Električna šrafilica - iskustva i saveti oko izbora?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Najlon pijaca leči ove bolesti !!
Dva put zine , a tri put slaže
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

DuKhan wrote:FEIN jos uvek nije presao na tehnologiju Li-ion baterija sto je velika mana. Takodje FEIN je skuuuuup :groota:
Ih bre, covek kupuje masinicu od 50 evrica, a mi odmah navalili na FEIN :)
Mislim da ce mu ovaj Skil sasvim lepo raditi posao.
Ne znam da li makita ima ovako male modele? Vidjao sam one malo vece, otprilike formata standardne busilice.

A ako se vec gadjamo skupom robom... ima novi Festo TI-15 Impact, Li-ion 3Ah, radi i kao udarna i kao obicna srafilica/busilica. Zavisi koju mu glavu stavis.
Kao udarna ima 100 Nm momenta. Ako se dobro secam fici se glava motora pritezala na 80, a stojadinu na 100 (ili bese na 120), sto ce reci komotno bi mogao tockove njom da odvijas/zavijas :)

Cjena, prava sitnica :)
Komplet 660 Evrica
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

mbole wrote:
DuKhan wrote:FEIN jos uvek nije presao na tehnologiju Li-ion baterija sto je velika mana. Takodje FEIN je skuuuuup :groota:
Ih bre, covek kupuje masinicu od 50 evrica, a mi odmah navalili na FEIN :)
Mislim da ce mu ovaj Skil sasvim lepo raditi posao.
Ne znam da li makita ima ovako male modele? Vidjao sam one malo vece, otprilike formata standardne busilice.

A ako se vec gadjamo skupom robom... ima novi Festo TI-15 Impact, Li-ion 3Ah, radi i kao udarna i kao obicna srafilica/busilica. Zavisi koju mu glavu stavis.
Kao udarna ima 100 Nm momenta. Ako se dobro secam fici se glava motora pritezala na 80, a stojadinu na 100 (ili bese na 120), sto ce reci komotno bi mogao tockove njom da odvijas/zavijas :)

Cjena, prava sitnica :)
Komplet 660 Evrica
Eeeeeeeeeeeeeeeeej, pa ne otvaram ja automehaničarsku radnju :smejanje:, ako ima neka još u rangu ove SKIL, daj da vidimo, ako nema da uzimam ovu ljudi :pljesk:
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ma uzmi taj Skil, pusti priče moj je tata jači.
Čovijek sniva a Bog realizira!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

A tek sto imam starijeg brata :)
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

NIKOLAJ 4x60 wrote:
mikijevski wrote:Kupi FEIN i miran si doživotno !
Još samo da pronađem gde se prodaje u Novom Sadu i da vidim koliko košta :) ?
Nema sta jaka marka kad sam je prvi put nasao u radnji i pitao za cenu umalo da strefi infarkt - definitivno moze trajati dozivotno
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

NIKOLAJ 4x60 wrote:ako nema da uzimam ovu ljudi :pljesk:
uzmi i meni ako te "ne uvate" :smejanje::happy:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Izgleda da me niste shvatili ozbiljno kad sam napisao da ima jednu Veeeliku manu "da ne radi samo kad nema struje"
Ova moja ima jos jednu malu manu sa futerom (steznom glavom) mora se rucno sa kontra prstenom onako muski zategnuti i tek onda drzi dobro, inace na levo/desno cimanje futer zna da popusti. Kabel od 6metara uopste ne smeta jer ima cicak traku koja sluzi kao omotac kabla i jednostvno razmotas koliko ti treba.
Dalje ima malu tezinu od 1kgr pa je laksa od normalne aku srafilice
Inace ima jako ekonomican motor sa americkom oznakom od 0.45A (prevedeno na nasem jeziku 0.45Ax220V= oko 100w. Medjutim ima dobar planetrani menjac koji postize silu obrtnog momenta od 27Nm. (inace motor moje Sierre od 2000 kubika i 120KS ima obr. momenat od 170Nm)

Ako bas hocete nesto jace a po dobroj ceni imate ovu lepu Makiticu sa 100Nm samo je pitanje hocete li srafiti ili busiti univer
http://www.odigledolokomotive.rs/proizv ... 1f-makita/
Dalje mozete da potrazite i kod Sase rusa ako jos donosi rubu iz bivseg SSSR-a. Diold, Intersol, Zenit itd imaju ovakve srafilice snage od oko 250-350w i 12-17Nm. Mada po ruskim forumima ima price da je sve to iz Kine.
Last edited by dikar on 04 Oct 2012 22:12, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ma zavitlavamo se malo, naravno da nema nikakvog smisla predlagati coveku ove turbo, ultra, DOHC, svasta nesto... srafilice kad jednostavno gleda sasvim drugi cenovni razred.
Nevolja sa ovom makiom je sto je udarna, to jest ne moze da se busi sa njom, a za rad sa univerom i slicnim materijalima, udarna je prilicno nepotrebna.

Inace, cudna je ta prica oko momenta, stvarno deluje sasavo da jedna srafilica ima moment u rangu automobila (fica je imao oko 47Nm), ali naravno nije to cela slika.
Ti bez problema rukom i malkice duzim kljucem, recimo standardnim 22-24 zategnes nesto na 100-tinak Nm, a nesto ne bih bas rekao da mozes da zaustavis ficin motor, cak i kad bi izbacili menjac i pokusao da ga zaustavis direktno na radilici :)
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

Ma da ne razvlačimo više temu, mislim da je meni ova SKIL sasvim dovoljna za moje potrebe, razbušivanje i spajanje univera, a mogu je i koristiti za još štošta, a i par ljudi se ovde izjasnilo da se sasvim solidno pokazala za te novce... Sila obrtnog momenta od 27Nm meni je sasvim dovoljna, pa makita aku bušilica 6271 DWPE, koju koristim, ima 30 Nm i uverio sam se da mi je to i više nego dovoljno :troona:

Hvala ljudi na savetima i komentarima, a kolega Singer će dobiti jednu ako bude na akciji 1+1 GRATIS :smejanje:
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Bilo na najlonu za 3000 dinara nova ne formirane baterije (2 kom) 18 V sve koferom novo austriska marka !
Dva put zine , a tri put slaže
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

Samo da se pohvalim i da dam svoj komentar na električnu šrafilicu SKIL 6222AA, cena 4700 rsd u DABS alatima u BG-u, + dva seta bitova i jedan set burgija za drvo i metal. Na stranu ovo što dobiješ gratis, ja sam PREZADOVOLJAN :happy: :happy: :happy: :happy:!!!!!!

Ukoliko neko ima nedoumica što se ove vrste, cene i klase alata tiče, može slobodno da je pazari, jer ovo je fenomenalan alat :prs: !!!

Izuzetno lagana, lepo leže u ruku, za spajanje univera i slično dušu dalo, nisam je još probao na tvrdom drvetu, ali ako ima silu obrtnog momenta 27 Nm mislim da ni tu nema problema...
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Cestitke i nek te mnogo godina sluzi
Sa gratisom si veoma lepo prosao, Ja sam dobio set bitova, set burgija za drvo i torbicu, al to se sve doplacalo +15 eura.
slovenija
Majstor

Post by slovenija »

NIKOLAJ 4x60 wrote:u SKIL 6222AA, cena 4700 rsd u DABS alatima u BG-u, + dva seta bitova i jedan set burgija za drvo i metal. Na stranu ovo što dobiješ gratis, ja sam PREZADOVOLJAN :happy: :happy: :happy: :happy:!!!!!!
.
Koliko je to u evrima? €?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

42e :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Post Reply