počeo sam otkrivati mogućnosti stolnog cirkulara :hurra: (bravo za mene)
naravno, iako sam donedavno pričao kako mi netreba ništa više od ručnog okrenutog naopačke, mogu sad pojesti svoje riječi

najveće probleme naravno imam kod rezanja pod kutem i kod dizanja i spuštanja pile.
problemi su ti da se moram stalno saginjati i štelati cirkular i to postaje pomalo zamorno.
e sad, trenutno je u stol ugrađen einhell (crveni) sa listom 165. razmišljao sam ugraditi umjesto njega CMI (OBI marka) sa listom 190.
al sad mi se mota po glavi sljedeće: da li dati 30-40 eura za taj CMI ili riskirati cca 120-130 eura i kupiti jeftini stolni cirkular.
naravno, koja god varijanta bila, listovi koji dolaze s njima odmah idu dolje i stavljaju se neki malo bolji (ništa profi naravno).
što se novaca tiče naravno da bi jeftinije bilo potrošiti 30ak eura.
da li bi kupnjom jeftinog stolnog cirkulara (einhell, elektro maschinen i slični) dobio kvalitetu kakvu imam sad u ovom ručnom? s njim sam prilično zadovoljan, samo mu već treba novi list.
što bi vi napravili?
ako je isplativije uzeti stolni, to nebi bilo toliko skoro jer su financije tijesne, ali onda nebi bacio dodatnih 30-40 eura u vjetar za nešto što mi netreba, a ovaj ručni koji sada imam bi uvijek bio koristan u ulozi ručnog.
hvala unaprijed na savjetima