Krivi zid

Razgovori o radu sa ivericom, tehnike, materijali i ostalo
Post Reply
novara
Zarezivač olovaka

Krivi zid

Post by novara »

kolege pomozite, s čime rješavate problem krivog zida kod ugradbenog ormara, ormar moram staviti u vaser vagu a tada u dnu je u knap a u vrhu centimetar i pol rupa
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Pa, stavis lajsnu :)
Tišler
Zarezivač olovaka

Post by Tišler »

Pa zavisi šta postavlja. Koji materijal postavljaš?
To speak before you think is like wiping your ass before you shit! :smejanje:
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Kakav je to ugradbeni ormar kad ga nemožeš uštelati da to pokrije?!
novara
Zarezivač olovaka

Post by novara »

to je više garderoba, korpus bez vrata, vrata dolaze između dva zida neovisno o korpusu, udesnom gornjm kutu je rupa centimetar i pol a u donjem djelu korpus je do samog zida.
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

To se neće vidjeti nakon što postaviš vrata koja ćeš predpostavljm vezati za pod strop jer ona bi trebala imati mogučnost uštelavanja da to pokrije kad ona dođu do tog zida odnosnokad se zatvore.
A ako nekome baš smeta tih 1,5cm neka puni akrilnim silikonom... Uvijek mi stolari moramo biti krivi zbog drugih jer smo zadnji na objektu... uputi ih po silikon i neka se igraju!
Last edited by ST STOLAR on 27 Sep 2012 20:43, edited 1 time in total.
novara
Zarezivač olovaka

Post by novara »

Odličan odgovor, dođe zidar uzida krivi zid, kaže gazdi to če žbuka riješiti, dođe žbuka, stavi se ormar kaže gazda kriv ti je ormar, kako češ to riješiti, pa ti sad uvjeravaj i objašnjavaj da ti nemaš veze s tim
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

kada radim namestaj ,kuhinje ,am.plakare..... pred montazu pozovem gazdu i sa vaservagom i aluminijumskom letvom, pokazem mu zidove ,plafone i podove i kazem mu da me nakon montaze ne pita zasto ovo-zasto ono.:pun:
nikad problema :prs: :stolt:

vrhunac u mojoj dosadasnjoj karijeri je bio na 40cm duzine pad od 2 cm !!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Meni najžešće ikad je bilo kada sam radio sa ocem ugradni ormar za njegovog prijatelja . Prvo je otac otišao kod njega da izmjeri plakar, vratio se hvala bogu kasno navečer ubiven od alkohola , pa sam drugi dan morao sam raditi jer ga mučio mamurluk :spyfoordig: , a na kraju dođemo montirai i plakar ne ide na mjesto , pitam ih kako su oni to mjerili , a vidiš njih , prasnuli u smjeh , prvo su si popili po koju :part: , a onda su na brzinu izmjerili na dva mjesta dubinu i visinu , nisu se mogli saginjat :part:

Poslije sam ih natjerao da sami skrate ormar (tata i njegov prijatelj) za 4 cm :smejanje: toliko je bio zid uži na prednjoj strani , a do zida je bilo mjesta .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
munja
Pred-majstorsko zvanje

Post by munja »

ropee wrote:Meni najžešće ikad je bilo kada sam radio sa ocem ugradni ormar za njegovog prijatelja . Prvo je otac otišao kod njega da izmjeri plakar, vratio se hvala bogu kasno navečer ubiven od alkohola , pa sam drugi dan morao sam raditi jer ga mučio mamurluk :spyfoordig: , a na kraju dođemo montirai i plakar ne ide na mjesto , pitam ih kako su oni to mjerili , a vidiš njih , prasnuli u smjeh , prvo su si popili po koju :part: , a onda su na brzinu izmjerili na dva mjesta dubinu i visinu , nisu se mogli saginjat :part:

Poslije sam ih natjerao da sami skrate ormar (tata i njegov prijatelj) za 4 cm :smejanje: toliko je bio zid uži na prednjoj strani , a do zida je bilo mjesta .
a je to :)))
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

eee moj munja, baš tako :smejanje:
svako malo me stari malo zaj...
Ima stari i jednog prijatelja kiropraktičara , majko što mi čovjek napravio , svaki kralježak stisnuo :groota: da provjeri moju kralježnicu :pun:

Dosta off-a
No zbilja je teško izmjeriti zid u koji ide ugradni ormar . treba doslovno premjeriti svaki centimetar , da ne bi bilo viška ormara , no kada vidim jako krive zidove , obavezno pokažem gazdi i predložim napraviti toliko uži ormar , a razliku prekriti letvicama u boji ormara .
Last edited by ropee on 28 Sep 2012 15:45, edited 1 time in total.
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Plakar se do zidova mora uokviri lajsnama u svakom slucaju, ne samo zbog krivih zidova, nego da se u te otvore nebi gomilala prasina, paucina, zavlacili insekti, zapadali razni predmeti i sl. Za uzimanje mere pre pocetka izrade je potrebna duza libela. 3 X meri, jednom kroj, zar ne ? :)
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Ja koristim teleskopski metar za uzimanje mjere a uokvirivanje mi estatski nije baš prihvatljivo. A za prašinu ,insekte i ostalo to pomaže eventualno u toliko da se ne vidi da je to sve ionako s vremenom tamo nagomilano!
Last edited by ST STOLAR on 28 Sep 2012 19:22, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sve je to leo da mi nismo krivi sto zidarima col gore col dole nije muka, al po meni stvar treba postaviti malo drugacije.

Poenta je objasniti musteriji da ima problem, ponuditi resenje za taj problem, i naravno adekvatno ga naplatiti. Pri tom, adekvatno je po meni prilicno ozbiljana ciffa, posto se vise ne radi o standardnom "iseci, zasrafi/zalepi, donesi, okaci" vec o "sad moram d izmisljam kak da to lici na nesto".
Drugim recima takav "sex" zahteva majstora a ne sklapaca, pa se adekvatno i naplacuje.
Post Reply