Meni se cini da tebi nedostaje Sloba10 !!!mbole wrote:Ljudi moji besmisleno je ovakvo preganjanje. Dal skup ili jeftin ili malo jeftiniji ili malo skuplji alat.
Covek je pitao za dva vrlo konkretna modela, i sta da izabere od ta dva.
Naravno da ce i najbolja testera na svetu rezati lose sa losim listom. Al ako istreses 400-500 evrica za ubodnu, valjda imas i da kupis pristojne testerice. Realno je porediti dve ubodne samo ako su u obe kvalitetne testerice.
Da li ce neki jeftiniji odraditi posao? Hoce. Da li ce ga uraditi tako dobro? Nece. Kolika je razlika? Nekome mala, nekome velika, zavisi ko sta ocekuje, i sta mu je cilj da postigne. Nekome je milimetar lufta savrseno precizan. Nekome je manje od desete milimetra, tek da osetis pod prstom previse.
Naravno da Fićom mozes da stignes od Beograda do Soluna (čuj do Soluna, isao sam do Pariza). Al nemojte da mi pricate kako je lepse voziti se u Fići nego u Bentliju. Samo pitanje koliko imas keka i na sta si spreman da ih potrosis (ili ulozis, zavisi dal ti je to posao ili zabava). Neko ce kupiti Bentlija, neko ce pare da da na žene, kocku i kafane (a ostatak će da spiska) Njegovi novci, njegova volja, može i da ih spali ako mu se baš ćefne.
Ako vec imas gomilicu festovog alata, ne menjaj firmu. Uklapaju se samo tako. Dodaci su medjusobno upotrebljivi... da ne ponavljam ono sto smo razglabali 100 puta.
I iskreno receno, ko nije probao, ne zna kakvo je zadovoljstvo raditi takvim alatom. Ne znam nikoga ko se pokajao sto ga je kupio. Svi koji su bilo sta od njih uzeli, samo su nastavili. I to ponesto govori.
Sto se tice motora, koliko sam uspeo da ukapiram, njihovi novi motori su ustvari mali asinhroni motori. Promena broja obrtaja se obavlja promenom frekvencije. Asinhroni motor ima ogroman moment i na malom broju obrtaja sto je najveci problem svih kolektorskih motora. Ta razlika od 250W je tu da pokrije upravo taj rad na niskom broju obrtaja kod kolektorskog motora. Ovaj novi jednostavno nema potrebe za time, a na visokim obtajima su i jedan i drugi vise nego dovoljni.

Imam broj ako hoces da ga pozoves da se vrati!!! :skratta::happy: