionalcu kojeg priznajem nije uvijek lako naći!Esteta wrote:ST STOLAR, kada ti to ovako napises to sve stoji i apsolutno si u pravu. Medjutim, na veliku zalost, situacija na terenu je nesto sasvim drugo. Kad pogledas oglase imas gomilu stolara, vodoinstalatera, elektricara i inih majstora koji se reklamiraju. A kad ti zatreba ovako nesto e onda cvrc ... Mislis da nismo trazili stolare, jedan nece da se bavi time, to mu je sitan posao, drugi kaze ne mogu ja tu nista, treci kaze to je nemoguce popraviti ... O onim priucenim koji zabrljaju ne zelim ni da pisem.
Veruj mi, radila sam kompletno renoviranje stana do golih zidova, kad se samo setim majstora i "majstora" muka me spopadne. Sve moras da ides za njima, da nadgledas, da kazes ovde je krivo, ovde zjapi, ovde ne lezi dobro. Da vidis kuhinju koju sam projektovala a neki stolar radio, na prvi pogled je ok, ispostovao je moje projektne zahteve ... ali realizacija, jedna vrata kraca za par mm, procepi izmedju vrata po 1 cm da njemu bude sigurica i sve tako nesto.
E onda moj muz poludi pa kaze od sada sve sto mogu ja cu sam polako, pa ako zabrljam znam da sam ja kriv ... I tako mic po mic, napravi on regal u predsoblju, pisaci sto, fiokare ... Ova noga je u pocetku delovala kao banalan problem i mislili smo malo lepka ce resiti stvar ... ali eto prevarili smo se.
Zato je danas jako vazno poznavati dobre majstore kad ti zatreba za nesto, a to ne mozes naci preko noci.
Na putu smo da resimo problem, svakako cu vas obavestiti sta je bilo, to je najmanje sto mogu da ucinim da se zahvalim svim ljudima dobre volje koji su se ukljucili u diskusiju da nam pomognu.