Kako da skinem ove premaze??

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Post Reply
dzbotna
Dodavač alata

Kako da skinem ove premaze??

Post by dzbotna »

Pozdrav Majstorima i evo pitanja Imam staro pojacalo za gitaru prodao mi ga je prijatelj i neposredno pre mog dolaska je kutiju u kojoj je smesteno pojacalo prvo preprskao spolja po originalnom skaju sa sredstvom za kokpit kola-plastike -N I S TA ga ne skida ni nitro :forbryllad:( svaka cast proizvodjacu skaja) mislim nesto malo se skinulo al ima jos puno a nadisah se Nitra samo tako-ako neko ima neki predlog super
Drugi problem,posto mi je ocigledno stalo da ovo staro pojacalo vratim u orig stanje, dakle kutija u kojoj je masina je drvena -mislim topolov sper i iznutra je originalno bila lako zasticena tankim nanosem crne boje kroz koji se vidi struktura drveta itd,tu je isti premazao mat crnom farbom za skolske table!! to se nitrom takodje ne skida, ja bi da ako je moguce uklonim tu farbu ako je to moguce necim drugim osim smirglom ,
Hvala za svaki savet :pljesk:
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Za skidanje sa drveta imas u farbarama da kupis "skid lak", to je masa kao gel koju naneses na povrsinu sa koje skidas laki i ostavis da odradi posao! Ne znam dali moze isti sistem i na skaju ali probaj na nekom skrivenom mjestu!
dzbotna
Dodavač alata

Post by dzbotna »

posle duzeg razmisljanja,sto bi rekao jedan moj prijatelj- mozda si ti cak i u pravu...tako da cu verovatno probati na taj nacin, ... ranije je bio Skidol i naporan je bio takodje ..ne znam da li danas ima nesto bolje
Sad cu ja samo da se zaukcem:happy::
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Skidol, skid lak i sve slicne rade posao, ali jaaaaako pazljivo sa njima. Otrovni su grdno. Obavezno raditi napolju (sto na ovim temperaturama nije moguce, znaci cekaj prolece).

Jos jedna varijanta je fen sa toplim vazduhom.

Smirglanje na kraju naravno ne gine :)

Sa tim sprejem i ja imam problem. Slucajno sam naprskao na staklo na vozackim vratima, i nikako ne mogu da ga skinem. Jedino jos nisam probao baze kiseline i ostalu "tesku hemiju", inace od alkohola, preko perhloretilena, nitra, rastvaraca za silikon... nista mu nije naudilo.
pedja pg
Zarezivač olovaka

Post by pedja pg »

tesko da mozes uspjeti da skines boju sa skaja,postoji ta dugina skid pasta ali ona je za vrata prozore itd,i nije nesto posebno treba joj puno vremena da nagrize boju,meni to izgleda uzaludan posao tu boju sa skaja skidat,vise ti se isplati kupiti tih par kvadrata skaja ili eko koze i fino to zamijenit,originalna je crne boje jeli tako
Post Reply