Falcanje iverice za ugradnju lesonita kuhinjskog elementa
Falcanje iverice za ugradnju lesonita kuhinjskog elementa
Mislio sam da je falcanje (upuštanje) iverice propuštanjem kroz cirkular radi dobivanja utora za postavljanje lesonita (leđa) kod kuhinjskih elemenata jednostavno, no onda sam naišao na problem. Problem je što se kod rada cirkularom skine cijela strana uspravne stranice, a kada nalegne vodoravna stranica gdje je isto upušteno mjesto za lesonit, iza ostaje rupa na uspravnom elementu od prolaska pile. Kako to riješiti? ili je to nebitno jer se ne vidi. Ranije sam lesonit jednostavno pribijao na leđa bez upuštanja (falcanja), no siguran sam da je zabijanje lesonita - leđa na falcanu ivericu puno bolji način radi održavanja pravog kuta (vinkla). Molio bih za rješenje mojeg problema.
Last edited by DAMIR on 01 Aug 2012 17:38, edited 1 time in total.
najjednostavnije je falcati sa frezerom . naštimaš dubinu , lesonit je debljine 3,2 mm , a ja obično stavim falc 4 mm
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Ako se ne vidi, nije bitno. Tih par mm nista ne nose, samo je pitanje izgleda.
Interesantno, ali ja falc pravim 12mm sirok (2/3 debljine ploce). Posto tada imam "mesa" da lepo prisrafim ledja, to jest da sraf ne dodje ni na ivicu univera, ni na ivicu lesonita, vec da bude 5-6mm i od jedne i od druge.
Interesantno, ali ja falc pravim 12mm sirok (2/3 debljine ploce). Posto tada imam "mesa" da lepo prisrafim ledja, to jest da sraf ne dodje ni na ivicu univera, ni na ivicu lesonita, vec da bude 5-6mm i od jedne i od druge.
- maricaiivica
- Moderator
- dragisa dragisa
- Majstor
Не може јаре и паре!
Али..
Колико деру шраф "мајстори" у Београду, исплати им се да раде ласером.
:forbannad::forbannad::forbannad:
Али..
Колико деру шраф "мајстори" у Београду, исплати им се да раде ласером.
:forbannad::forbannad::forbannad:
Last edited by dragisa dragisa on 02 Aug 2012 09:00, edited 1 time in total.
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
Vidim da su neki "zaglavili u prošlosti".

Uploaded with ..us[/img]
Ovo je glodalo prilagođeno za izradu falca širine 11 mm. Promjer glodala je 35 mm, promjer ležaja 28 mm. Razlika u promjerima od 7 mm daje falc dubine 3,5 mm. Glodalo košta cca 70 eura. Ima dva noža sa četiri oštrice. Glodalo sam kupio početkom 2009. godine, trenutno koristim četvrtu oštricu noževa. Prije tri tjedna sam kupio rezervni set noževa za 8 eura komplet. Znači da uz prosječnu produkciju noževi traju cca 3 godine. I uz relativno znatniji inicijalni trošak smatram da je cijena zanemariva u odnosu na dobitak. Jedostavno podesim dubinu glodanja na 11 mm, uključim glodalicu i izglodam falc po želji, kroz cijeli rub ili ostavim par mm na početku i kraju ruba.

Uploaded with ..us[/img]
Ovo je glodalo prilagođeno za izradu falca širine 11 mm. Promjer glodala je 35 mm, promjer ležaja 28 mm. Razlika u promjerima od 7 mm daje falc dubine 3,5 mm. Glodalo košta cca 70 eura. Ima dva noža sa četiri oštrice. Glodalo sam kupio početkom 2009. godine, trenutno koristim četvrtu oštricu noževa. Prije tri tjedna sam kupio rezervni set noževa za 8 eura komplet. Znači da uz prosječnu produkciju noževi traju cca 3 godine. I uz relativno znatniji inicijalni trošak smatram da je cijena zanemariva u odnosu na dobitak. Jedostavno podesim dubinu glodanja na 11 mm, uključim glodalicu i izglodam falc po želji, kroz cijeli rub ili ostavim par mm na početku i kraju ruba.
Last edited by BILJEŽNIK on 03 Aug 2012 20:53, edited 1 time in total.
Jesi to kod Hudeka kupio?BILJEŽNIK wrote:Vidim da su neki "zaglavili u prošlosti".
[url]http://img201...us/img201/3966/glodalozafalc003.jpg[/url]