Transportno vozilo?

Razne teme o raznim stvarima
Dule
Moderator
Moderator

Transportno vozilo?

Post by Dule »

Dugo sam razmisljao gde da stavim ovo pitanje,pa se odlucih za Razno,mada mislim da je jako bitno sa cime transportujete repromaterijal i gotove proizvode.
Ja maltetiram(a ne mogu dusu da gresim ona mene ne) Ladu karavan 1300,"91godiste,sluzi mi za sve i svasta,od transporta celih tabli iverice i medijapana(do 4table),camovog drveta max 0.63m3,do gotove kuhinje i garniture.
Mada me u zadnje vreme maltetira narodna milicija,nemogu da me omase za vanredan tehnicki....
dragan0402
Šegrt

Post by dragan0402 »

to care lajka je zakon, ja to sve sa korsom na gepek i unutar auta, mada imam i neku prikolicu ali nemam kuku na autu . pozdrav
pozdrav iz nisha
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

nekad sam imao Talbot-a, isteglio se od prikolice
nakrov sam viko iz SPIK Ivanjica po 5 tabli iverice uz ojacane amortizere a na prikolicu naj vise 1.6 m3 suve camovine ili 1 m3 suvog hrasta od 4 m - igranka
resio sam problem prevoza sa Zastavom od 5 tona i mogu da kazem da je razlika "nebo i zemlja"
stolar-to-be
Šegrt

Post by stolar-to-be »

Pozdrav. Majstor Velja je odradio strasan posao sa merenjem tezine plocastih materijala. To je vrlo bitno znati jer ja licno poznajem dva coveka koji su zadnje vesanje svojih automobila dokrajcili "odokativnom" procenom tezine nasecenog materijala. Tu je dara presla meru (doduse to se desavalo u ona suluda vremena gde si morao da ukalkulises cenu jos jedne ture kao vrlo bitnu). Sve u svemu, za one koji misle da se cesce bave transportom plocastog materijala, treba imati u vidu ovu formulu:
sopstvena_tezina+(broj_kvadrata_materijala x 13kg) < nosivost_automobila.
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

sve u svemu, ko u vozackoj dozvoli 8+1 ≈ 750 kg
Last edited by pajja on 01 Jul 2008 07:57, edited 1 time in total.
scuba
Šegrt

Post by scuba »

Sve sirovine nosim na ladi 1500 karavan ali i te kako pazim na tezinu iako imam ojacano zadnje vesanje. Bilo kako bilo, uvek dobro sve izmerim i ako treba napravim dve, nekad i tri ture. Jeftinije mi je da placam gorivo nego da satrem auto. A vise puta sam platio kombi da mi prevezu odjednom sta treba.
Lada rulz! Imam i vektru karavan koja se bas naradila ali ladu ne dam i mazim je i pazim.
vladapvlvc
Samostalni majstor

Post by vladapvlvc »

Ja koristim evo već treću godinu Pežoa 405 1.9d karavan.Da ne poverujete šta sve može da stane u i na njega.Jedina mana mu je što je prevelik za moju ženu(dva puta ga je drpala od kapiju,koja je široka 4.5 metara,vozeći u rikverc)
VELIKE tajne MALIH majstora
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Nije auto prevelik, no je kapija mala ... :D
vladapvlvc
Samostalni majstor

Post by vladapvlvc »

Bojan wrote:Nije auto prevelik, no je kapija mala ... :D
biće da je to u pitanju.
VELIKE tajne MALIH majstora
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Moj drugar Srki, dok je pravio tapacirani namestaj, umeo je da kecu na krov natovari dva francuska lezaja (140X200X50cm), plus jos dva na prikolicu :)
I onda sve to potera u neku vikendicu na recimo Divcibarama ili nekoj sličnoj planinčini. Kec je vec tada (kraj '90-tih) imao brdo godina. Necete verovati ali vozi se jos uvek (prodat je jednom drugaru).
Jedino smesnije sto sam video od toga je fića koji na krovu nosi plast sena (jos neke davne 1984 u blizini Knića).
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

Bojan wrote:Nije auto prevelik, no je kapija mala ... :D
fino sam se nasmejao :)
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

Ford Mondeo, karavan. Stane mnogo u njega, ne preopterečujem ga. Za veće poslove zovem čovjeka koji ima kombi i računa mi partnersku cijenu i pomogne mi nositi.

Smiješno je to da normalan furgon kombi ne zadovoljava potrebe stolarskog posla, jer u njega ne stane ploča od 3 m.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

:) znaci da bi bio moderator na ovom forumu, jedan od uslova je da vozis Ford Mondeo karavan :)
Dizel naravno. Jos ako je i tvoj u Ghia opremi, i beo...
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

zoranp wrote:Smiješno je to da normalan furgon kombi ne zadovoljava potrebe stolarskog posla, jer u njega ne stane ploča od 3 m.
A ako se transport organizuje kao staklo, onako uspravno, sa strane transportne kabine?
Ako pozadi nešto viri to se obeleži crvenom trakom i mislim da je onda sve po PS-u.
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

mbole wrote::) znaci da bi bio moderator na ovom forumu, jedan od uslova je da vozis Ford Mondeo karavan :)
Dizel naravno. Jos ako je i tvoj u Ghia opremi, i beo...
Nije bijeli, zeleni je. U taj auto stvarno stane mnogo toga, prtljažnik je medju najvećima, ako ne i najveći u toj klasi automobila (samohodnih cestovnih kotrljala).:)
Post Reply