Grejanje na piljevinu
palete ili pelete?BEE wrote:Trebam pomoc
Naime radim neki mali biznis plan za studije i izbrala sam za temu izgradnju mini fabrike paleta u srbiji ..sad ako imate iskustva u proizvodnji treba la bih odgovor na neka pitanja...
Da li je neko voljan ada podeli svoja iskustva?
Unapred hvala
Дођох, видех, побледех
Snaga kotla je 60kw, grejem tri sprata kuče ukupno oko 300 m2, radionica oko350-400 m2 i stiskalnica za furniranje. Bila bi dovolnjo snažna za ogrevanje još jedne kuče. To proizvodi jedan moj kolega za male pare.
Najbolje deluje na smrekovo oblanje.... gori ko barut
fenomenalno
Imam taj sistem 4 godina i radi brez problema, u najjaći zimi preko -20°C treba jednom na teden očistiti pepel i to je to.
ajde
:krama:
Najbolje deluje na smrekovo oblanje.... gori ko barut

Imam taj sistem 4 godina i radi brez problema, u najjaći zimi preko -20°C treba jednom na teden očistiti pepel i to je to.
ajde
:krama:
Ovaj je meni radiostend wrote:Moze li da se negde nabavi gorionik na piljevinu. Piljevina je od iverice,veoma suva i sitna. Imam kotao od 50kw,Megal Bujanovac trajnozareci?

http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=& ... dvt328oloQ
lp
slovenac, koliko kosta ta skalamerija kod tog tvog kolege i da li je moguce da se namontira na kotao manje snage?
I ako nije tajna, koliko potrosis piljevine za jednu grejnu sezonu ?
I ako nije tajna, koliko potrosis piljevine za jednu grejnu sezonu ?
Last edited by mladen978 on 23 Oct 2012 21:55, edited 1 time in total.
Ovaj sistem pri meni košta 5000 €....ja sam ga dobilo za manje novca :pljesk:
Ovaj gorilnik ima snage od 20- 60 kw , odvisno koliko piljevine doziraš v gorilnik..
Za jednu običnu kuču (250 m2) ti treba oko 40- 50 m3 piljevine za celu godino...da je kotel ogrevan non stop temperature 60-80 °C.
Ja trebam piljevinje oko 100 mn3 na celu godinu...ne treba mi ništa da idem u šumu po drva, imam dovoljno odpadka doma. :pljesk:
lp
Ovaj gorilnik ima snage od 20- 60 kw , odvisno koliko piljevine doziraš v gorilnik..
Za jednu običnu kuču (250 m2) ti treba oko 40- 50 m3 piljevine za celu godino...da je kotel ogrevan non stop temperature 60-80 °C.
Ja trebam piljevinje oko 100 mn3 na celu godinu...ne treba mi ništa da idem u šumu po drva, imam dovoljno odpadka doma. :pljesk:
lp