Kvadrati od lipe
Kvadrati od lipe
Trebali bi mi kvadrati od lipe, debljine 18mm i dimenzija 70x70mm? Kolika može da bude cena po komadu ili na veliki broj komada?
Bilo jednom, biće opet
- peradetlic
- Majstor majstora
- peradetlic
- Majstor majstora
Ako pretpostavimo da je talpa 75mm, dok se na dobrom abrihteru izravna trebalo bi da izađe 70 i verujem da ozbiljan cirk može kvalitetno da seče uzdužno lajsne po 18mm debele???? Ja imam igračku od cirka i arihta, pa ne bih da ih frustriram, ali svaki ozbiljan stolar ima ozbiljnu makinu. E sad, pod pretpostavkom da se neko prihvati da kvalitetno napravi takve lajsne, problem je kvalitetnog poprekog sečenja, jer verujem da kada se napada klasičnim gerom najčeđće dolazi do cepanja ćoška, što je u ovom slučaju nepoželjno. Koliko može da košta pretvaranje neke talpe u lajsne i koliko bi moglo da košta da bude krajnji rezultat kvadrati? Verujem da pitanje ne može biti prostije
Bilo jednom, biće opet
- peradetlic
- Majstor majstora
Mislim da ovo i nije "filozofiranje"
Svaki se posao moze uraditi na vise nacina.
Neki bi bio jeftiniji, neki skuplji, neki bi dao kvalitetniji krajnji proizvod, neki manje kvalitetan.
Posto odnos cene i kvaliteta jako zavisi od toga kojim nacinom ce se nesto raditi, a ne mora svakome da padne na pamet bas svaki nacin, ovako i onaj ko je otvorio temu dobija dodatne informacije, na osnovu kojih moze posle da napravi bolju procenu ponude.
Neki bi bio jeftiniji, neki skuplji, neki bi dao kvalitetniji krajnji proizvod, neki manje kvalitetan.
Posto odnos cene i kvaliteta jako zavisi od toga kojim nacinom ce se nesto raditi, a ne mora svakome da padne na pamet bas svaki nacin, ovako i onaj ko je otvorio temu dobija dodatne informacije, na osnovu kojih moze posle da napravi bolju procenu ponude.
- peradetlic
- Majstor majstora
na ovo sam i ja mislio na koji način odraditi tu kocku jel može na više načina a cilj je sa što manje gubitaka matrijalambole wrote:Mislim da ovo i nije "filozofiranje"

za sve je kriv Toma Sojer