Black&decker ili zeleni bosch

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

e jbg, naručio sam već ovu, izađe me 12000 rsd sa lampom u paketu, druga baterija i kofer, mislim da će mi vršiti posao, a i jak sam u ruke :-), a i ovaj drugar što ima servis el. alata kaže da su daleko jeftiniji i pristupačniji delovi za ovu nego za onu malu, e sad...

http://www.takolako.rs/user/elektricne- ... 0/item.jsp

a koristim pretežno 4x60 u univer i 5-6x80-100-120 kada tiplujem nešto u zidu...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Kofer ili torba idu uz svaki makitin alat (ja bar jos uvek nisam video ni jedan da je bez), tako da je taj deo "ima i kofer" cista trgovacka "reklama".
Po meni, srafilica bez druge baterije, isto tako nema nikakvog smisla, izuzev ako se radi o nekoj "laganici" tipa onih za elektroniku. Talp da i "ima dve baterije" spada u domen potpuno normalnog, a ne nekog specijalnog popusta. Sad sto je takav natpis napravljen da bi se ljudi "primili"... svako svoj posao :)

Elem, dobio si realno gratis bat. lampu, sto nije lose, ali mi lici na "kupis auto, dobijes usisivac" to jest dve stvari koje veze jedna s drugom nemaju, nego im se zateklo viska na lageru :)

Od delova... jedino sto mi se ikada desilo da je vrisnulo na srafilici je baterija (imao sam otprilike istu ovakvu makitu, samo malo starije generacije).
Naravno da je Ni-Cd baterija jeftinija od Li-ion. Al to ti je ko prica" jugova lamela je 50 Eur, a Fordova je mnogo skupa 80 Eur". Jeste, al fordova traje 130KKm (i to meni :)), a jugova 50KKm. Sta na kraju ispadne jeftinije :F (da ne brojimo ruke majstora za dve umesto jedne zamene)

To sto si pomenuo od srafljenja, ova mala zavrsava bez problema. Jedino kad srafis neki ozbiljnije debeo sraf u tvrdo drvo, tu vec ume da se pokaze nedostatak momenta (mada... i ja je ocenjujem u poredjenju sa sa Festom od 30Nm i mnogo ozbiljnijom elektronikom nego sto je ima maltene i jedna druga srafilica na trzistu... razmazilo se to :))

No tu si gde si. Uzdravlje da te sluzi.
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

mbole wrote:Kofer ili torba idu uz svaki makitin alat (ja bar jos uvek nisam video ni jedan da je bez), tako da je taj deo "ima i kofer" cista trgovacka "reklama".
Po meni, srafilica bez druge baterije, isto tako nema nikakvog smisla, izuzev ako se radi o nekoj "laganici" tipa onih za elektroniku. Talp da i "ima dve baterije" spada u domen potpuno normalnog, a ne nekog specijalnog popusta. Sad sto je takav natpis napravljen da bi se ljudi "primili"... svako svoj posao :)

Elem, dobio si realno gratis bat. lampu, sto nije lose, ali mi lici na "kupis auto, dobijes usisivac" to jest dve stvari koje veze jedna s drugom nemaju, nego im se zateklo viska na lageru :)

Od delova... jedino sto mi se ikada desilo da je vrisnulo na srafilici je baterija (imao sam otprilike istu ovakvu makitu, samo malo starije generacije).
Naravno da je Ni-Cd baterija jeftinija od Li-ion. Al to ti je ko prica" jugova lamela je 50 Eur, a Fordova je mnogo skupa 80 Eur". Jeste, al fordova traje 130KKm (i to meni :)), a jugova 50KKm. Sta na kraju ispadne jeftinije :F (da ne brojimo ruke majstora za dve umesto jedne zamene)

To sto si pomenuo od srafljenja, ova mala zavrsava bez problema. Jedino kad srafis neki ozbiljnije debeo sraf u tvrdo drvo, tu vec ume da se pokaze nedostatak momenta (mada... i ja je ocenjujem u poredjenju sa sa Festom od 30Nm i mnogo ozbiljnijom elektronikom nego sto je ima maltene i jedna druga srafilica na trzistu... razmazilo se to :))

No tu si gde si. Uzdravlje da te sluzi.
Jbg, Mbole, ipak si ti profesor :buga:, a malo si me sad ubedačio :(, ali što ti kažeš, tu sam gde sam, mada sam zaboravio da pomenem da sam ovu makitu naručio preko tastove firme, pa vrlo lako može da se desi da me ne košta ništa :smejanje:, mislim da sam onda napravio dobar posao, a i da nije tako, gledajući cene na netu, za 12000 rsd smatram da sam dobro prošao (teši se, teši se :smejanje:)...
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

mbole wrote:No tu si gde si.
Zasto ?

Po meni odlican izbor za 12000 hiljada, ne moze bolje ni na papiru.

Da vidimo sta mi tu imamo;

- 2X baterija NiCd
- 1X lampa
- 30 Nm
- masina i koferce naravno.

Bolje od toga moze jedino u kradji :smejanje:

Pa ni taj "usisivac" nije dzabe, samo klot kosta http://www.alatshop.rs/proizvod/Makita/aku_lampa_ml120
Neka proda tu petrolejku za 1500 dinara pa sve spada na 10500, a to je vec kriminalno dobro (ne racunam specijalne "rodbinske" veze).
Realno data srafilica vredi sama "klot" i bez lampe i 1 baterije 12000 iljada, more i bez kofera.
U pitanju je profesionalna klasa alata ;)

Odlicno samo napred.

Inace NiCd ako ih lepo pazis (punis tek po praznjenju) traju dosta dugo
(5+ godina).Faktor trajnog praznjenja (smanjivanja kapaciteta postoji, naravno), ali to kompezujes sa drugom baterijom.

Bit ces ti itekako zadovoljan, cim je uzmes u ruke da je koristis...videces.

Pozdrav.

p.s

Tako su spale cene masina da to nije humano.
Valjda cene alata prate trend i potrebe za istim :D
Last edited by ArtCool on 27 Jun 2012 12:57, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sto ljudi sto ukusa.
Nije ovo losa kupovina, naravno, jos ako ispadne da je bila "za djabe"... ihaaaj

Pisem o onome za sta bi se ja odlucio (sto naravno ne znaci da bi i neko drugi), a to je da dodam jos 1000-2000 i uzmem malecku, posto mi se ona pokazala daleko zgodnijom za rad (pogotovu dugotrajniji), Li baterije duze traju, brze se pune... da se sad ne ponavljam.
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

mbole wrote:Nije ovo losa kupovina...
Ako datoj kupovini dodamo argument koji je srocen u recenici...
NIKOLAJ 4x60 wrote:... a i ovaj drugar što ima servis el. alata kaže da su daleko jeftiniji i pristupačniji delovi za ovu nego za onu malu...
Onda dobijamo;
best buy, on the mother Earth :buga:
Last edited by ArtCool on 27 Jun 2012 13:07, edited 1 time in total.
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

Hvala lepo kolege, ulepšali ste mi dan,a i buduće poslove sa ovom novom akkuschrauber :buga:, pozdrav :skool:
chuspy
Šegrt

Post by chuspy »

ajd da ja uvalim svoje misljenje.
Nakon par (prije 7+ ali pssst....) godina zivciranja sa jeftinim busilicama puko mi je film i odlucio sam kupit nesto normalno, tako da je izbor bio jednostavan (plavi bosch, makita, metabo) s obzirom sta je dostupno. Nakon sta sam sve zivo obisa ove male su mi se svidjale kao koncept, ali ocito imam defektnu sapu pa mi apsolutno nikako nije stajala u ruci (ni bosch a makita jos manje jer je manja). Uglavnom na nekoj akciji sam naletio na zanimljivu ponudu tu gore 12v makitu (nicd) i cak je bila nesto cudno jeftina (120e) i nakon malo igranja u ducanu i prevrtanja po ruci odabir je pao na nju.
Ugl sad ce malo vise od 1g i radi bolje od ocekivanog, je da nicd ima samopraznjenje, ali ima i pametni punjac kojem treba 20min da je napuni, tako da dok stavis pice u frizider, pogledas semu i pripremis vide baterija je puna. a onda dok radis druga se puni. U svakom slucaju nevjerojatni preporod od kineskog junk-a (koliko sam ih kupio mogo sam odma 1 makitu i jos bi mi ostalo :o).
Jedini "problem" je 30Nm momenta i to u smislu da je previse lako podcjenit pa moe bit belaja. Neki dan sam busio alu lajsnu za u sobu i lipo naslonio na komad drva, probusio pilot 1.5mm i sad idem 5-icu (skolski ono), ali kad je dosla do drva i okrenila komad zajedno s drugom rukom sta je pridrzavala bilo je spominjanja i rodbine i ne rodbine...
Sve u svemu odlican alat :D
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

Još jednom hvala svima, a inače Mbole i Artcool, tastu je bilo glupo da naplati makitu zetu koji mnogo voli alat i završava svaki posao , tako da mislim da sam prošao MNOGO DOBRO , hahahaha :smejanje:!!!!!
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Boš kod Rajka na najlonu plavi 14 V 2,6 am za 100 € Bog da te vidi čovek proveren pre mesec dana sam pazario istu i baterija je peglala 5 dana jedna bez punjenja !!! Zaprepastio sam !! Inače sve je iz Å vajcarske što donese Nedaj pare trgovcima lopovima ? Moj ti je savet !!!
Dva put zine , a tri put slaže
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

MapleMan wrote:Boš kod Rajka na najlonu plavi 14 V 2,6 am za 100 € Bog da te vidi čovek proveren pre mesec dana sam pazario istu i baterija je peglala 5 dana jedna bez punjenja !!! Zaprepastio sam !! Inače sve je iz Å vajcarske što donese Nedaj pare trgovcima lopovima ? Moj ti je savet !!!
To je extra posao, nema šta, ali ja je dobi džabe, a donosi li taj rajko druže npr, detektore metala kablova itd, kad već spomenu plavi bosch?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

E moj, zete :)
Sve ti je to odavno naplaceno ("znas li ti sine koliko je on nama dj... izneo iz kuce" :)
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

mbole wrote:E moj, zete :)
Sve ti je to odavno naplaceno ("znas li ti sine koliko je on nama dj... izneo iz kuce" :)
Bogami moj Profesore i ja držim korak sa naplatom :smejanje:

http://www.goapesonline.com/productdeta ... 1&pID=2513
http://www.getalati.rs/index.php?route= ... uct_id=149
http://www.odigledolokomotive.rs/proizv ... 0-1-womax/
http://shop.alatzazanat.com/ubodna-test ... -gp-ps-800

Da ne spominjem prateći ručni alat i potrošni materijal :smejanje:
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

NIKOLAJ 4x60 wrote:
MapleMan wrote:Boš kod Rajka na najlonu plavi 14 V 2,6 am za 100 € Bog da te vidi čovek proveren pre mesec dana sam pazario istu i baterija je peglala 5 dana jedna bez punjenja !!! Zaprepastio sam !! Inače sve je iz Å vajcarske što donese Nedaj pare trgovcima lopovima ? Moj ti je savet !!!
To je extra posao, nema šta, ali ja je dobi džabe, a donosi li taj rajko druže npr, detektore metala kablova itd, kad već spomenu plavi bosch?
Može da se proveri ? može da poruči ! Inače sam gledo pre 3 nedelje detektor metala black & decker testiro ga u prodavnici ! Košta oko 9500 RSD ! Mada treba to sve to dobro istestirati. Ako nemože da otkrije na preko 50 cm Ekser u stablu to nije poso !! Bačena lova !! :butter:
Dva put zine , a tri put slaže
dusanissimmus
Precizni šegrt

Post by dusanissimmus »

a sta mislite o plavom boshu GSR 10,8 V-LI-2
ja ga imam i prezadovoljan sam...
3 godine garancije, 2 baterije pune se za 45 min, 30 Nm, srafi sta hoces...
cena jeste 21000 ALI je sada akcija staro za novo sa 25% popusta...
nadjes staro accu smece, kupis na buvljaku i isplati se...
preporucujem varijantu sa L-BOXX koferom, genijalan je!!! malo je skuplje ali...
Post Reply