Ja sam jedan od rijetkih koji je imao oba alata iz naslova.
Imao sam bosch, prodao ga i kupio metabo.
- bosch - puno bolji balans alata, lakši, više stupnjeva podešavanja momenta
- metabo - opcija da se skine borfuter i koristi samo nastavak za bitove
- postoji opcija dodatnog nastavka za šarafljenje pod 90o
- kad se stavi borfuter balans je koma i dosta je teža od Boscha
- bez borfutera vrh nije 100% centriran
- lošije leži u ruci od bosch-a
što se kvalitete izrade, snage i baterije tiče tu nema nekih razlika, isti su ili vrlo podjednaki.
metabo ili bosh
- Bagrovinje
- Samostalni majstor
ako već nije kupljeno, pogledaj i ovo: http://www.aeg-powertools.eu/product/de ... i-bs12c2li
ja imam Makitu, a radio sam i s ovom Bosch, metabo nisam imao prilike isprobati. Makita mi je bolja od Boscha. Nekako bolje leži u ruci, a po snazi je isto.
Ova AEG je za klasu iznad Makite i Boscha. Da danas kupujem uzeo bih AEG. Malo je teža, ali odlično leži u ruci i čini mi se da je dosta jača.
ja imam Makitu, a radio sam i s ovom Bosch, metabo nisam imao prilike isprobati. Makita mi je bolja od Boscha. Nekako bolje leži u ruci, a po snazi je isto.
Ova AEG je za klasu iznad Makite i Boscha. Da danas kupujem uzeo bih AEG. Malo je teža, ali odlično leži u ruci i čini mi se da je dosta jača.
Onaj koji je kupio Einhell
...vratio ga, pa opet kupio Einhell druge boje i još ga nije vratio.

- Bagrovinje
- Samostalni majstor
uzmi je u ruke paralelno s ovim drugim i vidjeti ćeš razliku. ja sam zadovoljan s makitom, jer sam je uzeo prvenstveno za montaže i dugotrajan konstantan rad, ali za neke stvari joj fali snage, a ova AEG-ova rastura snagom, ali je teža. AEG također ima kvalitetniji borfuter od Makite. Da kupujem samo jednu aku bušilicu sigurno bih uzeo AEG. Ovako za teže stvari koristim jači alat i to je to. Sve ovisi o namjeni.tomislavm wrote:Ne vidim po čemu je to AEG viša klasa alata...malo je jači što za tu kategoriju alata po meni ništa ne znači, a puno je teži što je meni jako negativna stvar.
boje mi ne znače baš ništa i komentiram samo alat koji sam osobno isprobao i usporedio.
btw AEG nije žut

Last edited by Bagrovinje on 25 Jan 2012 18:38, edited 1 time in total.
Onaj koji je kupio Einhell
...vratio ga, pa opet kupio Einhell druge boje i još ga nije vratio.

Pa bez razloga se pjeniš na mene... imao sam 2 godine bosch, sad imam skoro godinu dana metabo (obje bušilice iz naslova teme). Za Makitu ne znam jer njihov alat ne kupujem. AEG sam isprobavao i radio s njom malo, meni osobno je preteška jer je to klasa alata gdje mi je težina Bosch-a maksimum koji mi odgovara.Bagrovinje wrote:uzmi je u ruke paralelno s ovim drugim i vidjeti ćeš razliku. ja sam zadovoljan s makitom, jer sam je uzeo prvenstveno za montaže i dugotrajan konstantan rad, ali za neke stvari joj fali snage, a ova AEG-ova rastura snagom, ali je teža. AEG također ima kvalitetniji borfuter od Makite. Da kupujem samo jednu aku bušilicu sigurno bih uzeo AEG. Ovako za teže stvari koristim jači alat i to je to. Sve ovisi o namjeni.tomislavm wrote:Ne vidim po čemu je to AEG viša klasa alata...malo je jači što za tu kategoriju alata po meni ništa ne znači, a puno je teži što je meni jako negativna stvar.
boje mi ne znače baš ništa i komentiram samo alat koji sam osobno isprobao i usporedio.
btw AEG nije žut
Ja da kupujem jednu bušilicu uzeo bi sasvim nešto drugo od AEG-a, ustvari uzeo bi si jednu od bušilica koje imam (Festool T 15)