šablon - radna ploča
- dragisa dragisa
- Majstor
- milan_carpenter
- Majstor početnik
Nazalost link ka pravoj slici je malo "blesav" i u njemu se na kraju imena fajla nalazi znak "`" (obrnuti apostrof), pa se browser bas ne snalazi sa njim kako treba. Slika one zenske ima isti naziv samo bez apostrofa, browser zanemari `i dobijes gospojicu.
Evo sad sam ga malo prepravio tako da se prikazuje ono sto treba.
Evo sad sam ga malo prepravio tako da se prikazuje ono sto treba.
Pozdrav svima.
Je li je tko uspio precrtati šablonu i može li se kako doći do nje (npr. u autocadu, mada puno pomaže da je i rukom crtana i pravilno kotirana svaka dimenzija i pozicija) ?
Razmišljam da pokušam sam izračunati radijuse i duljine ovisno o kopirnom nastavku i radijusu glodala za najčešće korištenih 600mm, pa da odnesem komad laminata i autocad crtež do prijatelja koji laserom reže bordure i mozaike za parkete da mi to izreže. nadam se da bi to bilo dovoljno precizno za jednokratnu ili dvokratnu upotrebu te šablone. Å to mislite?
Usput, novi sam na forumu pa pozdravljam sve članove, a vidim da ima i meni poznatih nickova sa foruma gdje ja pišem i moderiram.
Je li je tko uspio precrtati šablonu i može li se kako doći do nje (npr. u autocadu, mada puno pomaže da je i rukom crtana i pravilno kotirana svaka dimenzija i pozicija) ?
Razmišljam da pokušam sam izračunati radijuse i duljine ovisno o kopirnom nastavku i radijusu glodala za najčešće korištenih 600mm, pa da odnesem komad laminata i autocad crtež do prijatelja koji laserom reže bordure i mozaike za parkete da mi to izreže. nadam se da bi to bilo dovoljno precizno za jednokratnu ili dvokratnu upotrebu te šablone. Å to mislite?
Usput, novi sam na forumu pa pozdravljam sve članove, a vidim da ima i meni poznatih nickova sa foruma gdje ja pišem i moderiram.
Pozdrav, evo moje prve poruke. Samo da objasnim ja jos nisam ni amater tako da vas molim da budete nezni.Veky wrote:Pozdrav svima.
Svidja mi se ova ideja o inverznom projektovanju sablona i ako nije vec zavrsena prica oko toga mozete li da posaljete sto vise imate informacija posto ja mogu da iskoristim jedan parametarski modelar koji bi sam dodao nepoznate dimenzije u zavisnosti od poznatih i od ogranicenja tipa paralelnost, normalnost...
zanima me nešto vezano uz prethodno spomenutu šablonu
riječ je o http://www.cmtutensili.com/show_items.a ... J~CMT650~2
u preporuci stoji:
JIQ REQUIRES:
-a portable router;
-a Ø30mm guide bush;
-a Ø12mm HW straight bit;
-two clamps.
postoji li neki opravdani razlog da to ne bude glodalo od 14mm?
vidim da ju forumaši imaju u kombinaciji sa glodalom 14mm a kako je prošlo dosta vremena od kad se o tome pisalo ne znam je li bilo kakvih promjena na šabloni koje bi mogle utjecati na dimenziju glodala
riječ je o http://www.cmtutensili.com/show_items.a ... J~CMT650~2
u preporuci stoji:
JIQ REQUIRES:
-a portable router;
-a Ø30mm guide bush;
-a Ø12mm HW straight bit;
-two clamps.
postoji li neki opravdani razlog da to ne bude glodalo od 14mm?
vidim da ju forumaši imaju u kombinaciji sa glodalom 14mm a kako je prošlo dosta vremena od kad se o tome pisalo ne znam je li bilo kakvih promjena na šabloni koje bi mogle utjecati na dimenziju glodala