Ručna kanterica

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
Post Reply
BRM&Spasic
Zarezivač olovaka

Ručna kanterica

Post by BRM&Spasic »

Drage kolege,

u Beogradu prodajemo ručnu skoro novu kantericu Virutex AG52F naravno sa svim pratećim trimerima. Kupljena u septembru prošle godine. Okantovala 45 vrata furnirom jasena i ništa drugo. Cena 19.000. Nova je 25000+PDv.

Kontakt preko privatnih poruka ili u temi.

Pozdrav svima
Last edited by BRM&Spasic on 21 Mar 2012 11:19, edited 1 time in total.
BRM&Spasic
Zarezivač olovaka

Post by BRM&Spasic »

I da... još je u garanciji..

Pozdrav
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

l moze neka slika kanterice
BRM&Spasic
Zarezivač olovaka

Post by BRM&Spasic »

naravno

Image
Last edited by BRM&Spasic on 21 Mar 2012 13:31, edited 1 time in total.
BRM&Spasic
Zarezivač olovaka

Post by BRM&Spasic »

Slikaću kasnije i ovu što prodajem... mada je kao ova gore... kao nova... :)
majstor bob
Dodavač alata

Post by majstor bob »

Pozdrav svima redko se javljam ali pratim desavanja ,evo sad me malo zainteresovala ova kantarica ,to jos nisam video pa se javljam da nesto vise saznam o njoj,molim da se neko javi da postavi nesto vise slika i tehnicki mogucnosti ove kantarice na primer da li lepi i ABS trake itd
BRM&Spasic
Zarezivač olovaka

Post by BRM&Spasic »

Lepi i ABS ali prethodno se na abs mora naneti lepak. I za to ima posebna nanosačica lepka koja su u ustvari dva kotura za mehanizmom za nanošenje lepka između. Motaš sa jednog na drugi dok se lepak nanosi na traku. Posle namotan kolut sa lepkom stavljaš na kantericu i okantuješ šta ti treba. Za frezovanje ABS ima mašinica koja radi obaranje ivica i isto se posebno kupuje, dok se trimerom koji je na gornjoj slici seku ivice obične trake ili furnira. Noževi na trimeru se povremeno skinu i odnesu kod oštrača na oštrenje radi dobijanja finijeg reza. Nanosačica lepka i taj frezer za obaranje ivica koštaju zasebno negde oko 28-29 hiljada.

Ova kanterica lepi trake do širine od 52mm. Bilo da je ABS, kant traka, ili furnir.

Meni je koristila za lepljenje furnira na kantove sobnih vrata umesto što sam radio ranije peglom. Apsolutno vrhunski radi i lepi. Å tedi vreme i povećava kvalitete.

Princip rada je da ne zagreva lepka preko gornje površine materijala(furnir, abs ili traka) kao kaod se radi peglom, već zagreva direktno lepak, a valjak koji ide iza pritiks traku za ivicu. Prost ali odličan mehanizam.

2m širokog furnira na sobnim vratima okantuje za 15 seknudi. Mnogo sam se radovao kad sam saznao sa za nju i kupio je :D

Veliki pozdrav
Last edited by BRM&Spasic on 21 Mar 2012 16:21, edited 1 time in total.
BRM&Spasic
Zarezivač olovaka

Post by BRM&Spasic »

Izvinjavam se na greški... šifra mašine nije AG52F vec AG98

slika moje kanterice sa čeonim i rubnim trimerom:

Image
Last edited by BRM&Spasic on 21 Mar 2012 16:39, edited 1 time in total.
exinterijer
Šegrt

Post by exinterijer »

BRM&Spasic wrote:Lepi i ABS ali prethodno se na abs mora naneti lepak. I za to ima posebna nanosačica lepka koja su u ustvari dva kotura za mehanizmom za nanošenje lepka između. Motaš sa jednog na drugi dok se lepak nanosi na traku. Posle namotan kolut sa lepkom stavljaš na kantericu i okantuješ šta ti treba. Za frezovanje ABS ima mašinica koja radi obaranje ivica i isto se posebno kupuje, dok se trimerom koji je na gornjoj slici seku ivice obične trake ili furnira. Noževi na trimeru se povremeno skinu i odnesu kod oštrača na oštrenje radi dobijanja finijeg reza. Nanosačica lepka i taj frezer za obaranje ivica koštaju zasebno negde oko 28-29 hiljada.

Ova kanterica lepi trake do širine od 52mm. Bilo da je ABS, kant traka, ili furnir.

Meni je koristila za lepljenje furnira na kantove sobnih vrata umesto što sam radio ranije peglom. Apsolutno vrhunski radi i lepi. Å tedi vreme i povećava kvalitete.

Princip rada je da ne zagreva lepka preko gornje površine materijala(furnir, abs ili traka) kao kaod se radi peglom, već zagreva direktno lepak, a valjak koji ide iza pritiks traku za ivicu. Prost ali odličan mehanizam.

2m širokog furnira na sobnim vratima okantuje za 15 seknudi. Mnogo sam se radovao kad sam saznao sa za nju i kupio je :D

Veliki pozdrav
Pozdrav

Daj mi molim te reci kako možeš kantirati sobna vrata kad nije ravna ploha već ima falc ili si kantirao ravnoobraezana vrata?
Ako si pak kantirao falc na vratima da li si ga odjednom pokantirao ili iz dva ili pak tri puta?

hvala i pozdrav
BRM&Spasic
Zarezivač olovaka

Post by BRM&Spasic »

Mi smo proizvodili vrata bez falca 8ravnoobrezana), tj sa američkim falcem i brodskim prolaznim šarkama. Brže i lepše ali mora ultra precizno da se radi obzirom da nema štelovanja šarkama.

Vrata sa falcem i anuba šarkama su neko prošlo vreme u savremenom enterijeru :)

Pozdrav svima
Last edited by BRM&Spasic on 23 Mar 2012 14:58, edited 1 time in total.
exinterijer
Šegrt

Post by exinterijer »

BRM&Spasic wrote:Mi smo proizvodili vrata bez falca 8ravnoobrezana), tj sa američkim falcem i brodskim prolaznim šarkama. Brže i lepše ali mora ultra precizno da se radi obzirom da nema štelovanja šarkama.

Vrata sa falcem i anuba šarkama su neko prošlo vreme u savremenom enterijeru :)

Pozdrav svima
Ok one spojnice se uvjek daju poštelati a ja i ne stavljam one obične nego otlav 3d, a ove kad se vrata malo izbace od topline možeš samo sve izbaciti van, ali za tvoju informaciju postoje i 3d pante koje se uopče ne vide i koje se mogu poštelati ima u mojoj galeriji takvih vrata

E to je savremeni interijer
No hvala ti na informaciji za kantericu

Pozrav
BRM&Spasic
Zarezivač olovaka

Post by BRM&Spasic »

Kolega, nista loše nisam mislio... Pretpostavljam da mislis na tzv sos šarku koj ase ne vidi kad su vrata zatvorena.

Odradili smo mi celu zgradu od 45 vrata na Vračaru u Beogradu sa takvim šarkama koje su odlične ali i drastično podižu cenu vrata zbog dodtanog rada a i zbog njihove cene. Naročito kada je veći broj komada u pitanju.
Veoma mali broj investitora je spreman da doplati za njih jer se zadovoljavaju i običnim brodskim.

Mi smo čak i prilagodili keten frezer da bi u seriji mogli da bušimo rupe na vratima za takve šarke.

Veliki pozdrav
Bane
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Bane .po kojoj ceni ste radili vrata ....ako nije poslovna tajna?
BRM&Spasic
Zarezivač olovaka

Post by BRM&Spasic »

Naravno da nije...

Å tok mdf 40mm furnir (jasen hrast)
Plot 40mm furnir (jasen hrast u kver)
Pervazi šteleujući obostrano (furnira jasen hrast)
Bajcovana i/ili lakirana
sa okovima (brava, brodske šarke šarke i Hafele ručka)

280 e sa montažom početna. Ako se stakli, prave kanelure, klizna, radi posebno slaganje furnira, kombinacije furnira itd cena ide gore

Kada su veće količine o ceni se priča...

Pozdrav
slobostolar
Dodavač alata

Post by slobostolar »

Je li kanterica prodana? Ja sam iz Banja Luke.
Post Reply