BOSCH glodalica GOF 1300/900 CE Professional - iskustva i preporuke
Kupljena GOF 1300 CE , 350 EUR sa popustom kod DABSA 
Evo i jedan reklamni filmić o ovoj/(sličnoj) glodalici
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QZCYF-eSQTE[/youtube]

Evo i jedan reklamni filmić o ovoj/(sličnoj) glodalici
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QZCYF-eSQTE[/youtube]
Mnogo sam se premišljao... Imam jednu Bosch od 500W i postala mi je tesna za moje prohteve. Ova mi je fino legla u ruke (baš mi odgovara taj mekani osećaj). "Assembled in Mexico"singer wrote:pametno si pazario,moja je kupljena 1999g oznaka 1300ACE navodno je made in USA,prezadovoljan od prvog dana,nikad problema,radi kao singerica.

Ma mora prvo da odradi psihofizicke pripreme pre nego sto navrati ponovo kod mene da razmotrimo kao to da se uklopi 
Zna da odavde ne moze tek tako da izadje, a da ne proba sta ima novo od piva, kruske, sljive, kajsije... i ostalih preradjevina.
Nego kad smo kod kajsije... Metabo ona tvoja sto si doneo zadnji put... tri jezika prica a cetvrti ne prica al razume
Stvarno dobra.

Zna da odavde ne moze tek tako da izadje, a da ne proba sta ima novo od piva, kruske, sljive, kajsije... i ostalih preradjevina.
Nego kad smo kod kajsije... Metabo ona tvoja sto si doneo zadnji put... tri jezika prica a cetvrti ne prica al razume

Neke stvari mi nikad neće biti jasne. Kupio sam pošteno ovu mašinu
, a u uputstvu NI REČI o kačenju na sto. Sva sreća, tu je Internet.... Sličan model, pod oznakom 1613AEVS, se prodaje u Americi, a njihova uputstva su za priču! Pa tako, evo i interesantnog dela vezanog za kačenje glodalice ispod stola:
Sigurno će nekome koristiti.

... a ja se, poučen iskustvom prethodnog model koji imam, ubih da nađem rupe sa navojima u bazi glodalice, kad ono kačenje je mašinskim šrafovima, podloškom i maticom, pošto se prethodno skine crna plastična sub-baza.

Sigurno će nekome koristiti.

... a ja se, poučen iskustvom prethodnog model koji imam, ubih da nađem rupe sa navojima u bazi glodalice, kad ono kačenje je mašinskim šrafovima, podloškom i maticom, pošto se prethodno skine crna plastična sub-baza.
- majstor kio
- Dodavač alata
i ja imam istu glodalicu i isto je tako radila dok ju nisam odnio u servis,to nije nikakva funcija nego dosta ozbiljan kvar,mene je kostalo 70eura,uglavnom otisla je ona prednja elektronicka ploca za podesavanje brzine..
DrNikola wrote:Ja sam kupio pre dva meseca GOF 1300 i za sada sam prezadovoljan. Radi odlično što i nije čudo za plavi Bosch ali su joj ručice malo mekane za moj ukus, i ima kao neku verovatno sigurnosnu kočnicu jer kad zabodem glodalo preduboko ona staje i cim popustim nastavlja dalje što je po meni dobro jer joj neda da pregori. Još je dobro sto može da se drži upaljena sa dugmetom za kočnicu kao na bušilicama što kod nekih drugih proizvodjaca i nije slucaj pa ako duže radiš zaboli te ruka od stiskanja dugmeta na ručici!
Pozdrav svim članovima foruma, moj prvi post ovde i zamolio bih za par saveta.
Juče prvi put koristio glodalicu, model Bosch-ov POF 1400ACE. Obrađivao sam komad drveta, dimenzija 45x25cm. Å to se tiče obrade, zadovoljan sam kako su ispale ivice s obzirom da to prvi put radim ali se u toku rada osetio dim, a na bočnim stranicama komada se vidi crni trag (to su kraće stranice) kao i delimično na jednoj dužoj.
Da li je ovo možda zbog pravca glodanja (kraće stranice su upravne na vlakna) ili možda da kupim neko kvalitetnije glodalo iako sam uz mašinu dobio set od 6 Bosch glodala, koja naravno da nisu vrhunska ali da li baš tako malo da se oseti paljevina u toku rada?
Juče prvi put koristio glodalicu, model Bosch-ov POF 1400ACE. Obrađivao sam komad drveta, dimenzija 45x25cm. Å to se tiče obrade, zadovoljan sam kako su ispale ivice s obzirom da to prvi put radim ali se u toku rada osetio dim, a na bočnim stranicama komada se vidi crni trag (to su kraće stranice) kao i delimično na jednoj dužoj.
Da li je ovo možda zbog pravca glodanja (kraće stranice su upravne na vlakna) ili možda da kupim neko kvalitetnije glodalo iako sam uz mašinu dobio set od 6 Bosch glodala, koja naravno da nisu vrhunska ali da li baš tako malo da se oseti paljevina u toku rada?