bosch gsr 14.4-2-li

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
neven91
Zarezivač olovaka

bosch gsr 14.4-2-li

Post by neven91 »

Sutra planiram da kupim ovu aku bušilicu pa me zanima dali netko ima iskustva s njom što mislite o njoj cjena je 200 eura na poklon dobijem treću bateriju...
Koristiću je za sve poslove u stolariji...
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Imao sam gsr 12-2 i na moju sreću sam je se riješio. Razmisli o makiti!
davorac
Zarezivač olovaka

Post by davorac »

Ja bi ti preporučio Metabo!!!
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Imao (i još uvijek imam, samo su baterije crkle) stariju verziju sa NiMh baterijama. Prevelika i preteška za raditi. Iako je nova GSR bušilica sa Li baterijama lakša, kupio sam Metabo PowerMax 10,8 Li i preporodio se. Jedina prednost koju je stara GSR imala nad navedenim Metabom je stezna glava prihvata 13 mm i nešto veća snaga.
Last edited by BILJEŽNIK on 16 Aug 2012 07:54, edited 1 time in total.
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

neven91 wrote:Sutra planiram da kupim ovu aku bušilicu pa me zanima dali netko ima iskustva s njom što mislite o njoj cjena je 200 eura na poklon dobijem treću bateriju...
Koristiću je za sve poslove u stolariji...
Bilo je nekih komentara kako su baterije za 14,4 alate dosta skupe kada ih kupujes nove. Tako da to sto ces dobiti 3 baterije ti je nebitno jer jedna je u alatu a druga eventualno u punjacu. Osim ako ces uzeti jos jedan alata koji moze primiti tu bateriju onda ima smisla.

Ja sam pobornik 10,8 V klase. Koristim jednu Bosch sarafilicu od 2008 i kupio jednu dodatnu bateriju za sarafilicu jer je stara naravno crkla. nekih 50 Eura sto i nije tako strasno za dobar aku uredjaj. Naknadno kupio 10,8 V busilicu isto od Boscha sa istom baterijom tako da sam po tom pitanju rijesen. Ako ta 10,8 V bosch ne moze busiti nesto sto je jako rijeko uzmem na kabel i rijesena stvar.

Osobno 10,8V klasa mi savrseno odgovara jer busi sve sto mi treba, baterije su povoljne a trebat ce ti nakon par godina. Ono sto ne moze 10,8 klasa busiti rijesi elektricna.
Eto par stvari pa razmisli malo o njima i vagni ih.

E i jako su lagane. Mozda ti nece biti to vazno u pocetku ali tesko se vratiti na nesto teze.
diplmajstor
Majstor

Post by diplmajstor »

Pridružujem se preporukama za Metabo PowerMax. Mašinica je čudo, prosto neverovatno koliko snage isporučuje :buga::buga::buga:
Kad naiđe oluja jedni grade zidove - drugi prave vetrenjače
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Slazem se sa kolegama, da je mala srafilica daleko zgodnija za bar 90% poslova koje izvodis u stolariji. Naravno ako se bavis nekom "tezom" granom stolarije (gradjevina, brodovi...) onda je snaga nezamenjljiva, ali i tada bih pre isao na varijantu male udarne (impact) srafilice.
Ilustracije radi, od kada sam pre par godina kupio malu Makitu, mislim da sam veliku Festovu uzeo u ruke jedno dva puta.

Koju konkretno ces izabrati, mislim da je vise stvar licnog ukusa. Neces pogresiti koju god od renomiranih firmi da kupis. Bosch, Makita, Metabo...
Pogledaj, s vremena na vreme imas akcije gde se nude u kompletu mala srafilica i mala udarna, po obicno vise nego prisojnoj ceni.
Post Reply