Ћирилица и/i latinica
Auuuu, ono jes, ti si mladja generacija 
22. Decembra 1941 u Rudom, u Bosni, osnovana je Prva Proleterska Narodnooslobodilacka Udarna Brigada, sto se racuna i kao nastanak JNA.
Iako malo ljudi zna, od 1941 do 1945 godine, znala se NOVJ (Narodnoolobodilacka Vojska Jugoslavije), da bi 1945 promenila ime u JA (Jugoslovenska armija), i na kraju 1951 dobila konacan naziv JNA (Jugoslovenska Narodna Armija).

22. Decembra 1941 u Rudom, u Bosni, osnovana je Prva Proleterska Narodnooslobodilacka Udarna Brigada, sto se racuna i kao nastanak JNA.
Iako malo ljudi zna, od 1941 do 1945 godine, znala se NOVJ (Narodnoolobodilacka Vojska Jugoslavije), da bi 1945 promenila ime u JA (Jugoslovenska armija), i na kraju 1951 dobila konacan naziv JNA (Jugoslovenska Narodna Armija).
А после?mbole wrote:Auuuu, ono jes, ti si mladja generacija
хронологија ?
Продужи даље:D
Дођох, видех, побледех
Због немогућности моје (ограничена схватања) да имам широке погледе и еуропејска схватања сам после тридесет година живота у Београду прешао у мало место јер је адекватно мојим погледима и схватањима.maricaiivica wrote:Potpuno si u pravu ako gledas iz svog malog dvorista....sloba10 wrote:Ионда је ЈНА престала да постоји.........
А постала ЈА!
Па је и она престала да постоји...............
А настала војска СЦиГ
па и она престала да постоји.........
дошла на ред војска Србије
А како се ствари развијају и она ће да не постоји!
јзгледа да је решење лооооооооооооше
Ako se udaljis par koraka videces da je od JNA nastalo dosta toga.... pa i JA...a onda od nje...
Ali sedi ti u svojoj avliji... tvoj izbor, tvoj pogled,... tvoje pismo...
Исад седим у својојавлији и пишем мојим писмом и уопште се не стидим тога, а у Београд одем само кад морам. јпак, ја га (Београд) знам и кад су главно превозно средство по њему биле коњске запреге, а градска чистоћа продавала брда коњског ђубрета великоселским и сланачким повртарима.
Ђто рече "rajko4serbia = da su oni ipak dosledni svom jeziku po svaku cenu", а и рајко је доследан па не пише "srbiјa" него "serbia"
А исти и рече да он само на интернету користи енглески алфабет па бих волео да ми он или ко други од стубова одбране писања туђим писмом објасни шта је писац (на пример ја ) мислио кад напише "Ja sam pisao po zidu!"
Да ли сам писао или сам пишао?
А ово о ЈНА сам писао САМО да схватим (о) да се све мења и да ништа није коначно.
А сви се ухватисте к'о баба за 10 дека кафе да ме убедите да сам глуп и заостао зато што пишем ћирилицом.
Само, ја лако пишем и читам и ћирилицу и латиницу и уопште ми не смета да читам и да схватим и многе називе предмета које пишу чланови овог форума а који живе западно од мене. Ако и нешто
е схватим распитам се и постанем бар мало паметнији (с' обзиром да сам се родио као врло глупо створење па целог живота учим и учим и учим)
Чини ми се да кинеским језиком говори највише људи на свету а и све показује да ће за коју годину они бити газде света а ви се и даље сладите енглеским језиком! Само да изјавим да ми је од енглеског језика много милији говеђи кад је у сафту!!!:oskyldig::hurra::buga:
Можда би требало да вам свима поставим овде писмо које је један од великих владара средњевековне Србије написао свом сину - или само део у ком му објашњава да се најбоље наметањем језика осваја нека земља, тек да видите " куд плови овајброд"
Дођох, видех, побледех
- peradetlic
- Majstor majstora
ja ovo nista ne razumijem 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jZ_5EPbF3lQ[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3kkStbK5mCs[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jZ_5EPbF3lQ[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3kkStbK5mCs[/youtube]
ljudi da li je bitno ko kako piše ili kako priča ovo je sajt za stolariju razmijenu iskustava stjecanju znanja ako treba kakav savjet. Po mome mišljenju svatko se izražava kako zna. A što se tiče JNA to nisu teme za ovaj sajt i politiku u stranu.Ja sam osobno JNA služio tri mjeseca u kraljevu na ribnici a ostatak u skopju u maršal tito i to su mi medju najljepšim danima u životu,te ne vidim razloga da jedni drugima predbacujemo.Da skratimo svatko puiše i izražava kako zna ili kako kažu srbi umije ali to nije razlog za svadju.Tko ne razumije im a GOOGLE PRIJEVOD.
ps.držimo se stolarije manimo politiku ili tome nikad kraja
ps.držimo se stolarije manimo politiku ili tome nikad kraja