Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
radenko wrote:evo malo slika nesto se radilo ovi dana:
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/2158_dsci1463.jpg[/url]
Radni delovi za kuhinju korpusi od univera beli bor , radna ploca tamni orah a frontovi od camovine (smrca) bajcovano sa bajc 4533 razredjen 1: 8 temelj 3702 patina ptw 009 zavrsni 3850/45 isto radjen i kredenac bez radne ploce
Kako dobro izgleda ova camovina! Sta joj da taj izgled, da potamne godovi kao paljeni?
Nikola ta camovina da bi tako izgledala mora prvo da se iscetkaju godovi izbajcuje u ton koji sam naveo zatim se natemelji kad se osusi presprica se vodenom patinom pa kad se patina osusi prebrusi se i patina ostane samo u udubljenima sto su iscetkana posle toga ide jos jedan temelj ponovo brusenje i na kraju zavrsni lak. To je postupak rada da bi bio takav izgled ako sm ti bio jasan.
Nikola imas Mkita radi cetkaru za to a moze i celicnom( meksom)cetkom na busilicu sa manjom brzinom izcetkas i netreba da palis sa brenerom i posle toga objasnio sam ti postupak pozdrav
ps>probao sam i rucnom celicnom cetkom moze na camovini ali je malo teze nego sa busilicom i cetka mora da se vrti u smeru godova nikako popreko.
radenko wrote:Nikola imas Mkita radi cetkaru za to a moze i celicnom( meksom)cetkom na busilicu sa manjom brzinom izcetkas i netreba da palis sa brenerom i posle toga objasnio sam ti postupak pozdrav
ps>probao sam i rucnom celicnom cetkom moze na camovini ali je malo teze nego sa busilicom i cetka mora da se vrti u smeru godova nikako popreko.
Da, video sam tu spravu....cetkaru...super stvar... Probao sam i ja rucno, ali stvarno sporo ide...jos ako je paljeno, bas se tesko skida garez rucno... Hvala!
Zvecanac perda na ogradi je 100x 10 x 2,8 secena pod uglom od 60 stepeni sa gornje stane i pod uglom od 40 stepeni sa bocne stane gde lazi na baskiji a cenu pojedinacne nemogu ti reci jer sam radio sve ukupno nije samo perda nego i baskije konstukcija kapije motor letva a sve je ofarbano vodenim lakovima za napolje smo jedna stvar 1500 evra dao za boje pozdrav.