...Imitacija prozora za
...Imitacija prozora za
Last edited by zvecanac on 08 Aug 2012 13:38, edited 1 time in total.
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
To je izgleda Engleski stil...Na mojoj kuci koja se gradila kada i Trepca 1928god.akose ne varam, prozori se isto tako otvaraju ka spolja.Mnogo su prakticni radi veceg prostora u sobama...djagi wrote:znaci prozor se otvara na spolja ???
I ovo ce da prodje.
Ali zabranjeni zakonom (to jest gradjevinskim normama), isto kao i vrata koja se otvaraju ka spolja, izuzev u jako malim prostorijama tipa mali WC, spajiz...zvecanac wrote:To je izgleda Engleski stil...Na mojoj kuci koja se gradila kada i Trepca 1928god.akose ne varam, prozori se isto tako otvaraju ka spolja.Mnogo su prakticni radi veceg prostora u sobama...
Razlog: u slucaju da nesto padne ispred vrata (pozar, zemljotres...) ne bi mogao da ih otvoris.
Kod prozora, takodje veliku ulogu igra to sto je gotovo nemoguce zadihtovati, tj. spreciti prodor vode u prozor koji se otvara ka napolje.
Sto se tice vode, iako su toliko stari prozori, mogu ti reci da do sada ni kisa ni sneg nisu usli kroz njih,da je i posle najveceg nevremena unutra suvo. Jedino kada su jaci mrazevi kada rasusene prozore okuje led, moguca je barica na dasci od topljenja leda.
I ovo ce da prodje.