kupujem abrihter diht
Sto plasis zenu odmah!!!
masina izgleda poprilicno dobro ali zapusteno(sto se da srediti uz minimalni trud i ulaganja)
probaj da napravis sto vise slika od iste pa cak i detalja i unutrasnjosti lakse cemo ti pomoci.
ne znam koliko kupac trazi ali ovako na slepo ne bi dao vise od 1000e pod uslovom da ima sve i da sve radi .:prs:
masina izgleda poprilicno dobro ali zapusteno(sto se da srediti uz minimalni trud i ulaganja)
probaj da napravis sto vise slika od iste pa cak i detalja i unutrasnjosti lakse cemo ti pomoci.
ne znam koliko kupac trazi ali ovako na slepo ne bi dao vise od 1000e pod uslovom da ima sve i da sve radi .:prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Hvala na savetima, ja znam da je najbolje nova masina, definitivno, ova masina je slikana u jednoj radionici, gde covek pored ove ima jos nekoliko i celu radionicu prodaje za 2500 eura, ostale me masine nisu interesovale i nisam ih ni slikala. Jeste zapusteno, jer niko na njima nije radio duze vremena, zato ovako izgleda, ja vas pitam jel bi bilo bolje misljenje o ovoj masini da je covek prefarbao, jel bi onda bilo ok.
Napisala sam da je u radnom stanju, ima covek prilicno alata za frezer, ima svasta, pravio je namestaj, stoji mu to, vise ne rade.
Recite koliko da ponudim za ovu masinu, realno, masina je probana, sve operacije, cirkular ima testeru od 350mm, diht ima vucu, jedino mu je izgleda mana sto su mu ploce korodirale. To bi mi bila najveca pomoc i sugestija. Slobodno recite ako je bolja nova Bernardo masina sa dve operacije od ove, dajte mi i takvo misljenje da ne lutam...
Recite mi onda koliko je bolja ova masina od ove, s obzirom da je ofarbana http://www.kupujemprodajem.com/Kombinir ... id=5776692
Napisala sam da je u radnom stanju, ima covek prilicno alata za frezer, ima svasta, pravio je namestaj, stoji mu to, vise ne rade.
Recite koliko da ponudim za ovu masinu, realno, masina je probana, sve operacije, cirkular ima testeru od 350mm, diht ima vucu, jedino mu je izgleda mana sto su mu ploce korodirale. To bi mi bila najveca pomoc i sugestija. Slobodno recite ako je bolja nova Bernardo masina sa dve operacije od ove, dajte mi i takvo misljenje da ne lutam...
Recite mi onda koliko je bolja ova masina od ove, s obzirom da je ofarbana http://www.kupujemprodajem.com/Kombinir ... id=5776692
Ja nisam stručnjak za ovakve mašine ALI u svakom slučaju ja bih rađe uzeo ovu nego MIO standard.
Å ta reče Singer probaj sa nekom cijenom pa vidi kako diše jer ako daje cjelu radionicu za 2500€ ,neznam šta sve to ima,ali mislim da je realna cjena 1000€ za ovo probaj pa vidi po meni se isplati ako nećeš ti daj pare ja ću doći po nju i tebi dam još 100€ za uslugu.
Å ta reče Singer probaj sa nekom cijenom pa vidi kako diše jer ako daje cjelu radionicu za 2500€ ,neznam šta sve to ima,ali mislim da je realna cjena 1000€ za ovo probaj pa vidi po meni se isplati ako nećeš ti daj pare ja ću doći po nju i tebi dam još 100€ za uslugu.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Strkicu, hvala ti na podrsci, inace masina ima oko 350kg, dva motora po 2,2 kw, i jedan od 3kw, tako mi rece, ima ovu sanku na cirkularu, ima firung za cirkular i abrihter, u toj radionici ima nekoliko masina, i zapamtila sam da prodaje oko 50 kronera za 200 eura, ko se razume u alat...
A predlog je originalan
A predlog je originalan

ponudi mu 1000e i da ti u tu cenu da sve testere i sve kronere koje ima :prs:
ovu drugu plavu "nemacku" ni ne gledaj jer je prastara i ima samo 3 operacije , a puno vise kosta
idi kod njega i slikaj """SVE"""" sta ima(napravi puno slika,nemoj se ustrucavati i zaliti)sa slika cemo ti sve proceniti da ti bude dobra kupovina :pljesk:
ovu drugu plavu "nemacku" ni ne gledaj jer je prastara i ima samo 3 operacije , a puno vise kosta

idi kod njega i slikaj """SVE"""" sta ima(napravi puno slika,nemoj se ustrucavati i zaliti)sa slika cemo ti sve proceniti da ti bude dobra kupovina :pljesk:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Koliko uspevam da vidim sa ovih slika, korozija na plocama je samo povrsinska. To se sredi uz malo fine smirgle za pola sata.
Slazem se sa singerom da bi verovatno uz malo ulaganja i truda mogla da se sasvim pristojno sredi, al ko sto napisa, slikaj sa svih strana.
Proveri da li ima lufta u vretenima za podesavanje, vodjicama ploca...
Generalno, gledas stvari koje su problematicne za sredjivanja ako moraju da se prave nove. Tipa vretena, matica kroz koje idu ta vretena ako su neke posebne, vodjica po kojima idu kolica... Sve sto su standardni elementi, tipa lezajeva, ili nesto sto svaki strugar moze da ti napravi za "oba evra" tipa klizne caure, ne bi trebalo ni da je skupo ni da je problematicno da se naknadno zameni.
Slazem se sa singerom da bi verovatno uz malo ulaganja i truda mogla da se sasvim pristojno sredi, al ko sto napisa, slikaj sa svih strana.
Proveri da li ima lufta u vretenima za podesavanje, vodjicama ploca...
Generalno, gledas stvari koje su problematicne za sredjivanja ako moraju da se prave nove. Tipa vretena, matica kroz koje idu ta vretena ako su neke posebne, vodjica po kojima idu kolica... Sve sto su standardni elementi, tipa lezajeva, ili nesto sto svaki strugar moze da ti napravi za "oba evra" tipa klizne caure, ne bi trebalo ni da je skupo ni da je problematicno da se naknadno zameni.
Hvala svima na komentarima i savetima, Singer nove slike bice za vikend tad planiram posetu, slikacu sve po radionici, mozda nekom bude i korisno kasnije i odluci se na kupovinu. Uvidela sam da je na nasem trzistu ponuda polovnih masina za obradu drveta skromna, pa sam na osnovu toga preduzela korake da kupim nesto, smatram da ce mi ova masina biti korisna, verujem da ne spada u hobi masine a definitivno nije ni profi, ustvari ja i nisam za profesionalne masine jer sam pocetnik, za mene ce u pocetku biti uspeh da koristim abrihter i diht.
Tishler, hvala na podrsci, to ce biti moja prva masina ozbiljnija, verovatno bi je trebala prefarbati kasnije...
Mbole, ta korozija i jeste povrsinska, masine su stalno bile unutra, one da su dugo bile napolju, koliko bi bile funkcionalne, zar ne bi bilo problema da se puste u rad, zar ne?
Tishler, hvala na podrsci, to ce biti moja prva masina ozbiljnija, verovatno bi je trebala prefarbati kasnije...
Mbole, ta korozija i jeste povrsinska, masine su stalno bile unutra, one da su dugo bile napolju, koliko bi bile funkcionalne, zar ne bi bilo problema da se puste u rad, zar ne?
Munja sto se tice Bernardo masina, evo mog iskustva, pricala sam sa komercijalistom o masini abrihter diht na 260mm radne sirine, cena joj bi u Srbiji sa transportom bila oko 1000 eura, on mi isprica da su te masine u rangu izmedju hobi i poluprofesionalne masine. S obzirom da sam ja Singera pitala za te masine rekao mi je da su Holzmann masine bolje od Bernardo masina a cenom su veoma slicne, tako da je Bernardo abrihter diht za hobi varijantu...
- peradetlic
- Majstor majstora
ja bi tu mašinu uzeo dobra je to
a korozija se da srediti
naulje se se sva korodirana mesta pa nek stoji nedelju dana pa prvo nauljenom krpom glačati ima da progledaju i ploče i sve
pa posle finom šmirglom ako treba brusiti i wd-om
šteta što je nije konzervirao kad je prestao da je koristi
a korozija se da srediti
naulje se se sva korodirana mesta pa nek stoji nedelju dana pa prvo nauljenom krpom glačati ima da progledaju i ploče i sve
pa posle finom šmirglom ako treba brusiti i wd-om
šteta što je nije konzervirao kad je prestao da je koristi
za sve je kriv Toma Sojer
Cudo je sta sve moze par kilovata da pokrenebritva wrote:Mbole, ta korozija i jeste povrsinska, masine su stalno bile unutra, one da su dugo bile napolju, koliko bi bile funkcionalne, zar ne bi bilo problema da se puste u rad, zar ne?

Ali da je to stojalo napoju, korozija bi otisla duboko, napravila "jame" i "bregove" na plocama i radnom vretenu, a ovo koliko vidim je samo tanak sloj na povrsini.
puno hvala britva, ali ovi modeli od 1000 eura su meni daleko van rangabritva wrote:Munja sto se tice Bernardo masina, evo mog iskustva, pricala sam sa komercijalistom o masini abrihter diht na 260mm radne sirine, cena joj bi u Srbiji sa transportom bila oko 1000 eura, on mi isprica da su te masine u rangu izmedju hobi i poluprofesionalne masine. S obzirom da sam ja Singera pitala za te masine rekao mi je da su Holzmann masine bolje od Bernardo masina a cenom su veoma slicne, tako da je Bernardo abrihter diht za hobi varijantu...