Ubodna testera
Ubodna testera
Planiram da kupim ubodnu testeru,imam svremena na vreme potrebu za istu.Za razna krivoliniska secenja,polukruzna itd.E sada mene zanima dali sve ubodne imaju mogucnost secenja drveta 10ak do 12cm dubine kao npr modeli tipa bosch gst professional?Ili to zavisi iskljucivo od duzine lista testere.
To ovisi o snazi ubodne pile i prihvatu za pilice . Bosch GST 135 može rezati 10-12 cm, isto tako imaš modele od AEG-ea,Makite i od Metaba ,....
Pitanje je jedino koliko novaca , no sve su tu negdje sa cijenom .
Ukoliko nemaš redovitu potrebu za piljenjem ove debljine ( nisi napisao zašto treba piliti 10-12 cm) , onda možeš uzeti i manje jeftinije modele .
Pitanje je jedino koliko novaca , no sve su tu negdje sa cijenom .
Ukoliko nemaš redovitu potrebu za piljenjem ove debljine ( nisi napisao zašto treba piliti 10-12 cm) , onda možeš uzeti i manje jeftinije modele .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Ne sve, samo one koje su dovoljno jakekuvar wrote:Pa recimo za gredicu debljine 10x10,poprecan rez,za spoj i tako neku kombinaciju sa gredom te debljine.Znaci u principu sama osnova ubodnih je ista,sve testere mogu seci tu dubinu sa odredjenom duzom testerom i naravno sa jacom snagom motora.Ili gresim?

ali pitanje je kakav ces rez sto se pravog kuta tice dobiti na tih 10 - 12 cm.
Ja sam imao taj bosch koji si naveo i pilio jelovu gredu 10tak cm debljine. Radili smo nadstresnicu za kamin tako da nije bilo vazno bas , ali pravi kut je bio dosta los. Sad imam festo carvex i neki dan pilio 5cm suhe tresnje isto bas nije nesto pre sjajno.
Pa dobro u principu toga sam svestan,nije to cirkular.Mene zanima sada nabavim ubodnu marke primera radi metabo,makita uglavnom da bude profi alat.Starije proizvodnje 5,6,7 godine staru 600 do 700 W jacine.Dali svaki model sa datim karakteristikama i odredjenom testericom moze seci 10cm?Posto koliko vidim proizvodjaci kao karakteristiku za odredjene modele navode dubini npr 55cm zatim 70cm.Pa me sada to zbunjuje 

cm? Pomijesao si mm i cm :skratta:kuvar wrote:Pa dobro u principu toga sam svestan,nije to cirkular.Mene zanima sada nabavim ubodnu marke primera radi metabo,makita uglavnom da bude profi alat.Starije proizvodnje 5,6,7 godine staru 600 do 700 W jacine.Dali svaki model sa datim karakteristikama i odredjenom testericom moze seci 10cm?Posto koliko vidim proizvodjaci kao karakteristiku za odredjene modele navode dubini npr 55cm zatim 70cm.Pa me sada to zbunjuje
Ako ces rezati 55cm ili 70cm nabavi motorku

ovde imas 2 modella koji ubadaju do 140 mm http://www.metabo.co.uk/Jigsaws-STE-STE ... 0c4.0.html
Sa vremena na vreme kostace vas cca > 250 EU...koliko vam se isplati ne znam.kuvar wrote:Planiram da kupim ubodnu testeru,imam svremena na vreme potrebu za istu.
Sto se tice firmi Metabo, Bosch, Makita, Festool, Protool...ima izbora lopatom za izvoz

Sve su dobra masine, tako da licitiranje oko konkretnih nije neki poseban sport

p.s
Za preporuku je ovaj model http://www.youtube.com/watch?v=giOBXEnn3F8
ako ga jos ima.Kada se uzme u ruke znaces o cemu pricam + dobre servisne preporuke (nije ih bilo u istim).
Last edited by ArtCool on 17 Aug 2012 21:04, edited 1 time in total.
Nisu. Festo je oko 380, Mafell oko 440 
Ne moze "ono bez ono". Hoces nesto sto moze da sece 10-15cm - mora da ima snage. Pored toga mora da ima i precizno vodjenje lista. Dzaba sto moze da progura kroz materijal ako testerica klacka i ide kud se njoj svidja.
Sledi - nema jeftine masinice koja to radi.
E sad, polovna roba je vec sasvim druga prica, posto su tu cene nedefinisane. Mozes da prodjes jako jeftino, ali i da kupis macku u dzaku (ko sto su svi polovni automobili koji se ovde prodaju presli 160.000 Km
)

Ne moze "ono bez ono". Hoces nesto sto moze da sece 10-15cm - mora da ima snage. Pored toga mora da ima i precizno vodjenje lista. Dzaba sto moze da progura kroz materijal ako testerica klacka i ide kud se njoj svidja.
Sledi - nema jeftine masinice koja to radi.
E sad, polovna roba je vec sasvim druga prica, posto su tu cene nedefinisane. Mozes da prodjes jako jeftino, ali i da kupis macku u dzaku (ko sto su svi polovni automobili koji se ovde prodaju presli 160.000 Km