Sa svakim novoregistrovanim clanom isti problem.
Administrator sajta bi to mogao da ubaci kao obavezan podatak za popunjavanje u formi za registraciju. To bi bilo jedno sigurno resenje.
A pod br.2, ne razumem ni one koji postavljaju pitanja vezana za cenu ili neku nabavku, a ne navedu ni iz koje drzave se javljaju.
Konkretno, na ovoj temi postoji nejasnoca vezana i za materijal. To moze da kosta 100 evra, a moze i 1100. Plus montaza, plus transport.
Bez ljutnje molim, odgovori stizu. U pitanju je univer. Materjali upotrebljeni u maloprodaji bi kostali oko 1600rsd/m2. Ostalo (nozice, klizace, sarke) stvar dogovora tako da mozete ili uzeti neku standardnu cenu ili ispustite iz procene, ako mislite da je to moguce.
Kanim se vec duze da uradim ovaj projekat sam (a nisam stolar). Tako da jedino sto me moze odvratiti od toga je da neko to uradi za priblizne novce za koje bih i ja uradio. Naime, poznato mi je da stolari imaju svoje varijante, popuste itd pri nabavci materjala tako da to moze da se desi.
Last edited by petljalo on 13 Oct 2012 19:48, edited 1 time in total.
Mislim da nije problem u tome dali si ili nisi se prijavljivao na forum već je to stvar osobne kulture a na prvom mjestu u samom pokušaju pomoći bilo tebi bilo nekom drugome jer kako da te pošaljemo u neku trgovinu po potrebitu stvar ti kad neznamo iz kog grada si,zar nemisliš tako?
Nemoj ovo shvatiti osobno nisi ti jedini koji dođe i postavi pitanje a da neznam di čovjeka poslati.
Najljepši pozdrav i uživaj u druženju sa stolarima ovog svjeta.
Pezzo wrote:Sa svakim novoregistrovanim clanom isti problem.
Administrator sajta bi to mogao da ubaci kao obavezan podatak za popunjavanje u formi za registraciju. To bi bilo jedno sigurno resenje.
40-50% cene materijala u malorodaji bi trebalo da kosta izrada.
Cena zavisi od dosta faktora i svako odstupanje bi znacilo lose pogodjen posao (po tebe ili njega) ili los majstor.
Stavicu onda sve na papir da vidim koliko mislim da ce materijal kostati i jos jednom razmisliti.
Nadam se da nije offtopic da ovde pitam jos jednu stvar. Interesuje me upotreba push to open klizaca, u prodavnici (artinvest) su mi pokazali dve vrste jedna je FGV varijanta a druga Blum-ova. FGV mi se ne dopada (na izlozenom primerku nije ni radio kako treba a ima i veliko odstojanje fronta) a Blum je preskup za mene.
Da li postoji jos neki proizvodjac P2O klizaca da vise po kvalitetu (i/ili odstojanju) odgovara Blumu ali da nije tako skup?
singer wrote:FGV je odlican okov a druga stvar je to sto ga u salonu "iznjakase" svi redom svaki dan,a mozda ga neki "papan" nije ni ugradio kako treba :prs:
Koliki je razmak izmedju fronta fioke i ivice kabineta na koju naleze front za FGV?
Upravo izmerio (sublerom) kod mene u kuhinji, gde se bas i nisam nesto specijalno trudio da bude "flush" : 2.5mm
A i ne moze da bude nesto mnogo manje. Ipak treba mesta da mehanizam odreaguje.
@bole hvala. Danas sam bio opet do artinvesta, tamo je onda definitivno lose uradjeno na demo primerku jer je zazor verovatno 4-5mm sto je puno. Pogledao ja uputustvo za montazu FGV imam dva pitanja.
1. Da li moze da se montira na fioku sa ravnim dnom
2. Sta odredjuje kod montaze odstojanje fronta od korpusa. Jasno mi je kako se montira klizac na korpus prema upustvu, ali nije mi jasni kako se sina montira na korpus fioke, da li se pomeri od prednje strane korpusa fioke 2-3mm, nije jasno na upustvu.
To ti je fiksno određeno duljinom ladice i vodilice. Vodilica pri dnu ima trn, a ladica na početku ima prihvatnik dok pri dnu ima rupu u koju ulazi trn. Znači, jedine mjere po dubini koje moraš poštovati su one za pričvršćenje vodilice za korpus ormara.