Ja vise neznam sta da radim

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:)
atila53

treba da nastelujes testeru tako da zubi idu van tocka jer ako idu na tocku ta strana sto je razmetnuta se vraca i onda dolazi do toga da testera sece ukrivo
Da li se nama pridružio gospodin Atila :buga: koji meni prodaje najbolje testere zadnjih par godina(ili je samo slučajnost)?
Urzikic
Pred-majstorsko zvanje

Post by Urzikic »

pa neznam vise nista stvarno,probacu tu jos malo da to nastelujem pa ako nece kako hoce,stavicu sve to na oglas pa prodati,i Bansek,i strg i Abrihter teraj to sve,ako ni takom onda u otpad pa na kilo,jbga mozda ja nisam za taj posao i to je.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Nemoj se tako lako predavati pa nije sve tako crno. Sta god da radis javljaju se problemi. To ne znaci da odmah treba odustati, polako spusti loptu razmisli. Kad se opustis sve ce biti lakse. Ako nisi sigiran da znas uvek ima neko kozna nadji ga i pomoci ce ti.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Urzikic wrote:mozda ima po mm lufta izmedju njih i testere
Milimetar je veliki.
Nikolasd
Majstor početnik

Post by Nikolasd »

Najlakše je dići ruke i odustati ... ali to ti nije rešenje.
Kad sam kupio bansek , trebalo mi je nekoliko meseci da uđem ufazon . Isti problem sam imao...testera je sekla krivo , iako sam sve naštelovao , čak merio paralelnost točkova . Na kraju rešenje je bilo u pomeranjefirunga graničnika za onolko kolko je testera sekla krivo.
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

Nikolasd wrote:Najlakše je dići ruke i odustati ... ali to ti nije rešenje.
Kad sam kupio bansek , trebalo mi je nekoliko meseci da uđem ufazon . Isti problem sam imao...testera je sekla krivo , iako sam sve naštelovao , čak merio paralelnost točkova . Na kraju rešenje je bilo u pomeranjefirunga graničnika za onolko kolko je testera sekla krivo.
Другим речима:
Ако неће брег Мухамеду, хоће Мухамед брегу:tummenupp:
Дођох, видех, побледех
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

sloba10 wrote:
Nikolasd wrote:Najlakše je dići ruke i odustati ... ali to ti nije rešenje.
Другим речима:
Ако неће брег Мухамеду, хоће Мухамед брегу:tummenupp:
Urzikic
Pred-majstorsko zvanje

Post by Urzikic »

ok lepo od vas stvarno sto mi dajete podrsku,nego ponekad stvarno puknem od muke,neznam vise sta cu,ali probacu ja i dalje,ja inace oko svih mojih masina radim sam nikad mi majstor nije trebao,ali to je opet mehanika nema veze sa drvetom,nego ja se nadam da cu neko resenje i za ovo da nadjem,pa i vi ste tu da mi pomognete a nacicu i nekog ko poznaje dobro taj rad i poznaje masine,pa cu videti onda.Svaku masinu je izmislio i napravio Covek,pa covek je tu i da popravlja.a u nasem slucaju i da dodaje i oduzima delove i pomagala i td...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Prvo, jel si proverio da li je uopste firung pod pravim uglom u odnosu na tockove.
Mozda tebi uopste ne vuce list u neku stranu, vec je jednostavno firung ukrivo.

Drugo, bio je tu negde na forumu video, detaljno opisano kako se steluje bansek.

Evo nadjoh: viewtopic.php?pid=43439#p43439
Post Reply