kako lepite medijapan za medijapan, lepkom za drvo?
izvini bio sam spor
na prvoj slici je taj nosac ustvari vidi se poklopcic ali unutra je metalna vinkla propisno pripremljena za srafljenje
na prvoj slici je taj nosac ustvari vidi se poklopcic ali unutra je metalna vinkla propisno pripremljena za srafljenje
Last edited by pajja on 02 May 2008 23:34, edited 1 time in total.
Ja obicno koristim Titebond II. Nije preterano skup a zaista je dobar, i za razliku od trojke moze da se nadje relativno jednostavno. Par srafova sigurno nece skoditi (ako nista drugo posluzice da lepo stegnu i da lepak onda odradi svoje). Naravno ovo vazi ako radis sa medijapanom. Na univer je prilicno tesko zalepiti bilo sta. Eventualno da protrcis tanko glodalicom samo koliko da skines melaminski sloj za sitrinu trake., pa onda isto titebond i medijapan. Ako ides univer na univer onda samo srafovi, lepak slabo pomaze, ili ja bar ne znam neki koji bi tu dobro drzao.Gillette wrote:Možeš li da mi predložiš kojim lepkom da to uradim? (i da li da to nešto dodatno šrafim?)
One police koje su "nevidljivo" okacene za zid koriste sledeci trik. Polica je ustvari suplja. Za zid se prisrafi letva cija je debljina tacno koliko unutrasnji otvor na polici. Nataknes policu na letvu i prisrafis je odozdo za letvu.
Mozda ni takvo resenje nije lose, s tim da mora malo da se modifikuje. Mozes da eventualno napravis deblju ivicu recimo dve letve od medijapana sto ce reci 32mm + 18mm ploca (u svakom slucaju delovace lepse, samo ako imaju gde da ti iskantuju tu sirinu, ili da sve radis od medijapana i farbas). Sa zadnje strane onda ne stavljas ivicu, vec prisrafis letvu za zid. Odozdo kroz letvu prisrafis plocu.
Mozda ni takvo resenje nije lose, s tim da mora malo da se modifikuje. Mozes da eventualno napravis deblju ivicu recimo dve letve od medijapana sto ce reci 32mm + 18mm ploca (u svakom slucaju delovace lepse, samo ako imaju gde da ti iskantuju tu sirinu, ili da sve radis od medijapana i farbas). Sa zadnje strane onda ne stavljas ivicu, vec prisrafis letvu za zid. Odozdo kroz letvu prisrafis plocu.
I TitebondII i TitebondIII videh u istoj (neoriginalnoj) ambalazi... "dvojku" i u prodavnici, a "trojku" samo u Furnex-u...velja wrote:titebondIII imas u furnex-u na rinfuz. Ja kupio ali im je ambalaza katastrofalna.
Ambalazu sam resio bilo kojom manjom ambalazom/aplikatorom od Bison ili Henkel.. prethodno sam je dobro oprao i presuo koliko mi treba (Titebond sam kupio veliku "flasu" od 1l, koja ima jako dobar zatvarac). Lepak iz te bolje ambalaze sam sipao u teglu, i potrosicu ga kad tad... za sta god...
Kako su nam u Furnexu rekli, da je ambalaza ostala originalna, kad ne bi ovde pretakali iz bureta od 200l, Titebond uopste ne bi bio tako "pristojan" sto se cene tice... tako da mi ambalaza ne smeta... "za utehu" smo dobili malecki Titebond III, u originalnoj flasici od 36ml, na poklon

Last edited by boggy on 03 May 2008 14:20, edited 1 time in total.
Postoji stvar koja se zove skriveni nosač police. Tačne dimenzije i skicu imaš u katalogu "evropa okova", a ukratko radi se o tome da se jedan kraj tog nosača šrafi u zid, tako da iz zida viri samo jedna "šipka" na koju se navuče polica. U tvom slučaju ploča stola.Naravno u ploči se prethodno izbuši rupa. Koliko se sećam tipli u zidu je osmica, a prečnik rupe koja treba da se izbuši u ploči je 12,2mm. Dužina dela koji ulazi u ploču je oko 20 cm. Ali mislim da ih ima raznih dimenzija u zavisnosti od potrebe. Tako da se ploča navuče skroz do zida i ništa se ne vidi. Normalno podrazumeva se da otvor u zidu, pa i u ploči mora da se izbuši precizno pod uglom od 90 stepeni kako ploča ne bi bila iskošena.
da, vidis toga se nisam setio a skoro sam to postavljao (tip je doneo namestaj iz Austrije) i jako prakticna stvar

Last edited by pajja on 05 May 2008 13:25, edited 1 time in total.