EINHELL ?
www.flexima-sm.com ima da se skine najnoviji katalog-akcija decembar-januar[samo einhell alati]
Mada Metro je uvijek jeftiniji od njih,ali ja sam bio danas i nemaju takav alat,imaju samo nesto malo zutog.
A ta B&D glodalica stvarno izgleda fino.
U svakom slucaju ova crvena [ERGO TOOL] glodalica od einhell-a bi trebalo da je kvalitetnija od zute.
Mada Metro je uvijek jeftiniji od njih,ali ja sam bio danas i nemaju takav alat,imaju samo nesto malo zutog.
U svakom slucaju ova crvena [ERGO TOOL] glodalica od einhell-a bi trebalo da je kvalitetnija od zute.
Ja sam par meseci gledao da kupim tu glodalicu, ali sam posle sakupio malo više para i kupio B&D xtw koji dolazi u kompletu sa vrlo kvalitetnim glodalima (pola cola). Ta je sada negde oko 100 evra.
Naravno, lako je reći: sakupi više para, ali zbog sigurnosti se i nisam odlučio za Einhell glodalicu. Koliko sam ja gledao, od tih jeftinih nijedna mi nije delovala pouzdano.
Možda je bolje da uzmeš onu iz Metro-a od 1500 dinara za početak?
Naravno, lako je reći: sakupi više para, ali zbog sigurnosti se i nisam odlučio za Einhell glodalicu. Koliko sam ja gledao, od tih jeftinih nijedna mi nije delovala pouzdano.
Možda je bolje da uzmeš onu iz Metro-a od 1500 dinara za početak?
Pozdrav,
Aleksandar Stojkov
Aleksandar Stojkov
Na buvljaku se moze naci polovnih a dobrih Makita i Festa, po ne tako visokim cenama.
Koliko se secam treci prolaz, skrenes desno od glavnog ulaza, sa leve strane prolaza. Do pre par godina su drzali iskljucivo Makitu. Ne secam se tacno broja tezge, obicno je jedan mladji momak.
Po meni je polvna Makita ako nije bas unistena uvek bolja od bilo kog novog Enhela.
Koliko se secam treci prolaz, skrenes desno od glavnog ulaza, sa leve strane prolaza. Do pre par godina su drzali iskljucivo Makitu. Ne secam se tacno broja tezge, obicno je jedan mladji momak.
Po meni je polvna Makita ako nije bas unistena uvek bolja od bilo kog novog Enhela.
Sada baš gledam njihove cene.roskes wrote:www.flexima-sm.com ima da se skine najnoviji katalog-akcija decembar-januar[samo einhell alati]
Pa ovi su skuplji od Woby-a i to dosta. Pre nedelju dana sam video recimo Einhell keksericu za 3500 dinara, dok je ovde na popustu preko 4000.
Pozdrav,
Aleksandar Stojkov
Aleksandar Stojkov
Einhel!!!!
Ma prosto fantastican alat:)
Toliko los a opet upotrebljiv!
Neko je vec na forumu spominjao da ima probleme sa dugmetom kojim se blokira osovina glodalice,a i kod mene se pojavio isti takav problem,inace glodalica je Einhel pro work 1100E.
Problem je veoma lako rijesiti,a dobije se idealno rijesenje.
Okrenete glodalicu naopako,odvrnete maticu na steznoj glavi,odvrnete 4 sarafa na cauri u kojoj se nalazi dugme za blokiranje osovine,svucete istu tu cauru i problem rijesen.Na samoj osovini ste dobili prihvat za vilasti kljuc 13 kojim drzite kontru pri stezanju i vadjenju bita,ma prosto idealno,a to sto nakon takvog zahvata Einhelica lici na Bosch i slicne to je posebna prica.
Pozdrav
Ma prosto fantastican alat:)
Toliko los a opet upotrebljiv!
Neko je vec na forumu spominjao da ima probleme sa dugmetom kojim se blokira osovina glodalice,a i kod mene se pojavio isti takav problem,inace glodalica je Einhel pro work 1100E.
Problem je veoma lako rijesiti,a dobije se idealno rijesenje.
Okrenete glodalicu naopako,odvrnete maticu na steznoj glavi,odvrnete 4 sarafa na cauri u kojoj se nalazi dugme za blokiranje osovine,svucete istu tu cauru i problem rijesen.Na samoj osovini ste dobili prihvat za vilasti kljuc 13 kojim drzite kontru pri stezanju i vadjenju bita,ma prosto idealno,a to sto nakon takvog zahvata Einhelica lici na Bosch i slicne to je posebna prica.

Pozdrav
Iskustvo sa Einhell zutom glodalicom - 4x ukljucio i probao, shvatio da sam dzaba dao pare, a onda kupio Hitachi i sa njom radio
Kung-fu glodalica je bila katastrofa - caura koja steze glodalo kao da je od obrade videla cekic i turpiju, tako da kad se stegne moze da se desi da glodalo stoji potpuno krivo i da pri vrhu seta vise od 0.5mm! Drugi problem zbog "dobre obrade" je sto se onda caura zaglavi, pa kad treba izvaditi glodalo, treba upotrebiti cekic i/ili klesta...
Snaznije alate, a pogotovo one koje rade na velikom broju obrtaja treba uzimati od proverenih firmi iz jednostavnog razloga sto vas mogu gadno povrediti ako zakazu, a to nije vredno nikakve ustede.
Inace, sad ce sajam tehnike pa cete tamo moci naci verovatno sve sto se ovde uvozi od alata (pogotovo kvalitetnijih), a kao po obicaju bice i popusta

Snaznije alate, a pogotovo one koje rade na velikom broju obrtaja treba uzimati od proverenih firmi iz jednostavnog razloga sto vas mogu gadno povrediti ako zakazu, a to nije vredno nikakve ustede.
Inace, sad ce sajam tehnike pa cete tamo moci naci verovatno sve sto se ovde uvozi od alata (pogotovo kvalitetnijih), a kao po obicaju bice i popusta

Hitachi prodaju www.mpa-petrovic.co.yu (radnjica pre Woby-ja u Zagrebackoj), a ja sam je kupio u Enel-u u Zemunu kod Senjskog Trga. Model je M8 (onaj manji od dve koje su imali) i cini mi se da je bila nekih 200 i kusur eura. To je bilo pre jedno 3 godine. Kod MPA je bila nesto skuplja
- Marko Enter
- Majstor majstora
Sto se tice Hitachi-a i njihovog kic dizajna, to je manje vise uobicajeno za Japance.
Ako se podsetis i automobili su im decenijama izgledali ko novogodisnja jelka. I dan danas, pogotovu vrhunski modeli imaju upravo takav kicast izgled (pogledaj samo Subaru Imprecu, ili Micubishi Evo). Taj sareni dizajn su menjali zbog evropskog trzista, ne zbog njih. Jednostavno ljudi vole takve sarenise. Evropa voli mnogo konzervativniji dizajn, mada i tu se stvari menjaju. Recimo upravo je bos poceo da sve vise i vise "sareni" svoju plavu seriju (naravno ne u meri u kojoj to rade Japanci, ali ipak...).
Nikada nisam probao Hitachijev rucni alat, ali ono sto sam nacuo kaze da je odlican. Inace kod nas je malo poznato da je Hitachi korporacija koja pravi i gradjevinske masine, elektrane (sve vrste ukljucujuci i nuklearne), lokomotive, automobilske delove (slican asortiman kao i bosh),...
Ako se podsetis i automobili su im decenijama izgledali ko novogodisnja jelka. I dan danas, pogotovu vrhunski modeli imaju upravo takav kicast izgled (pogledaj samo Subaru Imprecu, ili Micubishi Evo). Taj sareni dizajn su menjali zbog evropskog trzista, ne zbog njih. Jednostavno ljudi vole takve sarenise. Evropa voli mnogo konzervativniji dizajn, mada i tu se stvari menjaju. Recimo upravo je bos poceo da sve vise i vise "sareni" svoju plavu seriju (naravno ne u meri u kojoj to rade Japanci, ali ipak...).
Nikada nisam probao Hitachijev rucni alat, ali ono sto sam nacuo kaze da je odlican. Inace kod nas je malo poznato da je Hitachi korporacija koja pravi i gradjevinske masine, elektrane (sve vrste ukljucujuci i nuklearne), lokomotive, automobilske delove (slican asortiman kao i bosh),...
Pa svaki proizvod koji vidimo je neko konstruisao, pripremio, napravio, proverio, testirao... (imam nekoliko jeftinih elektricnih alata, i nijednom se nije desilo da mu ista fali u kutiji od pribora... znaci neko to broji, kontrolise... makar to bili i krompiri!)metabo wrote:....Insistiraju na tome da su njihovi proizvodi
plod razvoja NEMAČKIH tehničatra i inženjera u Kini.
Takodje, kao sto znamo, postoji celo mnostvo tih alata koji lice jedni na druge (cak su cesto i identicni, samo druga boja plastike i druga "marka")...
Znaci, siguran sam da je to neko razvio... proizvodi ga... samo nisam siguran da je bilo ko od "brandova" nalepljenih na proizvode... upravo taj koji je sve to razvio... tako da njihovo zaklinjanje ne mora da znaci bas nista.
Takodje, Kina nema problem sa obrazovanjem, naprotiv.... oni imajusamo problem sto su bili na margini tehnoloskih desavanja dugi niz godina... i taj problem sada, izgleda, resavaju na ovaj nacin.... i resice ga... polako... proizvodnjom i prodajom jeftinog alata nama poznatog "kvaliteta"... oni rade ono sto im je neophodno... sticu iskustvo... a jos i sire worldwide prodaju... poslovne kontakte... itd... veliko je pitanje sta ce se desiti kada ovakav proces obuke i skolovanja pocne da daje rezultate...