Na ideju izrade stolarskog stola sam dosao tako sto sam nasao hrastove fosne koje su stajale u pijesku i nisam znao sta bi sa njima pa sam se sjetio da bi mogao napraviti svoj stolarski stol jer mi je stolarija tiha patnja. u izradi mi pomaze jedan stari iskusni stolar iz podravine kojem sam neizmjerno zahvalan jer ja sam nebi imao znanje a bogme ni alate da si to napravim. ovako mi on kaze sta treba i ja to radim. Stol je cijeli od hrasta, moje fosne su mi bile dostatne za noge i okvir. Fosne za plocu morao kupiti, kostale su me 70 €, dimenzije su im bile 15x7,5x230 cm.
stol radim po nacrtima Franka Klausa - european workbench

ali cu jos dodati ladice i mali ormaric ispod stola tako da mogu imati sve na jednom mjestu.
kupio sam i zeljezne stege, narucio sam ih iz ceske i dao adresu od ujaka u njemackoj jer je postarina onda bila 15 € a za hrvatsku bi bilo oko 80-90€, dakle skuplje nego vrijednost stega. sa postarinom su me kostale oko 70 €

ovakve sam fosne nasao, stajale su na zemlji jedno 20-ak godina

nakon rezanja i hoblanja dobilo se ovo, kao novo

izrezane noge stola

napravljeni prorezi u nogama. kombinirka je stara preko 20 godina ali radi savrseno, nevjerojatan stroj.

spojeni okvir

da je bolje, nebi valjalo

spajanje gornje ploce od fosni debelih 7,5 cm, sada pohoblano je oko 7

gornja ploca je dimenzija oko 220*42cm

jeva cekam da ga zavrsim, nadam se da ce to biti ovo ljeto jer radim u zg pa idem dolje kada stignem (godisnji).

i sitnice koje si radim kad mi trebaju za trening.

to je stol mog dede koji je star preko 50 godina, sto se vidi i po "istrosenosti" stola

natpis za frenda

poklopac za akvarij, donja peraja sluzi i kao ruckica za podizanje

egipatski mac za bratica koji obozava egipat i faraone