Resio sam da sebi napravim novu sudoperu
Imam jako nezgodan problem da sam uzasno ogranicen sa prostorom. U 135 cm trebam da spakujem sudoperu i masinu za sudje.
Posto to nije neka velika povrsina (dubina 60) resio sam da idem na mermernu plocu.
Jako mi se svidela opcija sa sudoperama koje su montirane tacno u visini radne ploce, u katalozima ih oznacavaju sa flush mounted.
Sirina za sudoperu sa kojom raspolazem je 73 cm
Najradije bih montirao jedno korito za sudje recimo 45x50 i malo korito sirine 15 20 cm u koji bi u nekom trenutku stavio i mlin za otpatke (davna zelja)
Moja pitanja su sledeca:
Koliko debela treba ta mermerna ploca da bude?
Ima li neko ideju koliko ce kostati, a koliko ce kostati secenje na CNCu?
Da li da ispod ploce stavim neku drvenu plocu, pa to tako zalepim ili sta ja znam (imam cnc za drvo na raspolaganju)?
Mozda da napravim metalnu konstrukciju od kutijastih profila?
Koliko kamena treba da ostane oko ivica da se ploca ne bi polomila u montazi ili transportu? koliki razmak treba da bude izmedju segmenata ako stavim vece i manje korito?
Da li neko ima sugestiju za kupovinu sudopera da nisu skupe kao blanco?
stainless sudopera u mermeru - flush
- dusanissimmus
- Precizni šegrt
resio sam da idem na mermernu plocu.
-------
U principu sve moze, ali u praksi se neces mnogo usreciti ako bude bas od mermera ili uopste od kamena. I to za mlevenje djubreta ti nece biti od neke velike koristi. Treba da imas na umu da se mermer jako lako fleka, pa nije uvek kamen najzahvalniji materijal. Ali izgleda lepo, to je tacno. Volim i ja kamen, ali to je bas mali prostor i za pretrpavanje i da bi taj kamen nesto mnogo popravio na izgledu. Razmisli jos i da li su ti uopste neophodne dve kadice. Mozes da vidis na slici kuhinje koju sam postavio u mojoj temi, kakvu sam ja sudoperu stavio. To je dovoljno, a ukusi su individualni.
Inace debljine radnih ploca su razlicite, najcesce su od 3 i 4 cm.
-------
U principu sve moze, ali u praksi se neces mnogo usreciti ako bude bas od mermera ili uopste od kamena. I to za mlevenje djubreta ti nece biti od neke velike koristi. Treba da imas na umu da se mermer jako lako fleka, pa nije uvek kamen najzahvalniji materijal. Ali izgleda lepo, to je tacno. Volim i ja kamen, ali to je bas mali prostor i za pretrpavanje i da bi taj kamen nesto mnogo popravio na izgledu. Razmisli jos i da li su ti uopste neophodne dve kadice. Mozes da vidis na slici kuhinje koju sam postavio u mojoj temi, kakvu sam ja sudoperu stavio. To je dovoljno, a ukusi su individualni.
Inace debljine radnih ploca su razlicite, najcesce su od 3 i 4 cm.
Ako se radi ploča od kamena/mramora/granita onda je max debljina 2 cm , inače bi bilo preteško i za ormare a i ako je na katu i za ploču opterećenje . Å to se tiče mlina za mljevenje otpadaka , to je dobra stvar vani , u velikim gradovima , gdje kroz kanalizaciju je protok jako dobar , u protivnom bi mogao u kratkom vremenu zaštopati cijevi sa ostatcima organskog otpada .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif