Moji radovi

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
floydzg
Šegrt

Moji radovi

Post by floydzg »

Evo kako sam rekao kad sam se predstavio, da ću staviti koju fotku mojih prvih radova, koje smo ja i kolega počeli praviti iz nikakvog znanja i uspjeli ipak sve sastaviti, naravno ne glatko i iz rukava kao profesionalci, ali uz malo mozganja i učenja kako što treba i bezbroj pitanja, za koja smo imali sreće pa mogli postavi mom dobrom prijatelju koji nam nažalost nije bio u blizini, ali svi vidovi komunikacije su radili i evo u nastavku nastao gotov proizvod....

Image

Image

Evo samo par detalja:
-korpusi bijeli gatki
-fronte bijela visoki sjaj, gornji elementi i ladice acryl silverline bijela
-radna ploča bijela visoki sjaj
-umjesto pločica prostor između gornjih i donjih elemanata takođe ploča bijela visoki sjaj

Image

Image

Klizna vrata u dekoru acryl silverline bijela i crna

Sve je nastalo pri preuređenju ureda u firmi gdje radimo
Zasad toliko čim bude gotovo stavim i slike ostalih ormara i polica što još radimo
on je mudar ,hrabar , vozi tako treba
on je mudar , sizan , hrabar , ludo vozi
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Eee da sam ja tako prvi put :) :) :)
Sta je iznad gornjih elemenata?
Moze li se onaj zazor na donjim elementima desno dovesti u red?
floydzg
Šegrt

Post by floydzg »

Znači da bi ocjena za prvi put bila pozitivna :-)
Iznad elemenata je nećeš vjerovati stropni laminat i ja sam za to čuo kad je direktorov arhitekta počeo sa tom idejom pa smo ga malo gledali čudno,ali vidiš sve je moguće. Uglavnom iskoristio se laminat koji je bio na podu, jer se stavljao novi, a neoštečeni komadi laminata su ljepljeni na zid, s tim detaljom su pređene sve sobe.
misliš na ovaj zazor skoz desno između zida i sudopera?

Image

možda se ovdje još bolje vidi. Pošto se nisam usudio naručiti materijal da bude u milimetar prvi put ostavio sam lufta nekih 50mm, pa sam to riješio sa komadićem bijele v.s. tako što sam ga poravnao sa korpusom i ušarafio na stranicu, skrojio zub gore gdje mi prolazi ploča sa zida i sve prošao bijelim akrilom.
Imaš neko bolje rješenje sigurno ?
Last edited by floydzg on 18 Feb 2012 09:50, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Normalno da je ocena pozitivna :)
Nesto sam ja lose video iz onog ugla, sada mi je jasno sta si radio.
Ja bi radnu plocu porucio knap, kao i soklu, njih je lako ukrojiti i r.p. bi pustio skroz do zida. Na nju bi spustio onu plocu koja lezi na zidu (pretpostavljam deo radne ploce).
Svakako za kuhinju na jednom zidi 50mm nadmere je previse. Za sledecu uzmi jedno vece parce univera (600x600) iseceno pod 90 stepeni i lepo sa njim prodji po zidovima i nadji najmanju meru za kuhinju. Tako ces lako naci koji zid i u kojoj tacci je je pobegao i gde ce da te zeza. Kada imas vremena da tako uzmes mere i 10mm nadmere je dosta.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ovo izgleda daleeeeeeko bolje nego moja prva kuhinja. Svaka cast.

E sad pitanjce. Gledam pod na prvoj slici. Sta je sta? Ovo uz kuhinjske elemente pretpostavljam da je nekakav laminat (barem mi na to lici), a ovo ostalo lici na neki parket/tarket.. (ne vidi se lepo). Ili su oba laminat, a lajsna je samo dekorativni element?
floydzg
Šegrt

Post by floydzg »

maricaiivica wrote:Normalno da je ocena pozitivna :)
Nesto sam ja lose video iz onog ugla, sada mi je jasno sta si radio.
Ja bi radnu plocu porucio knap, kao i soklu, njih je lako ukrojiti i r.p. bi pustio skroz do zida. Na nju bi spustio onu plocu koja lezi na zidu (pretpostavljam deo radne ploce).
Svakako za kuhinju na jednom zidi 50mm nadmere je previse. Za sledecu uzmi jedno vece parce univera (600x600) iseceno pod 90 stepeni i lepo sa njim prodji po zidovima i nadji najmanju meru za kuhinju. Tako ces lako naci koji zid i u kojoj tacci je je pobegao i gde ce da te zeza. Kada imas vremena da tako uzmes mere i 10mm nadmere je dosta.
Hvala na savjetu za uzimanje mjera.
A i ja bi isto napravio što se tiče ove ploče na zidu, ali kad kod nas mora sve ići jedno preko drugog a ne po redu, prvo su se morale staviti ploče na zid pa se onda postavljao laminat iznadi i sva čuda, a onda nalo nezodno da sve to bude kako spada, ali dobro i ovako kako su zahtijevali tako su dobili. Inače r.p sam naručio knap tako da je legla odlično, a sokla je plastična tako da sam je isto rezao na licu mjesta.
floydzg
Šegrt

Post by floydzg »

Hvala mbole.

Sve je laminat visoki sjaj samo je do lajsne isao u jednom smijeru, a ostatak u drugom smijeru kao u i ostatku prostorije, inače lajsna je prelazna jer su ispod ostavljene pločice da se ne lupaju
floydzg
Šegrt

Post by floydzg »

Evo još koja fotka jednog faceliftinga kuhinje, postavljali smo samo nova vrata, samo smo morali malo korpuse dotjerati da bi donja podesili. Majstori koji su radili su kopče od sudopera stavili na vezače, pa ploča nije legla kako treba, pa je tu očito bilo raznih podešavanja tokom godina, tako da donja dva korpusa ispod sudopera pretrpila prilično iskrivila se i raštimala pa smo ih morali malo dovesi u red da možemo poštelati vrata.
Evo slika prije i poslije...
Image

poslije

Image

Image

Image
Last edited by floydzg on 26 Feb 2012 22:54, edited 1 time in total.
spock
Pred-majstorsko zvanje

Post by spock »

Kuhinja je odlično ispala, ali kombinacija elemenata je pogrešna - šporet i sudoper ne smeju nikada da idu jedan pored drugog.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Zbog???

Mislim, i ja bih ovde okrenuo stvari tako da sudoper bude levi, i da je skroz u levom uglu, a da izmedju sporeta i njega bude radna povrsina, al iz razloga sto je tako radna povrsina u sredini i tada su sudoper i sporet lako dostupni sa nje.

Samo ne vidim sto bas nesme sudoper pored sporeta?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

voda-vatra sto dalje :stolt:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Trebalo je makar korito sudopere montirati kao lijevo a ne desno jer je bilo vjerovatno univerzalno (prije busenja).
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

singer wrote:voda-vatra sto dalje :stolt:
U kuhinji ima previse vode u redovnoj upotrebi, tako da je to prilicno slab argument.
Pri tom ugradna ploca koja je zadihtovana u odnosu na radnu plocu.

Razumem da se sa strujom ne treba zezati, al ovo mi lici na kaludjericu koja navlaci kurton na svecu "za svaki slucaj" :)
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ti izgleda nikad nisi bacao kapljice vode po uzarenoj ringli dok si bio maji' :skratta:

domacica pere sudove pa se umori i stavi ruku slucajno na vrelu plocu ..... i takoo :oskyldig:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jok ti si :)

A domacica moze svasta da stavi na vrelu ringlu, pa gde god ona bila.
Recimo kad naidje majstor, pa malo da pripomogne, pa...
Post Reply