Nova firma za usluzno secenje i kantovanje plocastih materijala

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Nikolaj
Dodavač alata

Nova firma za usluzno secenje i kantovanje plocastih materijala

Post by Nikolaj »

Pozdrav svima. Sasvim slucajno sam naleteo na ovaj sajt. Jedno izvinjenje ukoliko je ova tema na pogresnom mestu i molim admina da je premesti u adekvatan deo formua.

Zelim biti kratak i jasan koliko god mogu postici. Naime, imao sam firmu za usluzno secenje i kantovanje plocastih materijala (imam je i danas), ali kvar na kanterici vise puta u razmaku od nekoliko meseci mi je oterao dosta majstora. Na koji nacin bih ja sada opet mogao da ih privucem? Zelim da cujem iz prve ruke. Trenutno radim na pribavljanju IMA kanterice i smatram da cu kvalitetom obrade te masine privuci majstore, ali me zanima na koje jos nacine bih mogao. Plan mi je bio da idem od majstora do majstora i da im nudim stolarske cene i pogodnosti, ali dosta su mi pricali da je to tesko raditi zbog privrzenosti majstora firmi od koje vec kupuju. Sta vi mislite o tome... Kada firma pocne sa radom, rado cu vam izneti sve detalje. Pozdrav svima
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

dobro dosao :)

upisi lokaciju stanovanja u profil :stolt:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Dobrodošao,

klijente privučeš na standardan način, a to je cijenom i uslugom . Cijena , sa popustom za stalne klijente, i usluga fer i korektna ,

primjerice ja sam kupovao na jednom mjestu pločasti materijal po najboljoj cijeni i uvjetima, a sa druge strane godišnje sam desetak puta otišao kod njih a materijal nije bio gotov, a da me nisu obavijestili telefonom,... pa sam morao čekati , jer ipak sam ja stalna mušterija, a onaj koji dođe samo jedamput ima privilegiju da dobije prije mene, .... pa mi zaborave ispiliti lesonit, .... jednostavno za sav novac ovog svijeta ja neidem više u to skladište !!!!!!!!!!

Radim sa firmom koja ima normalne cijene, pošaljem narudžbu faxom, e-mailom,... dogovorimo se kada će biti gotovo , i ta me roba čeka - to je najbitnije!!!
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

ropee wrote:primjerice ja sam kupovao na jednom mjestu pločasti materijal po najboljoj cijeni i uvjetima, a sa druge strane godišnje sam desetak puta otišao kod njih a materijal nije bio gotov, a da me nisu obavijestili telefonom,... pa sam morao čekati , jer ipak sam ja stalna mušterija, a onaj koji dođe samo jedamput ima privilegiju da dobije prije mene, ....
Ta ti je nažalost točna!!!
DOD-ENTERIJERI
Šegrt

Post by DOD-ENTERIJERI »

ST STOLAR wrote:
ropee wrote:primjerice ja sam kupovao na jednom mjestu pločasti materijal po najboljoj cijeni i uvjetima, a sa druge strane godišnje sam desetak puta otišao kod njih a materijal nije bio gotov, a da me nisu obavijestili telefonom,... pa sam morao čekati , jer ipak sam ja stalna mušterija, a onaj koji dođe samo jedamput ima privilegiju da dobije prije mene, ....
Tamo gde Ja uzimam to nije slucaj !!! :)
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Danas posla ima sve manje a firmi koje seku i kantuju, nikad vise.
Stolaru koji pristojno radi, kantuju ABS za 90 dinara a PVC za 35.
Koliko mislis da ima smisla ulaziti u takvu trku? Koliko tu jos ima prostora?

Mislim da sama usluga je ono na sta treba pucati a prodavac koji zna sta prodaje i lokacija se podrazumevaju.
Mene su bas zaposleni terali sa nekih mesta. Oni moraju da znaju sta je u mojoj listi front i da on mora da izgleda perfektno. Takodje on mora da me podseti da ce mi trebati i npr srafovi 3.5x45
Kvalitetno, precizno, na vreme i uz osmeh.
Kada dobijes iskrzan i musav komad, svakom padne na pamet promena stovarista.
Mnogima je prevoz bitna stvar.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

DOD-ENTERIJERI wrote:
ST STOLAR wrote:
Tamo gde Ja uzimam to nije slucaj !!! :)
e tamo gdje ja sad uzimam također , i ne samo to nego kad imam puno materijala, zamolim da mi dovezu doma :prsgore: . U firmi di uzimam materijal zadnje dvije tri godine, prije sam također uzimao , ali par boja iverala, nisu imali neki izbor, rezali su tada sa običnim Holzherom (bez predrezača , lošija obrada,...) , ... no trgli su se i poboljšali kvalitetu , kupili nove strojeve , a usluga je uvijek bila kvalitetna i ostala je takva . Za ovu firmu imam samo riječi hvale .

kada naručim materijal e-mailom ili faksom, obavezno me zovu i kažu kada može biti gotovo i najvažnije nisam nikada došao a da materijal nije spreman , i kada mi je bilo jako hitno ostali su prekovremeno i izrezali su mi ploče
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Post Reply