Ja je koristim skoro godinu dana. Za sada sam zadovoljan sa njom. Jedini savet koji ti mogu trenutno dati je vezan za glodala. Na njima nemoj da štediš. Kupovao sam neke setove glodala u woby haus-u. Brzo se tupe i nisu nekog kvaliteta. Preporuka za glodala -CMT. Sa kvalitetnim glodalom i iz više prolaza može svašta da se uradi.NIKOLAJ 4x60 wrote:zahvaljujem svima na vrednim savetima, ali ipak će pasti zeleni BOSCH POF 1200 AE (jbg bez kofera ali šta ćeš), pa ćemo videti kako radi, pošto se prvi put srećem sa ovim alatom, ako i za to neko ima dobar savet, neka ne štedi tastaturu :tummenupp: !!!
Mala glodalica
Singer, pa do nekih 10ak hiljada rsd, a još ću imati neki popust jer uzimam preko tastove firme
!
Darkoknez, ni ja ne nameravam da uzimam fušeraj, jer bih inače uzeo womaxovu glodalicu sa celim setom glodala za 6500 hiljada. Kakva su bosch-ova glodala, zna li neko i koja vrsta glodala mi najviše odgovara za pravljenje tih ukopa za klizne sisteme, ukopavajuće ručke?
Pošto radim sa ivericom, može li neko da mi da predlog koja glodala da gledam?

Darkoknez, ni ja ne nameravam da uzimam fušeraj, jer bih inače uzeo womaxovu glodalicu sa celim setom glodala za 6500 hiljada. Kakva su bosch-ova glodala, zna li neko i koja vrsta glodala mi najviše odgovara za pravljenje tih ukopa za klizne sisteme, ukopavajuće ručke?
Pošto radim sa ivericom, može li neko da mi da predlog koja glodala da gledam?
Nikolaj ne znam jesi li već odlučio za Boša jer ne bih da te stavljam ponovo u dilemu, nailme imam tu malu Makitu i ako hoćeš svrni do mene da je vidiš i probaš. Ja sam na detelinari iza sajma. Za te tvoje poslove ne mogu da kažem dal je dobra ili ne jer nisam nikad tako nešto radio niti video obim posla koji pominješ. Ono što zaključujem iz tvojih postova da ti nije najbitnije vreme za koje ćeš odraditi žljeb jer ova Makita nema mnogo snage i osuđen si na glodala malog prečnika. Ali da se razumemo jednoručna glodalica je za neke stvari dušu dala i mnogo ćeš preciznije i brže a da ne kažem lakše odraditi nešto za šta je namenjena u odnosu na ovog Boša i slične u toj kategoriji. Tako da kad kupiš jednoručnu razmišljaj i o dvoručnoj
jer je to prava kombinacija. Ja sam sa ovom ukopavao ručke malih dimenzija u iverici 18mm, skidao malo po malo i nije mi trebao nikakav šablon jednostavno pratim trag olovke koji označava granice gde će ručka da legne malo po malo skidao ivericu.
Inače tog zelenog Boša zamalo i ja da pazarim al uzeh B&D 1600w i nisam se zjb.
U svakom slučaju javi se, ostavi broj, ako hoćeš da vidiš Makitu.
pozdrav.

Inače tog zelenog Boša zamalo i ja da pazarim al uzeh B&D 1600w i nisam se zjb.
U svakom slučaju javi se, ostavi broj, ako hoćeš da vidiš Makitu.
pozdrav.
Last edited by bozama on 16 May 2012 21:13, edited 1 time in total.
O glodalima je sve rečeno već prije. Nemoj štedjeti na njima, kupi najkvalitetnije dostupne. CMT je uvijek odličan izbor. I nemoj se snebivati nad cijenom. Kvalitetno glodalo sa izmjenivim oštricama od tvrdog metala košta redovito preko 50 €. Tebi će za navedene poslove biti dobra i glodala bez izmjenjivih oštrica koja su jeftinija, ali opet pripremi oko 30 € za komad. Ali, ubrzo ćeš primijetiti da vrijede daleko više... Jer nije glodalica ona koja obavlja posao, već glodalo.
- petronije78
- Dodavač alata
Malo da ozivim ovu temu. Zena radi decupage i za to joj trebaju razne kutijice od medijapana. Za kutije sa ravnim ivicama sam se lako snalazio isecu mi u stovaristu na tacnu dimenziju ali za one sa krivinama raznim muka ziva. Do sad sam seko ubodnom pa posle smirglanjem do pravih dimenzijai oblika ali to je isuvise zamorno i sporo a hteli bismo malo vise komada da napravimo odjednom.
Razmisljao sam da kupim Makitu 3709 i da sa njom opsecam preko sablona te krivine i obaram ivice (do sad sam obarao ivice na sturbnoj busilici ali i to je lose jer je spora). Interesuje me da li ta Makita moze da sluzi za tu svrhu seko bih MDF debljine 8 mm a najdeblji 10mm. ILi ako imate neko bolje (jeftinije) resenje slobodno predlozite posto nemam nekog iskustva oko stolarskih radova a zelim samo da supruzi pomognem da smanji troskove nabavke repromaterijala posto se svi koji ga prave ugradjuju 3x na cenu materijala.
Razmisljao sam da kupim Makitu 3709 i da sa njom opsecam preko sablona te krivine i obaram ivice (do sad sam obarao ivice na sturbnoj busilici ali i to je lose jer je spora). Interesuje me da li ta Makita moze da sluzi za tu svrhu seko bih MDF debljine 8 mm a najdeblji 10mm. ILi ako imate neko bolje (jeftinije) resenje slobodno predlozite posto nemam nekog iskustva oko stolarskih radova a zelim samo da supruzi pomognem da smanji troskove nabavke repromaterijala posto se svi koji ga prave ugradjuju 3x na cenu materijala.