protool

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
kuvar
Precizni šegrt

protool

Post by kuvar »

Pozdrav svima.Pre neki dan sam radio neko gletovanje i za mesanje sam koristio protool busilicu,koja se prilikom rada mojom nepaznjom da sto pre zavrsim pocelea pregrejavati i osetilo se i videlo malo dima.Kada sam video popizdeo sam i brzo ugasio busilicu i ostavio da se ohladi,nisam mogao da se nakajem sta mi je to trebalo.Nakon toga sam probao busilica radi naizgled normalno,e sada dali sam napravio neki kvar pregoreo nesto i skratio vek trajanja ili daj boze nije nista opasno se desilo.Sta mislite dali sam prilikom pregrevanja izgoreo nesto?U pitanju je protool 13c-2h3 630w,crne boje.Relativno je nova iz Nemacke je doneta nova,nije radila pet posla,dusa me boli :groota:
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

To su vrlo kvalitetne bušilice ali ovaj model mi se čini nije namjenjen za mješanje boje,glet mase ili lijepila za keramiku. Slična stvar mi se je desila sa jednom kineskom bušilicom i ubrzo nakon toga su joj riknuli namotaji na elektro motoru a još je radila neko vrijeme dobro nakon toga ::neznam::
Last edited by ST STOLAR on 15 Aug 2012 20:58, edited 1 time in total.
kuvar
Precizni šegrt

Post by kuvar »

Sta je tu je ,sta da se radi sada .Uci se covek dok je ziv,za sada radi nadam se da nije sprzeno nista i da ce raditi.Kada sam video dim,uzas :forbannad: Umesto da sam uzeo neku stariju,a imao sam ova mi je bila pri ruci pa rekoh ajde ne razmisljajuci.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Cim se pojavio dim, nesto je sje... Sad koliko toga, niko ti ne moze reci dok je ne otvori.

Pravilo belog dima:
U svaki elektricni uredjaj se prilikom proizvodnje pakuje odredjena kolicina belog dima.
Uredjar radi sve dok taj dim ne izadje napolje.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

mbole wrote:U svaki elektricni uredjaj se prilikom proizvodnje pakuje odredjena kolicina belog dima.
Uredjar radi sve dok taj dim ne izadje napolje.
:smejanje::smejanje::smejanje::smejanje::smejanje::smejanje::smejanje:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
kuvar
Precizni šegrt

Post by kuvar »

To znaci ode moja busilica,posto ode beli dim :groota:
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ima ga jos unutra cim jos radi :)
Sad, koliko ga je jos ostalo...
kuvar
Precizni šegrt