Makita vs Metabo bansek ?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Vlad wrote:Još jedan kuriozitet ... da bi ostvarili pravo na 3 godine garancije mora se uređaj prijaviti na sajtu makite - nažalost ovaj bansek ne postoji na spisku modela u formularu za prijavljivanje tako da ga ne mogu prijaviti. Kafka bi bio ponosan.
To je postala uobicajena praksa kod dosta proizvodjaca (secam se da je Festo to imao pre desetak godina). Takozvana 1+2 garancija. 1 godina regularno, a jos 2 kad registrujes masinu (ili 2+1, zavisi od propisa konkretne zamlje).

Ne moras da pakujes i vracas masinu. Nadoknada je stvar dogovora izmedju trgovca i kupca. To ce reci moze da se ostvari i vracanjem dela para (sto ne verujem da bi ti smetalo :)).
Meni su Austrijanci ekspresno vratili iznos koji je placen za carinski pregled, iako ga cak nisam ni trazio, vec ih samo upozorio zbog drndanja sa carinom. Neki njihov spediter je na posiljci napisao da je unutra alat umesto knjige. Posto knjige ne podlezu istom rezimu kao alat, to je izazvalo carinski pregled. Nisu bile neke pare (cak mislim da je transfer nazad na racun kostao vise), al princip je princip.

Ako nastavimo da se ponasamo po sistemu: "nije strasno, moglo je i gore, pa sam srecan", trgovci ce nastaviti da nas deru (ko da to vec ne rade dovoljno), uvaljuju nam sve i svasta, i krse sva moguca prava koja imamo jer im se to tako isplati. Sto ih vise ljudi bude spopadalo sa reklamacijama, i sto ih to vise bude kostalo, to ce biti finiji.
šantjer
Majstor

Post by šantjer »

mbole wrote:Ako nastavimo da se ponasamo po sistemu: "nije strasno, moglo je i gore, pa sam srecan", trgovci ce nastaviti da nas deru (ko da to vec ne rade dovoljno), uvaljuju nam sve i svasta, i krse sva moguca prava koja imamo jer im se to tako isplati. Sto ih vise ljudi bude spopadalo sa reklamacijama, i sto ih to vise bude kostalo, to ce biti finiji.
Upravo o tome se i radi. Stvar je u našem mentalitetu. Malo tko će se htjeti gnjaviti s tim. Većina razmišlja na način "joj ne da mi se pisati sada neko pismo..." (tim više što sprava radi) i tome slično. To se može pripisati našoj lijenosti da poduzmemo nešto za sebe (ne samo u ovim stvarima nego i inače.). Većinom idemo linijom manjeg otpora i prihvaćamo stvari takvima kakve jesu.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Vremenom dolazim do zakljucka da to podsvesno radimo kako bi posle mogli da kukamo da nam je krivo ovo, ono, oni tamo... sve i svi sem nas :)
Vlad
Šegrt

Post by Vlad »

Javio se uvoznik i potvrdio da sam dobio uzorak koji je stručno i obučeno lice montiralo u njihovom izložbenom salonu. Ja sam srećnik koji je kupio prvi (i do sada jedini) uveženi komad. Ponuđeno mi je da mi se vrate pare ili zameni bansek za novi (sledeća tura stiže za koji dan) ali sam ja obe varijante odbio.

Evo kako ta stručna montaža izgleda ... skala je u ovakvom stanju:

Image

Ovo su šrafovi:

Image

Nožica odozdo:

Image

I još gomila sitnih ogrebotinica po limu tipa:

Image
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Ma cuti dobro si prosao, sto bi bilo tek ako je monter bio nestrucno lice :o

U svakom slucaju neka te dobro sluzi
Last edited by dikar on 07 Jun 2012 16:37, edited 1 time in total.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

ma za ovakve navedene ogrebotine bilo bi fer da ti ponude barem 10% povrata novca ili popusta za slijedeću mašinu :einstein:

inače vrhunski stroj ,a žao mi je da si dobio uređaj koji je sastavljan i rastavljan , a ne original iz paketa . Ma sve u svemu nadam se da će te služiti dobro i dugo :skool:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Post Reply