GREJANJE U RADIONICI

Razne teme o raznim stvarima
djagi
Majstor

Post by djagi »

za neko kratko zagrevanje ujedno i brzo mogu ti reci da i nije lose ali da ceo dan grejes nije dobro boli glava od gasova.jedino ako ne vrataras stalno.{otvaaras i zatvaras vrata}. a i potrosnja je velika tako da nije bas jeftino grewjanje
Nikolasd
Majstor početnik

Post by Nikolasd »

heavy11 wrote:I ja cu morati nesto za sledecu da pripremim. Ovu sam vec naviko :D.

Ko nema grejanje sledeca oprema:
Pantalone sa krznom, gaće, pod-gaće, iznad-gaće, majica, kosulja, rolka, duks, vetrovka...:D
Pa kad sve to obučeš ko da si stavio oklop... ne možeš da se pokreneš, ruku pomeraš ko robot usporeno :skratta:
Last edited by Nikolasd on 17 Jan 2012 15:06, edited 1 time in total.
heavy11
Samostalni majstor

Post by heavy11 »

Jeste al' ti nije ladno. Mozes na stubnoj busilici da radis :D
niko
Majstor početnik

Post by niko »

Pa stolari zar niko od vas nema piljevine , pa se lijepo grij za dzabe
Belgradearmourer
Šegrt

Post by Belgradearmourer »

Evo, baš danas bi trebalo da završim furunče od bojlera.
Pored toga, služiće mi i i kao mala ćumurkana. Kad završim sa radom za dan, dodam drva iznesem je napolje i zaptijem do sutra-prekosutra.

Pingvin-odelo? Prava stvar za zimu. Untercigeri, 2 para pantalona, 6 slojeva gore + gunj i kapa. Osetim se kao sibirski traper. :)

Ova zima ubi - prošla je bila podnošljiva.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

je li ima gdje da se kupi gotova peć na piljevinu ? Ako je netko sa foruma posjeduje , molio bih da napiše karakteristike i okači koju sliku, a isto tako ukoliko imate takvu peć kao samogradnju molio bih slike , to me jako interesira :cool:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

ropee wrote:je li ima gdje da se kupi gotova peć na piljevinu ? Ako je netko sa foruma posjeduje , molio bih da napiše karakteristike i okači koju sliku, a isto tako ukoliko imate takvu peć kao samogradnju molio bih slike , to me jako interesira :cool:
Ima ona tema mlazni motor na piljevinu ima tamo podosta podataka i neke slikice u homemade izvedbi.
Iskreno to i mene interesira jer mi stric ima pilanu i piljevine ima na tone za đaba stoga isplatilo bi mi se to nekako sklepati.
Čovijek sniva a Bog realizira!
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

:ongel: ma jedan moj prijatelj je kupio prije par godina negdje kod Varaždina peć na piljevinu , kaže da je uz peć dobio par uložaka u koji puni piljevinu , a jedan uložak traje cijeli dan . Grije se besplatno , stolari u okolici ga obožavaju , jer se rješavaju piljevine, u biti on sam ode kod njih pokupi piljevinu i to je to .

zato pitam da li ima negdje za kupiti takvu peć , jer je ja nisam vidio , a to bi bilo jako interesantno
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Bila je negdje jedna tema o grijanju u radionici ALI neznam kako se zove kako je naslov teme i bilo je u sam svoj majstor varijanti,tip je napravio bubnjaru od bačve ako me sjećanje nevara i neki umetak u kojega nagura piljevine i to ubaci u pećku i kaže da mu to duralo po cijeli dan.
Malo sam njuškao ali nemogu da nađem ali sam nabasao na temu "Grejanje na piljevinu" i ima dosta i tamo o tome.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

viewtopic.php?pid=36109

evo ovdje - tema šta sa piljevinom ,sad sam i ja našao, no interesira me postupak izrade,dimenzije, koliko vidim, ovo je jako jednostavno :hurra: , a jednim udarcem riješiš dvije stvari, toplinu u radioni i rješavanje piljevine :buga:

Znači Radenko je ima , Stolart,... - jeste li radili ove peći ili kupili? Ako ste radili molio bih dimenzije, postupak izrade :rodna:

damir1
Šegrt

Post by damir1 »

ropee imaš na njuškalu orginal peć na piljevinu sa dva uloška nekih ako se sjećam petsto kuna a inače ih radi firma senko iz senkovca kraj varaždina odlične su samo s njom dobiješ jedan uložak a drugi si napraviš nije problem.Nova je mislim malo više od hiljadu kuna.Nazovi ih oni imaju prodajna mjesta po hrvatskoj.
damir1
Šegrt

Post by damir1 »

evo me ponovo kad otvoriš njuškalo gore piše upiši pojam napiši peći na piljevinu ili s lijeve strane gore piše broj oglasa upiši 4071923 i traži dodje 500 kn ali pogledaj ima ih još
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Браво , то је та тема са нацртом једне од пећи .
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Rope kad krećemo u akciju sa izradom jedne ovakve bubnjare?
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

@Å trkić

bačve nisu problem :D , njih imam dosta , jedino me muči ovaj uložak , kako je to napravljeno i koji materijal ( mislim kolika debljina unutrašnjeg dijela ; mora to biti dobro napravljeno, jer meni je oko radione šuma pa ne bih baš htio biti uzročnik velikog požara (nije me briga za šumu nego za radionicu i alat :smejanje: ) zato bih volio malo detaljnije skice . Možemo da se uhvatimo i napravimo jednu dvije za probu :tummenupp:

Post Reply